Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 94 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pivovarské muzeum v Plzni, jeho historie, expozice a edukační programy
Repiská, Terezie ; Havlůjová, Hana (vedoucí práce) ; Charvátová, Kateřina (oponent)
Diplomová práce Pivovarské muzeum v Plzni, jeho historie, expozice a edukační programy, je rozdělená do pěti kapitol. V první kapitole se věnuje stručné historii Pivovarského muzea v Plzni, jeho aktuální i plánované expozici a spolupráci muzea s plzeňskými pivovary. Následující kapitola se věnuje muzejní pedagogice, kromě legislativy a důležitých pojmů, se v ní čtenář dočte i užitečné rady pro tvorbu edukačních programů. Další tři kapitoly se věnují tvorbě edukačních programů na zakázku Pivovarského muzea. Třetí a čtvrtá kapitola obsahuje popis prohlídek s edukačními prvky. Jedna nese název "Po stopách dávné Plzně se čtyřnohým přítelem" a kromě nástinu plzeňské historie se během této prohlídky dozví žáci i spoustu informací o životě prostých lidí ve středověkých městech. Druhá nese název "Jak se v Plzni vařil tekutý chléb", a obsahuje aktivity vedoucí k pochopení zákonitostí vaření piva a důležitosti pivovarnictví pro rozvoj města Plzeň. Pátá kapitola popisuje edukační program s názvem "Na den bečvářem" a seznamuje žáky s tradičním řemeslem bednářstvím a jeho odnoží bečvářství.
Klášter - vize budoucnosti
Leník, Petr ; Plášil, Jiří (oponent) ; Boháč, Ivo (vedoucí práce)
Cílem projektu je založení místního řemeslného pivovaru v bývalém kapucínském klášteře, který přispěje dalšímu rozvoji města Fulnek. V návaznosti na provoz pivovaru je zde umístěna malá pivnice, podzemí pod severním a východním křídlem kláštera se využije jako vinné sklepy s pronajímatelnými kójemi pro uložení vlastních archívních vín a místem pro degustaci. Projekt počítá i s veřejně přístupnou prohlídkou technologií pivovaru. Součástí je i přednášková místnost s možností výuky spojené s pivovarnictvím. To vše společně s víceúčelovou síní, dotváří skutečné kulturní centrum Fulneku. Využití kláštera je koncipováno tak, aby byl soběstačným komplexem, který pomůže obnovit jméno, dnes již pozapomenutého, ale historicky významného města.
Řízení zásob v rodinném pivovaru Hodonínský vojáček
Pančochářová, Nikola
PANČOCHÁŘOVÁ, N. Řízení zásob v rodinném pivovaru Hodonínský vojáček Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2016. Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení zásob v rodinném pivovaru Hodonínský vojáček. První část této práce je rozebrána obecná teorie zásob a samotný proces řízení zásob s důrazem na jednotlivé systémy řízení, přístupy a modely. Druhá část práce se zabývá charakteristikou podniku a skutečným stavem zásob tak, jak jsou v současné době naskladňovány. S využitím analýzy ABC jsou skladové položky rozděleny do tří skupin podle míry jejich důležitosti. Na položky skupiny A (nejdůležitější položky) je aplikován model EOQ, kterým jsou vypočítány optimální hodnoty. Stávající stav řízení zásob a vypočtené optimální hodnoty jsou porovnány a v závěru práce jsou nastíněna doporučení pro efektivnější řízení těchto položek.
Vývoj pivovarnictví v Olomouckém kraji
Knosová, Lucie
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem pivovarnictví v Olomouckém kraji. Cílem práce je charakterizovat vybrané pivovary v tomto kraji a analyzovat vývoj jejich ekonomické situace. Analyzovanými podniky jsou průmyslové pivovary Zubr a.s., Litovel a.s. a Holba a.s. Vlastní analýza těchto pivovarů se zaměřuje na charakterizaci vlastnické struktury, využívaných technologií, sortimentu výrobků a dále též na vybrané okruhy ekonomické analýzy (analýza zisku, majetkové a kapitálové struktury, vybraných poměrových ukazatelů apod.). Je též využito modelu predikce finanční tísně podniku a mezi-podnikovým srovnání. Vyhodnocení výsledků je založeno na dvou kritériích. Na základě zvolených kritérií se pak stala Holba jako nejlépe hospodařící podnik, který vykazoval nejlepší výsledky jednak v IN indexu i v hodnocení rentability.
Klíčové faktory výkonnosti podniku v odvětví pivovarnictví
Máčalová, Pavlína
Cílem diplomové práce je návrh opatření, které povedou k pozitivnímu vývoji ekonomické přidané hodnoty v odvětví pivovarnictví. Literární rešerše je zaměřena na obecnou problematiku finančního řízení a hodnocení výkonnosti podniku. Podrobněji je specifikována ekonomická přidaná hodnota. V části odvětvové analýzy jsou rozebrány specifika odvětví pivovarnictví s využitím vybraných metod. Pro analytickou část práce je s využitím kriteriálního výběru zvolen výzkumný vzorek podniků z odvětví pivovarnictví. V rámci finančního řízení je provedena analýza vybraných poměrových ukazatelů. Pro identifikaci klíčových faktorů ovlivňující ekonomickou přidanou hodnotu je zvolena panelová regresní analýza v rámci níž je odhadován model dekompozice EVA, který doplňuje model vybraných poměrových ukazatelů. V závěru práce jsou formulovány doporučení na základě výsledků provedených analýz.
Marketingový mix vybraného minipivovaru
HONYSZOVÁ, Tereza
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingového mixu Minipivovaru U Stočesů. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou zpracovány poznatky z literárních zdrojů ohledně pivovarnictví a základní informace o minipivovarech. Dále jsou zde popsány jednotlivé složky marketingového mixu 4P a další možné koncepce marketingového mixu. Praktická část se věnuje představení a charakteristice Minipivovaru U Stočesů a analýzou jeho marketingového mixu. Cílem práce je vyhodnotit jednotlivé složky marketingového mixu 4P, porovnat s ostatními minipivovary a navrhnout změny do budoucna, které by vedly ke zlepšení.
Zhodnocení současné marketingové komunikace vybraného podniku
OLBRICHOVÁ, Monika
Diplomová práce je zaměřena na podnik DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a.s. Cílem je zhodnotit současnou marketingovou komunikaci zkoumaného podniku z hlediska vybraných faktorů a navrhnout případné změny. Primární data byla získána pomocí dotazníkového šetření, které probíhalo online formou. Jednalo se o kvantitativní metodu výzkumu s nepravděpodobnostním výběrem respondentů. Dotazník byl určen pro konzumenty piva, a tedy osoby starší 18 let. Otázky byly zaměřeny na marketingovou komunikaci obecně, a poté samozřejmě i přímo ve spojitosti s pivovarem Dudák. Výsledky sebraných dotazníků sloužily jako podklad pro vyhodnocení aktuální marketingové komunikace pivovaru. Na základě této analýzy byla navržena konkrétní opatření vedoucí ke zlepšení marketingové komunikace vybraného podniku.
Hospodaření města Rakovník v první polovině 17. století
CEDLOVÁ, Helena
Tato práce na základě dochovaných městských register a purkmistrovských rejstříků popisuje strukturu příjmů a vydání města Rakovník. Pokouší se zhodnotit jednotlivé kapitoly hospodaření města v časovém horizontu první poloviny 17. století.
Trendy v českém pivovarnictví
POLÁČKOVÁ, Alžběta
Tato diplomová práce se zabývá trendy v českém pivovarnictví. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši se práce věnuje historii pivovarnictví ve světě a v České republice. Dále popisuje suroviny pro výrobu piva, pivní druhy a sociologické metody šetření. Praktická část analyzuje poskytnutá data od pivovaru Samson a vyhodnocuje interview poskytnutá odpovědnými osobami ze zkoumaných pivovarů. Na závěr jsou shrnuty výsledky šetření a praktického výzkumu

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 94 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.