Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza využití palmového oleje v České republice
Kaiserlichová, Lenka
Diplomová práce se zabývá analýzou využití palmového oleje v České republice. Literární rešerše se zaměřuje na teoretický rozbor tématu produkce a využité palmového oleje na našem území. Hlavní pozornost je věnována charakteristice palmového oleje, jeho produkce a zdravotní aspekty konzumace palmového oleje. Praktická část je zaměřena na postoj výrobců a spotřebitelů vybranou formou průzkumu, analýzu současné situace týkající se využití palmového oleje na českém trhu a aktuální situaci a úspěšnost kampaní proti palmovému oleji. V diskuzi bude zohledněno etické hledisko dané problematiky.
Dlouhodobá koncepce tenisového tréninku
Rychnavský, Marek ; Kočíb, Tomáš (vedoucí práce) ; Carboch, Jan (oponent)
Název práce: Dlouhodobá koncepce tenisového tréninku Cíl práce: Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat, evaluovat a popsat význam dlouhodobé koncepce v tenisovém tréninku a v přípravě mladých tenistů pro jejich pozdější výkon i sportovní kariéru. Použité metody: Jedná se o bakalářskou práci teoretického charakteru, která byla zpracována formou rešerše domácí i zahraniční literatury. Byla v ní tudíž uplatněna metoda obsahové analýzy dokumentů spolu s obecnými metodami výzkumu, analýzou - syntézou a induktivním - deduktivním postupem. Výsledky: Výsledkem této práce je analýza, evaluace a deskripce podstaty dlouhodobé koncepce v tenisovém tréninku. Výhody tréninku odpovídajícímu vývoji při přípravě mladých tenistů oproti rané specializaci. Klíčová slova: Dlouhodobá koncepce, raná specializace, sportovní příprava dětí, předčasné vyčerpání adaptační kapacity, zdravotní aspekty, význam sportovních soutěží
Lehokolo jako fenomen ve světě
Müller, Martin ; Šafránek, Jiří (vedoucí práce) ; Brtník, Tomáš (oponent)
Název: Lehokolo jako fenomén ve sv t . Cíle: Cílem této práce je zmapovat prost edí lehokol v zahrani ním m ítku, následn porovnat s prost edím v eské republice a rovn ž poukázat na nejv tší rozdíly obou skupin. Metody: V práci je uplatn na metoda kvantitativního sb ru dat. Sb r dat byl realizován primárn a to prost ednictvím polostrukturovaného dotazníku. Jako dopl ující byla použita metoda rozhovoru. Výsledky: Dle kvalifikovaného odhadu je na sv t 550 - 600 tisíc lehokolist . Nejzásadn jší rozdíly obou skupin spo ívají v následujících aspektech. Zahrani ní lehokolisté mají o 21,7 % mén lehokol vlastní konstrukce (2,5 %) oproti eským. 70 % zahrani ních jezdc se jízd na lehokole v nuje 2 - 3 krát týdn nebo každý den, u nás 36,4 %. 59,5 % zahrani ních jezdc uvádí jako hlavní d vod jízdy na lehokole zdravotní prevenci, u ech se jedná 33,3 % p ípad . Záv r: Výzkum odhalil zajímavé souvislosti mezi eskými i zahrani ními lehokolisty, ale zárove i n které rozdílnosti. Za nejzajímav jší považuji rozdílné vnímání samotného lehokola jako prost edku k upev ování zdraví. Další zkoumání by si jist zasloužilo hledání podrobn jších vztah mezi v kovým spektrem respondent (p edevším v seniorském v ku) a pravidelností pohybu. Také výzkum zam ený na zdravotní aspekty lehokol by byl zna ným p ínosem pro další rozvoj...
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Budínová, Andrea
Diplomová práce se zabývá výrobou kvalitní čokolády a stanovením základních jakostních charakteristik pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod. Bylo použito osm vzorků hořké čokolády se stejným podílem kakaové sušiny. Teoretická část popisuje kakaové boby a další suroviny potřebné k výrobě čokolády. Dále jsou v práci popsány jednotlivé kroky celého procesu výroby čokolády, složení čokolády a zdravotní aspekty. Praktická část byla zaměřena na fyzikální měření tvrdosti čokolád zařízením TIRA test 27025 a spektrofotometrické stanovení barvy pomocí spektrofotometru Konica Minolta CD 3500d. Vzorky byly hodnoceny senzorickou analýzou, která hodnotila sedm deskriptorů - příjemnost odstínu barvy, intenzita barvy, tvrdost při rozlomení v ruce, tvrdost při skusu v ústech, rozplývavost, chuť a celkový dojem. Dále byl sestaven dotazník pro zjištění oblíbenosti vybraných vzorků hořkých čokolád. Pomocí penetrační metody byl vyhodnocen jako nejtvrdší vzorek č. 2, což potvrdila i senzorická analýza tvrdosti vzorků. Spektrofotometrickým měřením barvy byl vyhodnocen nejtmavší vzorek č. 3. Z výsledků senzorické analýzy bylo zjištěno, že vzorek č. 1 dosáhl nejvíce bodů při hodnocení rozplývavosti, hodnocení chuti, tak i celkového dojmu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.