Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 15 záznamů.  předchozí11 - 15  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Trvale udržitelný rozvoj vinařského cestovního ruchu na jižní Moravě
Večeřová, Lucie ; Fialová, Dana (vedoucí práce) ; Holešinská, Andrea (oponent)
Cestovní ruch, fenomén dnešní doby, se dynamicky rozvíjí. Díky zvyšujícímu se množství disponibilních finančních prostředků a přibývajícímu fondu volného času rostou nároky návštěvníků na komplexní produkt destinace. V té souvislosti se zvyšuje nejen konkurence mezi regiony, ale také tlak vyvíjený na potenciál destinace. Ve snaze minimalizovat negativní dopady aktivit cestovního ruchu na oblast, zároveň v ní zachovat moderní životní standardy a umožnit její rozvoj vznikly měkké formy cestovního ruchu. Ty bývají díky své podstatě řazeny mezi prvky udržitelného rozvoje. Nicméně měkké formy jsou více než formy tradiční založeny na unikátním destinačním potenciálu, atmosféře a přirozeném prostředí. Proto i jejich aktivity musí být rozvíjeny udržitelným způsobem a to minimálně stejně intenzivně jako ostatní formy cestovního ruchu. V práci je rozvíjena problematika implementace prvků udržitelného rozvoje na aktivity vinařského cestovního ruchu v jihomoravské destinaci na pozadí proklamace strategických dokumentů a studií zkušenějších zahraničních vinařských destinací. Smyslem je přispět rozvoji regionu jižní Moravy k udržitelnosti prostřednictvím péče o předpoklady vinařského cestovního ruchu.
Rozvoj turistického programu v podniku Znovín Znojmo
Mahrová, Petra ; Moncman, Jana (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá možným rozvojem turistického programu společnosti Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Pro splnění stanoveného cíle byla důležitá analýza vybrané společnosti s primárním zaměřením na turistické programy a aktivity společnosti. Analytická část vymezuje podstatné souvislosti pro tvorbu a realizaci nového turistického programu. Vlastní návrh rozvoje turistického programu v rámci vybraného regionu zahrnuje návrh vhodné turistické aktivity spojující víno a místní zajímavosti. Realizace tohoto záměru zajistí zvýšení konkurenceschopnosti a množství zákazníků dané společnosti v uvedené podoblasti.
Analysis of the importance of enoturism for viticulture and winemaking in Slovakia
Dobošová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou významu vinařské turistiky - enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. Základním cílem práce je zjistit, jaký význam a důležitost má tato forma cestovního ruchu pro producenty a výrobce vína. Teoretická část práce uvádí východiska pro návrh výzkumného šetření a je úvodem do samotné vinařské turistiky. Přináší také bližší informace o současném stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku a jako i informace o odvětví cestovního ruchu a jeho výkonech na Slovensku. Výzkumná (analytická) část práce se zabývá hodnocením současného stavu vinařské turistiky na Slovensku a předpoklady jejího rozvoje. Jádrem analytické části práce je dotazníkové šetření, které mapuje postoje a názory na problematiku vinohradnictví, vinařství a vinařské turistiky z pohledu samotných producentů vína. Závěrečná část práce analyzuje vlastní dotazníkové šetření podložené teoretickými základy z první části práce a přináší vyhodnocení významu enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. V závěru práce jsou zapracovány také návrhy pro zlepšení mezisektorového propojení turismu s vinohradnictvím a vinařstvím na Slovensku s cílem dalšího rozvoje této formy cestovního ruchu.
Modifikace produktu ubytovacího zařízení v návaznosti na segmenty klientely
Mazalovská, Markéta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Práce se zabývá možnostmi modifikace produktu hotelu specializovaného na víno. Jejím cílem je návrh provozních a marketingových opatření vedoucích k větší spokojenosti hostů a vyšší ziskovosti hotelu. Teoretická část objasňuje specifika ubytovacích služeb a jejich marketingu. Charakterizuje také enoturistiku spolu s konzumenty vína a enoturisty jako potenciální zákazníky ubytovacího zařízení. Praktická část se zaměřuje na pražský vinařský hotel Merlot. Hlavní součástí práce je vlastní průzkum spotřebního chování klientů hotelu, který je založen na dotazníkovém šetření. Je zde uvedena i analýza konkurence, SWOT analýza a analýza plnění požadavků k oficiální klasifikaci.
Analýza vinařské turistiky a agroturistiky v regionu Jižní Morava
Harmáčková, Alena ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Bakalářská práce analyzuje nabídku vinařské turistiky a agroturistiky v regionu Jižní Morava. Cílem práce je zhodnotit současný stav těchto druhů cestovního ruchu na území regionu a porovnat jej s rakouským regionem Weinviertel.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 15 záznamů.   předchozí11 - 15  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.