Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 264 záznamů.  začátekpředchozí190 - 199dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vnímání letákových kampaní spotřebiteli a návrhy na jejich optimalizaci
Zachrdlová, Lenka
Tato bakalářská práce se zabývá letákovými kampaněmi subjektů působících na trhu s potravinami v České republice. Analyzuje vnímání těchto letákových kampaní spotřebiteli, určuje, jak s nimi spotřebitelé nakládají, jak jsou jimi ovlivňování a popisuje jejich preference z hlediska sledované problematiky. Práce poskytuje subjektům jednotlivá doporučení na základě zjištěných výsledků pocházejících z primárních a sekundárních zdrojů. Primární data byla získaná formou dotazníkového šetření. Závěrem byly navrhnuty segmenty spotřebitelů, kterým jsou letákové kampaně vhodně přizpůsobeny.
Možnosti podnikání v maloobchodě v Nedvědici
Vejrostová, Radka
Bakalářská práce řeší možnosti podnikání v maloobchodě v městysi Nedvědice v sortimentu potravinářského a drogistického zboží, domácích potřeb, zahradnických potřeb a stavebnin. Teoretická část práce přibližuje maloobchod a maloobchodní síť, členění a umístění maloobchodních jednotek, spotřební zboží a komunikaci maloobchodů se zákazníky. Práce charakterizuje podnikání ve vymezených sortimentech zboží a podnikání v maloobchodě na základě živnostenského zákona. V praktické části práce je zpracována analýza současného stavu vybraných ukazatelů maloobchodních prodejen v městysi Nedvědici. Na základě výsledků provedeného dotazníkového šetření je zpracován podnikatelský záměr na zřízení maloobchodní jednotky se sortimentem stavebnin a jsou navržena opatření k jeho realizaci. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné poznatky.
Komparace spotřebního chování Čechů a Finů při nákupu potravin
Polešovská, Lucie
POLEŠOVSKÁ, L. Komparace spotřebního chování Čechů a Finů při nákupu po-travin. Bakalářská práce. Brno: 2013, PEF Mendelova univerzita v Brně. Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nákupního chování spotřebitele na trhu s potravinami v České republice a ve Finské republice. Je zaměřena na rozdíly v nákupním rozhodování. Zkoumá postoje, které vedou spotřebitele k výběru produkce, která nese národní značení a definuje faktory, jenž ovlivňují spotřebitele při nákupu. Dále pak zjišťuje současný stav národního značení a složení maloobchodních prodejen ve Finské a České republice.
Návrh optimální kapitálové struktury podnikatelského subjektu působícího v potravinářském odvětví
Ježek, Ondřej
Diplomová práce se zabývá optimální kapitálovou strukturou podniku působícího v potravinářském odvětví. Optimální kapitálová struktura je navrhována v návaznosti na plánované dlouhodobé investice podniku. V práci je provedeno zhodnocení finanční situace podniku. Dále je provedena strategická analýza, v rámci níž dochází ke zhodnocení investičního projektu. Výstupem strategické analýzy je prognóza tržeb. Na jejím základě je sestaven dlouhodobý finanční plán podniku, na nějž navazuje návrh optimální kapitálové struktury.
Vývoj legislativy zemědělských produktů živočišného původu v ČR v letech 1990 - 2012
LÍBALOVÁ, Jitka
Práce provází vývojem legislativních předpisů v oblasti zemědělských produktů živočišného původu za období 1990 - 2012. V úvodu je popsán systém právních předpisů České republiky, za ním následuje základní seznámení s jednotlivými kategoriemi živočišných produktů. Některé kategorie mají svou specifickou legislativu, v tom případě jsou právní předpisy pro určitý produkt popsány samostatně včetně jejich vývoje. Skupinu souvisejících zemědělských produktů uzavírá přehled legislativy, která je pro danou skupinu společná. Přílohou práce je souhrn, ve kterém jsou právní předpisy, spolu s uvedením oblasti, do které zasahují, chronologicky zobrazeny dle začátku jejich účinnosti.
Význam a zdroje selenu ve výživě člověka
KRATOCHVÍLOVÁ, Zuzana
Bakalářské práce je zaměřena na funkce selenu ve výživě člověka. Selen je esenciální stopový prvek důležitý pro lidské zdraví. Jeho dostupnost závisí na koncentraci selenu v půdě. Průměrné příjmy selenu u obyvatel České republiky jsou obvykle 36 g/den na jednotlivce. Nadměrný nebo nedostatečný příjem selenu může vést k nepříznivým účinkům na lidské zdraví. K nejvýznamnějším zdrojům selenu ve stravě většiny lidí patří maso, ryby, vejce, mléko, obiloviny a ořechy. Selen hraje důležitou roli v řadě metabolických funkcí, včetně antioxidačních systémů, hormonů štítné žlázy, metabolismu, imunitní funkce a reprodukce. Nízké hladiny selenu jsou spojeny se zvýšeným rizikem mortality, špatnou funkcí imunitního systému a úbytkem kognitivních funkcí, zatímco vysoké hladiny selenu způsobují po česneku zapáchající dech, ztrátu vlasů a nehtů, poruchy nervového systému a kůže a kazivost zubů. Množství selenu a jeho potřeba se mění v průběhu života. Doporučené dávky selenu pro ženy jsou 55 g/den a pro muže 70 g/den. Těhotné a kojící ženy potřebí v průměru 65-75 g selenu/den. Nedostatek selenu u žen způsobuje problémy s otěhotněním, vývojové vady plodu či poporodní komplikace. Novorozenec přijme mateřským mlékem zhruba 10 g selenu/den. Doporučené dávky pro děti se pohybují v rozmezí 20-30 g selenu/den. U seniorů nedostatek selenu způsobuje úbytek svalové hmoty a síly. Naopak dostatečné dávky selenu mohou předejít vzniku osteoporózy a různým zdravotním komplikacím. Při sportovní činnosti vzniká v těle velké množství volných radikálů, a proto je potřeba tělu dodat dostatečné množství selenu, který pomáhá svými antioxidační účinky předejít oxidačnímu poškození svalů. U obyvatel vystavených nízkým hladinám selenu může být případný nedostatek zvýšen užitím potravinových doplňků se selenem.
Stravovací návyky žáků základní školy
VONEŠ, Martin
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky souboru 50 žáků 9. tříd ve věku 14-15 let základní školy Jana Ámose Komenského v Blatné. Zjišťuje stravovací návyky a preferenci základních potravin pomocí dotazníkového šetření. Energetický příjem 30 žáků 9. tříd základní školy byl zjišťován zpracováním jejich týdenního jídelníčku. Cílem práce bylo zjistit, jak se pubescenti ve věku 14-15 let v současné době stravují a jaký mají energetický příjem v průběhu celého týdne. Výsledky dotazníkového šetření jsou zapsány v tabulkách a preference potravin graficky znázorněna v praktické části. U týdenních jídelníčků byly zjištěné hodnoty tabelovány včetně hodnot BMI. Hodnocením energetického příjmu pubescentů bylo zjištěno, že ani jeden ze 30 sledovaných nedosahuje příjem energie doporučený organizací FaO z roku 2006.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 264 záznamů.   začátekpředchozí190 - 199dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.