Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Lokální gastronomie jako značka destinace na příkladu České republiky
Kunc, Martin ; Koudelková, Petra (vedoucí práce) ; Houdek, Petr (oponent)
Destinace v dnešní době bojují s nejrůznějšími výzvami, kdy jsou nuceny přicházet se zajímavými a inovativními komunikačními řešeními, které vedou k přilákání cestovatelů a budování celkové image. I v souvislosti s návratem oblasti cestovního ruchu do normálu po pandemii Covid-19 se jedná o obtížný úkol. Jednou z oblastí, kterou státy a regiony v komunikaci využívají, je místní gastronomie a nejinak je tomu u České republiky. Tato práce si klade za cíl zjistit, jak ČR obecně pracuje s tématem lokální gastronomie, jak je vnímána aktivními cestovateli a kde leží její komunikační příležitosti v této oblasti. Teoretická část práce postupně mapuje fungování místních značek, následně popisuje segment cestovního ruchu a marketingu tohoto odvětví. Postupně poté přechází k tématu gastronomie v kontextu národní značky a mapuje také komunikaci České republiky a její dlouhodobou vizi. Výzkumná část práce následně zkoumá, zda a jak ČR pracuje s tématem gastronomie k přilákání turistů, zda je gastronomie důležitým rozhodovacím faktorem při cestování a jaké jsou příležitosti, které by země mohla v komunikaci využívat. Pro toto zkoumání byla zvolena kombinace metod, kdy byly vedeny polostrukturované rozhovory se zástupci státní agentury CzechTourism a zároveň bylo provedeno dotazníkové šetření, které se zaměřovalo...
Využití potenciálu Pardubického kraje pro rozvoj cestovního ruchu
Horáková, Lucie ; Fialová, Dana (vedoucí práce) ; Bednářová, Hana (oponent)
Využití potenciálu Pardubického kraje pro rozvoj cestovního ruchu Abstrakt Bakalářská práce analyzuje cestovní ruch v Pardubickém kraji a hodnotí ho pomocí statistických dat a výsledků kvalitativního výzkumu v kraji. Statistická data jsou dána do souvislosti s ostatními ukazately v cestovním ruchu a jsou srovnána s ostatními kraji v Česku. Zároveň práce analyzuje práci destinačního managmentu v této oblasti. Poslední část je věnována návrhu produktu cestovního ruchu, který reaguje na současné trendy ve světovém i tuzemském cestovním ruchu. Tímto způsobem práce objasňuje mnoho pojmů z oblasti cestovního ruchu, destinačního managmentu, kvalitativního výzkumu a statistických ukazatelů. Cíl této práce je tak vyvrátit skutečnost, že by Pardubický kraj byl outsiderem českého cestovního ruchu, a využít gastroturistického potenciálu v destinaci. Klíčová slova: cestovní ruch, destinační managment, gastroturismus, kvalitativní výzkum, statistické údaje, Pardubický kraj
Nové trendy v gastroturismu na příkladu založení podniku
Musilová, Markéta ; Dianová, Markéta (vedoucí práce) ; Tyslová, Irena (oponent)
Diplomová práce se zabývá novodobými trendy v oblasti gastroturismu v souvislosti se založením fiktivního podniku provozujícího službu food tours pro turisty v Praze. Hlavním cílem práce je provést analýzu tržního prostředí na trhu gastroturismu v Praze, na jejímž základě autorka posoudí, zdali, a v jaké podobě se nový podnik na trhu uplatní. Teoretická část práce je věnována terminologii z oblasti turismu, vývoji gastronomie a novodobým trendům v nabídce a poptávce gastroturismu. V praktické části práce se autorka věnuje metodám analýzy tržního prostředí nově vzniklého podniku. Podnikové makrookolí analyzuje pomocí PEST analýzy a mikrookolí podniku pomocí analýz konkurence Mapou konkurenčních skupin a Porterovým modelem pěti sil. V závěru praktické části práce jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření, jež autorka provedla s cílem analýzy poptávky po produktech gastroturismu.
Využití potenciálu Pardubického kraje pro rozvoj cestovního ruchu
Horáková, Lucie ; Fialová, Dana (vedoucí práce) ; Bednářová, Hana (oponent)
Využití potenciálu Pardubického kraje pro rozvoj cestovního ruchu Abstrakt Bakalářská práce analyzuje cestovní ruch v Pardubickém kraji a hodnotí ho pomocí statistických dat a výsledků kvalitativního výzkumu v kraji. Statistická data jsou dána do souvislosti s ostatními ukazately v cestovním ruchu a jsou srovnána s ostatními kraji v Česku. Zároveň práce analyzuje práci destinačního managmentu v této oblasti. Poslední část je věnována návrhu produktu cestovního ruchu, který reaguje na současné trendy ve světovém i tuzemském cestovním ruchu. Tímto způsobem práce objasňuje mnoho pojmů z oblasti cestovního ruchu, destinačního managmentu, kvalitativního výzkumu a statistických ukazatelů. Cíl této práce je tak vyvrátit skutečnost, že by Pardubický kraj byl outsiderem českého cestovního ruchu, a využít gastroturistického potenciálu v destinaci. Klíčová slova: cestovní ruch, destinační managment, gastroturismus, kvalitativní výzkum, statistické údaje, Pardubický kraj
Pivní turismus v České republice
Holanová, Barbora ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Toth, Štefan (oponent)
Bakalářská práce řeší problematiku rozvoje pivního turismu v České republice, který lze považovat za jeden z trendů v cestovním ruchu. Cílem práce je navrhnout doporučení, která povedou ke zvýšení zájmu o pivní turismus v širším pojetí v celé České republice a konkrétněji v Návštěvnickém centru Staropramen. Teoretická část je zpracována na základě studia odborné literatury a internetových zdrojů, což je potřebné k získání přehledu o cestovním ruchu. Praktická část práce je věnována výzkumu ve formě dotazníkového šetření, díky kterému budou získána doporučení pro další rozvoj pivního turismu v České republice a strategie pro zvýšení návštěvnosti českých turistů v Návštěvnickém centru Staropramen.
Podnikání v cestovním ruchu
Hámor, Lukáš ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Beranová, Markéta (oponent)
Bakalářská práce zaměřená na rozvoj podnikání a zvýšení konkurenceschopnosti v cestovním ruchu v Malokarpatském regionu, konkrétně v obci Slovenský Grob. Popisuje a vymezuje pojmy jako cestovní ruch, služby, podnikaní, region a jiné. Soustředí se především na Pezinský mikroregion, obce, které do něho patří a stručně obeznamuje o jejich historiích a kulturně-společenských akcích, které se konají každý rok. Analyzuje tradici husích hodů, jejich momentální situaci a vysvětluje z čeho se husí hody skládají. Představuje sdružení Cech husacinárov Slovenského Grobu, jejich jednotlivých členů, cíle a podstatu založení sdružení. Zpracované teoretické poznatky jsou použité v praktické časti. V praktické časti je využitá metoda dotazování. Na základě vyhodnocení průzkumu jsou navrhnutá opatření na zlepšení daného stavu poskytování služeb.
Gastroturismus - aktuální trend v současném turismu
Šejdová, Barbora ; Tyslová, Irena (vedoucí práce) ; Tittelbachová, Šárka (oponent)
Tato bakalářské práce se zabývá gastroturismum, jakožto novým směrem turismu. Vychází z definic daného oboru a jako vědeckou metodu používá rešerši odborné literatury a statistických údajů. Zaměřena je na zařazení pojmu v rámci typologie turismu. Řešena je problematika dopadu turismu na ekonomiku i úloha multiplikačních efektů v rámci obecné tématiky. Praktická část se zaobírá gastroturismem a jeho pojetím v Rakousku. Nejprve je rozebírána obecná problematika rakouského turismu, s tématy soustředícími se na způsob prezentace státu v rámci turismu. Dále je zpracována značka turismu "Dovolená v Rakousku" pod níž spadají rovněž témata zabývající se gastronomickým trhem, rakouským gastroturismem a iniciativou Genuss Region Österreich.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.