Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výnos a kvalita jarního ječmene v podmínkách zemědělského podniku
KANTOR, Martin
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením výnosových prvků a sladovnické kvality zvolených odrůd jarního sladovnického ječmene v podmínkách poloprovozního pokusu podniku "Kantor Václav - zemědělský podnikatel". Bylo vybráno stanoviště pokusu a sledovaly se hodnoty výnosových prvků, a to počtu rostlin, odnoží a klasů na plošnou jednotku, počet zrn v klasu, hmotnost tisíce semen a výnosu. Z ukazatelů kvality zrna to byly obsah dusíkatých látek, přepad nad sítem 2,8, 2,5 a 2,2 milimetru a pod sítem 2,2 milimetru, obsah škrobu, klíčivost, klíčivá energie a vlhkost zrn. Mezi hodnocené odrůdy patřily: Malz, Sebastian, Laudis 550, Kangoo, Xanadu, Sunshine, Bojos, KWS Irina a Pionier. Veškeré výsledky byly zaznamenávány do tabulek a do grafů. Ve výsledném srovnání všech parametrů byl zjištěn vliv odrůdy na různý výnosový prvek. V tomto jednoletém poloprovozním pokusu dosáhla nejlepších hodnot odrůda Kangoo, a to z hlediska výnosových prvků i kvality.
Možnosti a bariéry uplatňování yield managementu ve vybraném hotelu
Semrádová, Michaela ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce pojednává o teorii yield managementu jako o efektivní metodě dosahování cílů podniku cestovního ruchu a následně představuje jeho aplikaci na příkladu konkrétního hotelu. Po zhodnocení současných technik yield managementu využívaných v tomto ubytovacím zažízení jsou navržena řešení, jak lze zvýšit příjmy pomocí technik yield managementu - především cenové diferenciace, překnihování a segmentace poptávky.
Yield (revenue) management a jeho uplatňování v hotelovém průmyslu
Hanušová, Karolína ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Cestovní ruch, a potažmo i hotelový průmysl, hrají významnou roli v sektoru služeb národního hospodářství řady zemí, včetně České republiky. Úspěšnost celého odvětví je výrazně ovlivněna výkyvy poptávky, které mívají sezónní charakter. Bohužel v současné době, kdy je světový trh zasažen ekonomickou krizí, jsou výkyvy poptávky patrné i v dobách hlavní sezóny. Podniky proto hledají způsoby, jak je možné dopady ekonomické krize na jejich hospodaření zmírnit. V hotelnictví je více než 20 let využíván Yield management, který své uplatnění našel v řadě velkých hotelových řetězců i menších nezávislých hotelů. Jeho cílem je eliminovat výše zmíněné výkyvy poptávky prostřednictvím efektivního využití kapacity hotelu. V praxi to znamená zajistit, aby byly prodávány správné pokoje správným zákazníkům za správné ceny. Cílem této práce je představit aplikaci teoretických poznatků o Yield managementu u konkrétního hotelu, hotelu Hilton Prague, a následně hledat možnosti, jak prostřednictvím technik Yield managementu může Hilton Prague zmírnit dopady ekonomické recese na svůj provoz. Za tímto účelem je nejprve definována podstata a principy fungování Yield managementu, které jsou následně aplikovány na příkladu z praxe, kterým je hotel Hilton Prague. Právě pro tento hotel jsou v závěru práce hledány způsoby, jak oslabit negativní projevy ekonomické krize ve fungování hotelu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.