Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 24 záznamů.  začátekpředchozí21 - 24  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Agafontseva, Tatiana ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Současným trendem je cesta za gastronomií a za poznaním cizí zemi všemi smysly. Tématem bakalářské práce jsou gastronomický cestovní ruch a nabídka zájezdů pro gurmány.Cílem bakalářské práce je zhodnotit současný stav gastronomického cestovního ruchu na základě nabídky zájezdů pro gurmány v českých a ruských cestovních kancelářích. Hodnocení vychází z nabídek připravených zájezdů pro gurmány, které jsou uvedené na webových stránkách cestovních kanceláří.
Podnikatelský koncept cateringových služeb v oblasti jižních Čech
SEMOTAMOVÁ, Petra
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského konceptu nové cateringové firmy v Českých Budějovicích. Nejprve byla prostřednictvím sekundárních dat analyzována daná oblast a její potenciál z gastronomického hlediska včetně analýzy konkurence v cateringových službách. Dále byla využita primární data získaná z řízeného dotazování s několika podnikateli a z dotazníkového šetření určené pro firemní klientelu. Na základě všech získaných informací byl vytvořen podnikatelský koncept cateringové firmy "Bohemia Catering" v Českých Budějovicích, včetně finančního plánu a konkrétních návrhů gastronomicko-společenské událostí.
Význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie ČR
Grossová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Diplomová práce charakterizuje význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie České republiky a jejich současné postavení v cestovním ruchu. Cílem práce je přinést komplexní pohled na problematiku pořádání těchto akcí a na základě vlastní analýzy charakterizovat strukturu současného trhu gastronomických festivalů a soutěží v České republice. První dvě kapitoly práce se věnují představení používaných teoretických pojmů a objasňují teorii marketingu a managementu těchto akcí. Praktická část zahrnuje již zmiňovanou analýzu trhu a významnou součástí je též představení vybraných gastronomických akcí uskutečněných v roce 2011. Jedna z kapitol práce se též věnuje očekávanému budoucímu vývoji v této oblasti a přináší přehled současných trendů.
Gastronomy of Spain
Osvaldová, Daniela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Cílem práce je poukázat na význam španělské gastronomie pro cestovní ruch země, a to nejen využitím vzájemné souvislosti gastronomie a cestovního ruchu, ale hlavně charakteristikou typických rysů španělské kuchyně a uvedením regionálních gastronomických odlišností, které přispívají k její diverzi. V teoretické části práce je popsaný vzájemný vztah mezi cestovním ruchem a gastronomií. Gastronomie je nejenom jedním ze základních elementů, které podepírají cestovní ruch Španělska, ale má svůj význam i pro průmyslové odvětví s ním spojeny. Jsou zmíněny základní geografické informace, historie země a samotná historie španělské gastronomie. Práce popisuje typické zvyky a tradice spojeny s jídlem. Důležité jsou i gastronomické odlišnosti jednotlivých autonomních oblastí a jejich typické pokrmy a produkty. Práce se zabývá i nejnovějšími trendy v španělské gastronomii, kterými je v současnosti nejvíc ovlivněna. Jde zejména o molekulární gastronomii, fusion jídla, slow food, showcooking. O propagaci španělské gastronomie v zahraničí se usiluje asociace Saborear Espaňa ("Ochutnejte Španělsko"), která chce dostat do povědomí turistů národní kuchyni, typické produkty a vinné stezky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 24 záznamů.   začátekpředchozí21 - 24  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.