Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Čističky odpadních vod s využitím ve výuce na II. stupni základní školy na Benešovsku
Brabcová, Věra ; Skýbová, Jana (vedoucí práce) ; Hanel, Lubomír (oponent)
Cílem diplomové práce, která je rozdělena na dvě části, je shrnout problematiku čištění odpadních vod pro účely výuky. V teoretické části lze najít zajímavosti z historie, počátky kanalizace v Českých zemích, pojednání o splaškových, městských i průmyslových odpadních vodách. V práci jsou popsány odpadní vody, jejich složení a vysvětlen pojem kanalizace. Nejrozsáhlejší kapitolou je oddíl o čistírně odpadních vod. Zabývá se typem čistíren, procesy čištění a vody i legislativou. Čtenáři získají informace městu Benešov, průmyslových podnicích, o odkanalizování Benešova i čistírně odpadních vod v tomto městě. Nedílnou součástí práce je i problematika čistíren odpadních vod pro rodinné domy a alternativní způsob čištění odpadních vod v kořenových čistírnách. Empirická část dotazníkovou formou zjišťuje vztah školních zařízení k čistírnám odpadních vod a hlavně využití pracovních listů. Je zde navržen pracovní list pro žáky II. stupně ZŠ popř. příslušných ročníků víceletých gymnázií, který byl pilotně ověřen na Základní škole Benešov, Dukelská 1818. Praktická část obsahuje také návrh exkurze do čistírny v Benešově. Smyslem práce je zpracovat problematiku čištění vody, která by mohla sloužit pedagogům jako příručka k výuce žáků a to tak, aby vedoucí exkurzí dokázali odpovědět na otázky svých žáků a věděli,...
Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku
Brabcová, Věra ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
Název: Česky: Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku Autor: Věra Brabcová Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANOTACE: Cílem bakalářské práce, která je rozdělena na dvě části, je zjistit, zda existují rozdílné přístupy ke stravování u žáků II. stupně základní školy. Práce porovnává chlapce a dívky ve věku 11 - 16 let. Teoretická část se zabývá faktory, jež ovlivňují stravování, definuje období staršího školního věku, sleduje výživová doporučení v tomto období a popisuje oblasti, kde genderové rozdíly lze vysledovat. Objasňuje pojmy, které souvisí s touto problematikou a také je zde popsána důležitost dodržování stravovacích návyků od dětství v souvislosti s poruchami příjmu potravy a obezitou v dalším životě jedince. Empirická část mapuje, zda žáci II. stupně základní školy mají znalosti o správném stravování a jídelníčku. Cílem práce je vysledovat, zda již v tomto období existují rozdíly v přístupu k životnímu stylu u děvčat a chlapců. Data byla získána dotazníkovým šetřením u jedinců vybraných základních škol 6. -9. ročníku. klíčová slova: stravování, jídelní návyky, zdravá strava, poruchy výživy, starší školní věk

Viz též: podobná jména autorů
1 Brabcová, Vendula
1 Brabcová, Veronika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.