Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Marketingová a prodejní strategie firmy
Sedlář, Jakub ; Straková, Jana (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Bakalářská práce analyzuje problémy, které souvisejí s prodejní a marketingovou strategií Obsahuje návrh takové marketingové strategie, jejímž cílem je zvýšit prodej a ziskovost firmy.
Návrh internetového obchodu pro malou firmu
Petyrková, Kateřina ; Petyrková, Marcela (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce analyzuje problémy, které souvisejí s internetem a jeho vlivem na lepší komunikaci mezi firmou a zákazníky. Obsahuje návrh internetového obchodu pro malou firmu, který by měl usnadnit prodej výrobků.
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Nevrklová, Marie
Bakalářská práce Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků se zabývá produkcí ryb v české republice i zahraničí. Dále zahrnuje obecnou charakteristiku ryb, složení, benefity rybího masa a jeho důležitost výskytu ve stravě člověka. A to z důvodu, že rybí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuku a vitamínů, potřebných pro správnou funkci lidského organismu. Bakalářská práce se ale také zabývá i možnými riziky spojených s konzumací rybího masa, výskytu těžkých kovů, negativně působících látek na lidské zdraví a důležitosti dodržování hygieny a správných postupů při technologickém zpracování. Důležitou součástí bakalářské práce jsou technologické operace pojící se se zpracováním ryb a rybího masa. Stejně tak jsou v práci zahrnuty výrobky z rybího masa, které se vyskytují na trhu a jsou dostupné pro běžné obyvatelstvo.
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Burianová, Eva
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na popis surovin, jež jsou pro výrobu piva s ovocnou složkou nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby piva. V literární rešerši jsou dále zmapovány pivovary a minipivovary, které ovocné pivo ve svém portfoliu nabízejí. Praktická část byla zaměřena na výrobu ovocného piva, kdy bylo vyrobeno pivo obsahující základní suroviny (slad, chmel, kvasinky, voda) a do něj byla následně přidána ovocná slož-ka ve formě pyré (marakuja, mango). Pivo bylo následně podrobeno analytickému a senzorickému hodnocení. U všech vzorků byl za pomocí přístroje FermentoFlasher stano-ven obsah objemového a hmotnostního alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt a extrakt pů-vodní mladiny. V rámci senzorické analýzy, kdy byl hodnocen vzhled, pitelnost, vůně a chuť, dosáhly nejlepších výsledků vzorky ochucené marakujou. Přídavek marakuji lze vy-hodnotit jako perspektivní ve výrobě ovocných piv.
Komparace plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích
NĚMEC, Michael
Tato bakalářská práce se zabývá komparací plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích. Teoretická část se věnuje obecné charakteristice plastů, bezpečnosti práce a metodám ručního zpracování plastů. V závěru jsou popsány technologie 3D modelování a 3D tisku. Praktická část zahrnuje vytipování výrobků vhodných pro výrobu pomocí obou technologií. Výrobky byly následně vyrobeny, byl zaznamenán postup jejich výroby a v závěru byly porovnány jak jejich postupy, tak i výsledný vzhled.
Návrh souborů a metodik v pracovních činnostech pro žáky základních škol v oblasti ručního obrábění kovů
AMBROŽOVÁ, Anna
Cílem diplomové práce je navrhnout takové výrobky v technické výchově pro základní školy v oblasti ručního obrábění kovu, aby žáci poznali různé metodické postupy a výrobek měl pro ně nějaký význam a zároveň je jeho výroba bavila. V teoretické části jsem se věnovala vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, dále vzdělávacímu programu práce s technickým materiálem na základní škole. Do své práce jsem zahrnula základní informace o kovech a jejich vlastnostech. Nedílnou součástí teoretické části je bezpečnost a hygiena práce ve školní dílně. Dále čtení výkresů a metody ručního obrábění kovů. Tato část je vypracována pomocí odborné literatury. Do praktické části jsem vybrala 5 výrobků, které jsem popsala a sama si je zkusila vyrobit. Dále jsem v praktické části vytvořila dotazníky, kde jsem navázala na tyto výrobky a rozeslala je žákům i pedagogům. Jeden dotazník je určený pro žáky Základní školy Malá Strana, Týn nad Vltavou. Zde 62 respondentů odpovědělo na 10 otázek. Druhý dotazník je věnován pedagogům, kteří učí na jihočeských základních školách, kde mi odpovídali na 12 otázek.
Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva
BOŇKO, Eva
Ve své diplomové práci "Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva" se zabývám náměty pro pracovní činnost na 2. stupni. Práci jsem rozdělila na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám technickou výchovou na ZŠ, BOZP, charakteristikou dřeva a na konci se věnuji popisu jednotlivých nástrojů pro práci se dřevem. V praktické části jsem uvedla pět námětů ze dřeva a postup výroby. Také jsem provedla dotazníkové šetření mezi pedagogy, zajímalo mne především, jak se na vybrané výrobky dívají, zda by je využili ve výuce pro své žáky, jsou-li vhodně zvolené pro žáky 2. stupně a jestli je srozumitelný popis postupu.
Spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě
KUPCOVÁ, Dagmar
Tématem této diplomové práce je spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě. Byla vybrána skupina AGROMĚŘÍN a prodejna Rynek nacházející se v Českých Budějovicích, která bude podrobněji popsána. Cílem diplomové práce je analýza zájmu spotřebitelů o výrobky patřící do skupiny AGROMĚŘÍN a posouzení jejich spokojenosti se současnou nabídkou výrobků. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmů osobní prodej, kvalita, zákazník a spokojenost zákazníka. Popsán je i význam péče o zákazníka, metody měření spokojenosti zákazníků, řízení vztahů se zákazníky a oslovení zákazníka pomocí tradičních metod. Diplomová práce též vysvětluje podstatu hodnoty zákazníka, průběh nákupního rozhodování, modely spotřebního chování, druhy nákupů v souvislosti s nákupním rozhodováním a typologii zákazníků z hlediska nákupního chování. V závěru této části bylo vyjasněno ponákupní chování zákazníka a metody marketingového výzkumu. Aplikační část se zaobírá stručnou charakteristikou skupiny AGROMĚŘÍN a prodejnou Rynek v Českých Budějovicích. Dále je založena na provedení analýzy spokojenosti zákazníků s výrobky skupiny AGROMĚŘÍN a sběru dat prostřednictvím dotazníkového šetření v prodejně Rynek v Českých Budějovicích. V závěru diplomové práce jsou dle získaných výsledků navržena doporučení pro rozšíření nabídky pokrmů v bistru a navrženo vytvoření akčních letáků.
Vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb
HAUSEROVÁ, Tereza
Tématem práce je vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb. V literárním přehledu práce nabízí obecný přehled týkající se spotřeby sladkovodních ryb, vybranými metodami zpracování ryb, výrobky ryb na českém trhu, biologickými hodnotami ryb, způsoby uchování ryb, HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point system), texturou a nakonec v závěru je popsána metoda senzorické analýzy. Praktická část, nabízí přehled použitých surovin a koření, výrobu a receptury vybraných rybích výrobků s využitím na strojně oddělené rybí maso. Vzorky vyrobených výrobků jsou poté analyzovány na přístroji NIR Master. Součástí druhé části je i senzorické hodnocení. Dosažené výsledky jsou následně zpracovány a graficky znázorněny.
Klasika - podcastová série o československých výrobcích
Sýkorová, Sandra ; Lovaš, Karol (vedoucí práce) ; Lokšík, Martin (oponent)
Tato bakalářská práce se prostřednictvím podcastové série o třech nahrávkách zabývá výrobky, které vznikly v Českoslovenku v rozmezí let 1945-1989, a vyrábí se či se znovu začaly vyrábět i v současnosti. Jedná se o výrobky, které jsou mezi obyvateli České republiky všeobecně známé a většinou také oblíbené, takže mají i v dnešní době pevně dané místo ve společnosti a nejedná se pouze o historické předměty, které by mohly upadnout v zapomnění. Teoretická část práce se věnuje fenoménu podcastingu a to zejména jeho historii spolu s významem v současném světě a nastiňuje určité rozdíly mezi podcasty a rozhlasovým vysíláním. Dále tato část podrobně představuje postupy a metody použité při tvorbě celé podcastové série spolu s jejím detailným představením. Praktická část je samotná série s názvem Klasika se třemi cca desetiminutovými podcastovými díly, které popisují jednotlivé československé výrobky. Konkrétně se jedná o hodinky Prim, boty Prestige a komody od návrháře Jiřího Jiroutka. Součástí dílů jsou informace o historii i současnosti výrobků a také nejrůznější rozhovory s lidmi, kteří se o dané věci zajímají, vyrábí je, sbírají či k nim mají jakýkoli relevantní vztah. Nechybí ani hudební doprovod spolu s autentickými zvuky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.