Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 47 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Efektivní doplňková činnost školních jídelen
Švecová, Eliška ; Svoboda, Petr (vedoucí práce) ; Všetečková, Helena (oponent)
NÁZEV: Efektivní doplňková činnost školních jídelen AUTOR: Eliška Švecová KATEDRA: Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Petr Svoboda Ph.D. Abstrakt Předmětem hlavní činnosti školních jídelen je zajišťování školního stravování dětí, žáků a studentů na základě školského zákona v souladu s vyhláškou o školním stravování. Doplňkovou činností rozumíme poskytování jídel i dalším subjektům. Tato činnost umožňuje udržet efektivitu školních jídelen nejen v době, kdy klesá počet narozených dětí a tudíž i počet žáků, ale i v dobách populačně příznivých. Hlavním cílem této práce je shromáždit základní informace o školním stravování a problematice doplňkové činnosti, posoudit současnou situaci úbytku počtu žáků a pomocí dotazníků vyzkoumat, co je nejvýznamnějším faktorem ovlivňujícím doplňkové stravování. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a výzkumné. Teoretická část poskytuje základní údaje o legislativě, mapuje úlohu školního stravování a její problematiku. Výzkumná část práce se zabývá vyhodnocením dat, získaných pomocí dotazníků, které byly odeslány vedoucím a ředitelkám školních jídelen základních a mateřských škol prostřednictvím internetu. Jednalo se o strukturovaný dotazník, v němž respondenti odpovídali na předem stanovené otázky. Pomocí statistických metod práce zkoumá, co je...
Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb
Zapletalová, Jana ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Všetečková, Helena (oponent)
Název: Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb Autor: Jana Zapletalová Katedra: Centrum školského managementu Vedoucí práce: RNDr. Jana Marková Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce seznamuje čtenáře s možnými zdroji financování zařízení školního stravování, zaměřuje se zejména na objasnění podstaty financování přímých nákladů v návaznosti na kvalitu poskytovaných služeb. Součástí práce je rovněž vysvětlení principu financování přímých nákladů na úrovni MŠMT - KÚ v roce 2012. Výzkumná část práce porovnává výši prostředků vynakládaných na financování přímých nákladů pro zařízení školního stravování v jednotlivých krajích v roce 2010 a v roce 2011, ve kterém došlo k podstatným změnám, projevující se jednak v rozdělení mzdových prostředků na pedagogické a nepedagogické pracovníky, jednak v neustále se snižujícím objemu finančních prostředků ONIV. Zjištěné poznatky poskytnou ucelený přehled a zlepší orientaci vedoucích pracovníků zařízení školního stravování v této problematice, ve školské legislativě, postupech a rozpočtových pravidlech. Klíčová slova: Zařízení školního stravování, finanční zdroje, přímé náklady, doplňková činnost, normativy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 47 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.