Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 125 záznamů.  začátekpředchozí116 - 125  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Dlouhodobá rizika v životním prostředí pro půdy‚ sedimenty a podzemní vody v povodí Dunaje: Studium samočistících schopností toků v malých povodí
Přírodovědecká fakulta Masarykovy university Brno, katedra životního prostředí, Brno ; Kubíček, František
Byly vytipovány profily pro sledování vybraných polutantů na řece Svratce po profil Dalečín, na Bílém potoce, říčce Fryšávce, Bitýšce a řece Bečvě. Byly určeny organismy, které je možno používat jako bioakumulátory polutantů.
Dlouhodobá rizika v životním prostředí pro půdy‚ sedimenty a podzemní vody v povodí Dunaje: Toxické organické látky v ŽP - využití projektu TOCOEN pro cíle CTB projektu
Katedra ochrany životního prostředí, Přírodovědecká fakulta Masarykovy Univerzity, Brno ; Holoubek, Ivan
Cílem bylo studium řetězce událostí, které mohou vlivem pomalých změn životního prostředí působit opožděně. Jsou popsány nebezpečné jevy v důsledku uvolnění chemikálií zadržovaných v půdách, sedimentech a spodních vodách. Jsou identifikovány potenciálně nebezpečné lokality. Pozornost je věnována polycyklickým aromatickým uhlovodíkům (PAH), polychlorovaným bifenylům (PCB), polychlorovaným dibenzo-p-dioxinům (PCDD) a polychlorovaným dibenzofuranům (PCDF).
Dlouhodobá rizika v životním prostředí pro půdy‚ sedimenty a podzemní vody v povodí Dunaje: Sumarizace znalostí o existujících skládkách (Morava), jejich lokalizace a posouzení rizikovosti z hlediska CTB
Aquatis, Brno ; Vaculík, Miloš
Existující úložiště odpadů průmyslových, komunálních a smíšených byla podle přijaté metodiky rozříděna do tří kategorií. Klasifikaci určovalo hledisko chemické časované bomby, tj. kritického místa s nebezpečnými odpady, kde vlivem specifických podmínek může dojít k náhlému uvolnění cizorodých látek do složek životního prostředí a závažným způsobem je poškodit. V příloze jsou obsaženy evidenční listy úložišť a tabulky okresů s přehledem úložišť.
Fyzicko-geografické zajímavosti Moravy a Slezska ve výuce prvouky a přírodovědy na I. stupni ZŠ
LANGOVÁ, Barbora
Diplomová práce se zabývá metodikou výuky fyzicko-geografických zajímavostí Moravy a Slezska. Hlavní část práce tvoří návrh vlastního souboru didaktického materiálu - učebního textu, pracovních listů a metodické příručky pro učitele, zaměřené na fyzicko-geografické zajímavosti nacházejících se na území Moravy a Slezska. Součástí práce je teoretická část, zpracovaná s pomocí odborné literatury, která byla východiskem pro tvorbu didaktického materiálu. Pozn. Součástí diplomové práce je učebnice, pracovní listy a metodická příručka pro učitele. K dispozici jsou na přiloženém cd v diplomové práci.
Toho času velikej strach v zemi byl. Morava v tureckém ohrožení (1605-1683)
KUČEROVÁ, Lucie
Tématem této práce je především rekonstrukce obrazu Turka, který se utvářel v očích měšťanů jihomoravských měst a městeček bezprostředně ohrožených tureckým nebezpečím během tureckých vpádů na Moravu v letech 1605, 1663 a 1683. Dále se věnuje průběhu expanze Osmanské říše do střední Evropy, jednotlivým vpádům a škodám na panstvích Mikulov, Uherský Brod, Strážnice, Hodonín a Napajedla, organizaci obrany moravského území proti tureckému nepříteli a v neposlední řadě i křtům zajatých Turků jako jednomu ze způsobů vyrovnání se s tureckým ohrožením.
Specific development of small moravian towns at the beginning of new millenium
Vaishar, Antonín
Present role of small towns in the Moravian settlement system is discussed. Development of economic activities after 1990 is analyzed and advantages of small towns within this process are looked for. Specific characteristic of way of life in small town are described.
Význam moravské gastronomie v cestovním ruchu
Doleželová, Dana ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Práce zaměřená na význam moravské gastronomie pro cestovní ruch se zabývá její historií, ekonomickým přínosem, některými typickými pokrmy, propagací, odlišnostmi od gastronomie české a obsahuje i pohled zahraničních turistů. V první části práce je rozebrána historie moravské gastronomie a vývoj pohostinství, ekonomické ukazatele. Popisuje i typické pokrmy a produkty moravské gastronomie. Druhá část práce se zabývá analýzou podpůrných projektů moravské gastronomie: Czech Specials, Ochutnejte Moravu a Stezky dědictví. Svůj pohled na moravskou gastronomii měli možnost vyjádřit i zahraniční turisté v dotazníkovém šetření.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 125 záznamů.   začátekpředchozí116 - 125  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.