Název:
Franchising jako metoda vstupu na zahraniční trh
Překlad názvu:
Franchising as a form of entry to the market
Autoři:
Humlová, Anna ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce je vysvětlit podstatu franchisingu a na názorném příkladu ukázat, jak tato metoda funguje v praxi. Práce je rozdělena na tři části. V první teoretické jsou uvedeny výhody a nevýhody jak pro franchisora, tak pro franchisanta. Dále je zde popsána situace na českém trhu a další perspektivy vývoje, V druhé části je detailně popsán franchisingový projekt společnosti Daos Plus s.r.o. Ve třetí části jsou zveřejněny výsledky průzkumu, jež byl proveden mezi mladými lidmi a který mezi nimi zkoumá všeobecnou povědomost o franchisingu.The goal of this thesis is to explain the principles of franchising. The thesis is made up of three chapters. First teoretical chapter is concerning about the advantages and the disadvantages for franchisors and frnchisants. In the thesis, there is described the situation on the czech market and possible perspective of another development.. Second one contains details about the franchise concept that offers the company Daos Plus s.r.o. At last the conclusions of research among young people are published and show the general knowledge in this area.
Klíčová slova:
franchisant; Franchising v ČR; franchisor; Švejk Restaurant; franchisant; Franchising in the Czech Republic; franchisor; Švejk Restaurant
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/21069