Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  předchozí8 - 17dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Proces založení podniku v oblasti pohostinství
Píšová, Klára
Bakalářská práce se zabývá problematikou procesu založení podnikání v oblasti pohostinství, jejímž cílem je stanovení metodického postupu pro zahájení podnikání v této oblasti. V literární rešerši jsou zpracované poznatky týkající se jednotlivých právních forem a podmínek podnikání v oblasti pohostinství na území České republiky. Vlastní práce se věnuje metodickému postupu, který je poté uveden na teoretickém příkladu aplikace metodického postupu v oblasti pohostinství. Práce je doplněna kvantitativním průzkumem, pro který byla stanovena hypotéza a poté využit chí-kvadrát test pro asociační tabulku. Závěr práce je věnován shrnutí všech klíčových faktorů, které má metodický postup obsahovat.
Ekonomické přínosy marketingové strategie specializovaného podniku služeb
Lojková, Nikola
Lojková, N. Ekonomické přínosy marketingové strategie specializovaného podniku služeb. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomické přínosy z marketingových strategií pohostinského podniku. V řešení byla použita SWOT analýza, analýza konkurence, podniku a dotazníkové šetření zaměřené na hodnocení spokojenosti zákazníků. Na základě získaných informací byla navržena marketingová zlepšení ke zvýšení poptávky a růstu tržeb. Byl vytvořen návrh zlepšení v řízení podniku k dosažení kladného ekonomického výsledku.
Impact of smoke-free laws on hospitality businesses in the European perspective
Simpartl, Josef ; Janský, Petr (vedoucí práce) ; Haas, Emma (oponent)
Pokaždé, když byl vznesen návrh na zavedení protikuřáckých zákonů v pohostinských podnicích, býval vznesen i argument, že tyto zákony budou poškozovat tyto podniky ve smyslu příjmů a zaměstnanosti. Tato bakalářská práce zkoumá toto tvrzení v kontextu evropských zemí. V prvé řadě chce rozlišit vliv dvou odlišných forem protikuřáckých zákonů. Za druhé, zkoumá vliv těchto nařízení v čase. Za třetí, pokouší se nalézt rozdíly v jejich dopadech na záladě regionálních, či sociálně-ekonomických odlišností. Analýzou administrativních ročních dat z databáze Eurostatu za použití metody difference-in-differences tato práce nezjistila žádný dlouhodobý vliv protikuřáckých zákonů na příjmy či zaměstnanost v pohostinských podnicích. Výsledky analýzy též ukazují, že pokud byli některé z dopadů statisticky signifikantní v průběhu prvních let platnosti protikuřáckého zákona, tyto dopady byli pouze krátkého trvání. Přesto, vliv jednotlivých forem protikuřáckých zákonů v čase se liší. V případě částečného protikuřácekého zákona byl zjištěn negativní dopad na příjmy okamžitě po jeho zavedení a kladný dopad na zaměstnanost tři až čtyři roky po jeho zavedení. Úplný zákaz kouření...
Vývoj EU - komparace České a Slovenské republiky ve vybraném odvětví
Dvořáková, Petra ; Drcmánková, Hana (oponent) ; Bočková, Nina (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vytvořit komparaci ekonomiky členských zemí mezi Českou republikou a další členskou zemí Evropské unie. Touto další členskou zemí bylo vybráno Slovensko, které se České republice podobá, má s Českou republikou společnou historii, ale je členem eurozóny. Na začátek je shrnuta historie o Evropské unii, měnové unii a konvergenčních kritériích pro zavedení společné jednotné měny. V praktické části byla provedena analýza vybraných makroekonomických ukazatelů, plnění maastrichtských kritérií a analýza středních podniků v odvětví restaurace a pohostinství.
Řízení lidských zdrojů ve firmě poskytující služby
KAIN, Rostislav
Tato práce se zabývá analýzou řízení lidských zdrojů ve společnosti poskytující služby. Společností je hotel Zámek Valeč. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současnou situaci v oblasti řízení lidských zdrojů a stanovit návrhy na zlepšení. Současně je cílem této práce potvrdit nebo odmítnout hypotézy. Údaje byly získány prostřednictvím dotazníkového šetření, kontrolovaného rozhovoru a osobního pozorování. Dotazník se skládá z 25 otázek, kde prvních 20 otázek mapuje celou oblast řízení lidských zdrojů a posledních 5 jsou identifikační otázky. Řízen rozhovor obsahuje 11 otázek, které jsou téměř shodné s dotazníky pro zaměstnance. To umožňuje porovnat názor zaměstnance s názorem vedení společnosti. Na závěr byly navrženy změny, které by měly vést ke zlepšení stavu.
Možnosti a omezení rozvoje alternativního stravování v Brně
Heppnerová, Vanda
Cílem bakalářské práce je identifikace možností a omezení rozvoje podnikání ve veganském stravování v Brně. V teoretické části je pozornost zaměřena na význam malého a středního podnikání v rozvoji regionu, regionální trh, chování zákazníků na trhu, marketing v pohostinství a alternativní formy stravování. V praktické části jsou (1) popsány v současnosti fungující veganské restaurace na brněnském trhu; (2) proveden primární průzkum postojů návštěvníků veganských restaurací i jedinců, kteří se stravují běžně s cílem vymezit možnosti a omezení v rozvoji vybrané formy alternativního stravování.
Interiér komerčního pohostinského prostoru
Holatová, Alexandra
Tématem diplomové práce je rekonstrukce, návrh nového interiéru a přeměna původní restaurace na kavárenské zařízení. Hlavním cílem je vyřešit interiér a funkčnost jeho prostor. Práce shrnuje požadavky na podobu veřejného interiéru vyplývající z dodržování aspektů majitele podniku v návaznosti na okolí, ve kterém se podnik nachází. Návrh je vázán konkretním prostorem v dané budově, který tak udává základní aspekty, na které jsou vázána nezbytná obecná pravidla ergonomie. Tato stanoviska doplňují poznatky načerpané z odborné literatury a rešerší novinek v oblasti pohostinství, včetně přehledu materiálů, trendů a udávají tak směr vývoje projektu k finálnímu řešení. Důležitou částí bylo zpracování, design a konstrukce několika nábytkových prvků
Marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018
Sojková, Lucie ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Daňková, Zdeňka (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného marketingového plánu existujícího podniku Pražská kavárna a doporučuje marketingovou strategii pro další období. Hlavním cílem je na základě získaných teoretických poznatků a informací z analýzy současného marketingu navrhnout nový marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018. Dílčími cíli je provést situační analýzu kavárny (makro, mikro a vnitřního prostředí), charakterizovat její marketingový mix, určit body pro zlepšení a rozpracovat z nich vyplývající nové cíle a strategie. Práce je rozdělena do pěti kapitol na teoretickou a praktickou část. První část práce se věnuje teorii strategického plánování a specifikám marketingu v pohostinství včetně aktuálních trendů ve stravovacích službách. V druhé části jsou teoretické postupy aplikovány při zhodnocení současné marketingové strategie podniku a navrhování nového marketingového plánu.
Poskytování služeb v oblasti pohostinství se zaměřením na celiaky
Pechová, Gabriela ; Šálková, Daniela (vedoucí práce) ; Markéta, Markéta (oponent)
Diplomová práce pojednává o současné podobě služeb poskytovaných v restauracích z pohledu zákazníků, kteří mají onemocnění s názvem celiakie, z čehož plyne, že mají určité dietní omezení. Nejprve je téma skrze teoretickou část zasazeno do širšího kontextu. Teoretická východiska jsou rozdělena do tří větších celků pojednávajících o celiakii, specifikách bezlepkové diety a charakteristice pohostinství se zaměřením na zájmovou skupinu. V praktické části jsou pomocí statistického testování hypotéz zpracovány informace, získané dotazníkovým šetřením zaměřeným na cílovou skupinu. K tomuto účelu je praktická část rozdělena do čtyř oddílů, zabývajících se demografickými charakteristikami celiaků a jejich vlivem na návštěvnost restaurací, vhodnými vlastnostmi restaurací, jejich propagací a zájmem o specializované restaurace. Výstupem práce je shrnutí spotřebního chování celiaků v oblasti restauračních služeb a doporučení směřovaná k restauracím, jak poskytované služby vylepšit a přizpůsobit cílové skupině. Dále je řešena otázka fungování restaurace, která by se zcela nebo částečně zaměřovala na podávání speciálně připravených bezlepkových jídel.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   předchozí8 - 17dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.