Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Srovnání internetového podnikání v Německu a ČR
Hráský, Antonín ; Sedláček, Jiří (vedoucí práce) ; Slaba, Jiří (oponent)
Tato práce se zabývá srovnáním vybraných aspektů internetového podnikání v ČR a Německu. Hlavním cílem práce je zhodnocení úrovně rozvoje internetového podnikání v ČR v posledních několika letech za pomoci komparace se situací v Německu. Dílčími cíli jsou potom zhodnocení klíčových předpokladů k rozvoji internetového podnikání v ČR a Německu, vytyčení perspektiv a příležitostí do budoucna v tomto oboru a srovnání některých vybraných aktuálních aspektů a trendů internetového obchodování v ČR a v Německu. Práce je rozdělena do 2 částí, a to teoretické a analytické. V rámci teoretické části jsou definovány jednotlivé pojmy, popsány subjekty a aplikace e-komerce a zhodnocen vývoj tohoto oboru v posledních 20 letech. V analytické části práce je nejprve věnován prostor srovnání vybraných předpokladů pro růst e-komerce v ČR a Německu, jako jsou např. právní prostředí, internetová penetrace nebo ICT vybavenost podniků a domácností. V závěrečné kapitole je potom vyhodnocen vývoj a současný stav internetového podnikání v obou vybraných regionech a popsán je zde také přístup EU k dané problematice.
Světové recese a krize v kontextu globalizace
Hráský, Antonín ; Jiránková, Martina (vedoucí práce) ; Bič, Josef (oponent)
V první kapitole budou obecně definovány 4 různé typy krizí, kterým bude v dalších kapitolách věnován prostor. Obsahem druhé kapitoly bude vysvětlení pojmu globalizace a zachycení jejích etap vývoje v čase. Třetí kapitola bude zaměřena na popis vzájemné propojenosti a vzrůstající vzájemné závislosti ekonomik a trhů s důrazem na obchod se zbožím a službami, kapitálové toky a přímé zahraniční investice spolu s transnacionálními korporacemi. Ve čtvrté kapitole pak bude věnován prostor popisu čtyř krizí v kontextu postupného prohlubování globalizace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.