Název:
Kvalita vína z pohledu chemika a sommeliera
Překlad názvu:
The quality of wine from the aspect of a chemist and sommelier
Autoři:
Harmatha, Juraj Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Víno jako multikulturní fenomén. Mezinárodní interdisciplinární konference, Olomouc (CZ), 2009-04-23 / 2009-04-24
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Pojednáno je o obsahových látkách nejen jako o nositelích senzoricky vnímatelných vlastností, ale jako o nositelích léčivých účinků vína. Víno je představeno jako aktivní potravinový doplněk - nutraceutikum, s výrazným vlivem na zdraví.The wine substances are regarded not only as providers of perceivable sensory properties, but also as a basis of medicinel effects of wines. The wine is presented as an active functional food additive - nutraceutical, with significant impact on health.
Klíčová slova:
chemical composition; nature of wine; sensory evaluation Zdrojový dokument: Víno jako multikulturní fenomén, ISBN 978-80-87273-01-2
Instituce: Ústav organické chemie a biochemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0181731