Název:
EPR studium vzorků piv a pivovarských materiálů
Překlad názvu:
EPR study of beer samples and brewing materials
Autoři:
Stopka, Pavel Typ dokumentu: Výzkumné zprávy
Rok:
2000
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Ve vzorcích byly identifikovány a stanoveny hydroxylové (OH.), nitroxidové (NO.) a stabilní organické radikály. Koncentrace těchto radikálů vykazuje maximum po 5-10 min. od otevření láhve. Je popsán vliv UV ozařování a vliv peroxidu vodíku.Hydroxyl (OH.), nitroxide (NO.)and stable organic free radicals were identified and determined in samples of beer. The maximum of their concentration is 5-10 min. after the opening of bottle. The influence of UV irradiation and hydrogen peroxide is de
Klíčová slova:
Beer; Free Radicals; Yeast Číslo projektu: CEZ:AV0Z4032918 (CEP)
Instituce: Ústav anorganické chemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0060401