Název:
Návrh optimální kapitálové struktury podnikatelského subjektu působícího v potravinářském odvětví
Autoři:
Ježek, Ondřej Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá optimální kapitálovou strukturou podniku působícího v potravinářském odvětví. Optimální kapitálová struktura je navrhována v návaznosti na plánované dlouhodobé investice podniku. V práci je provedeno zhodnocení finanční situace podniku. Dále je provedena strategická analýza, v rámci níž dochází ke zhodnocení investičního projektu. Výstupem strategické analýzy je prognóza tržeb. Na jejím základě je sestaven dlouhodobý finanční plán podniku, na nějž navazuje návrh optimální kapitálové struktury.Diploma thesis deals with optimal capital structure of enterprise operating in food industry. Optimal capital structure is suggested in relation with long term planned investments. Thesis provides evaluation of financial situation of the enterprise. Than strategical analysis is done, in which investment project is evaluate. The output of strategical analysis is prognosis of revenues. On basis of it is complied long term financial plan of the enterprise followed by proposal optimal financial structure.
Klíčová slova:
dlouhodobý finanční plán; gastronomie; kapitálová struktura; potraviny; velkoobchod