Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti zpracování plodů vybraných druhů z čeledi Cucurbitaceae
Hrabovská, Michaela
Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů ve školním roce 2016/2017. Práce se zabývá přípravou a vyhodnocením vlastních kompotů z vybraných druhů tykví čeledi Cucurbitaceae. Celkem bylo připraveno 8 produktů, které byly vyhodnoceny pomocí analytických a senzorických metod. V literární části bylo popsáno rozdělení a způsob pěstování vybraných druhů čeledi Cucurbitaceae, jejich látkové složení, přehled způsobů konzervárenského zpracování a legislativní požadavky. V připravených vzorcích se hodnotil obsah veškerých titrovatelných kyselin, hodnoty pH, refraktometrická sušina a kyseliny askorbové. Senzorickou analýzou se hodnotila barva, vzhled, konzistence, chuť, vůně a konzumentská přijatelnost.
Možnosti skladování a zpracování méně známých druhů zeleniny
Nedoma, Ondřej
V diplomové práci byly popsány některé méně známé druhy zelenin. V praktickém pokusu byly skladovány plody tykve muškátové, mochyně peruánské a nepravé cibule fenyklu sladkého. Tyto rostlinné části byly také konzervárensky zpracovány. U fenyklu byla skladovatelnost 2-3 týdny při teplotě 5 °C. U mochyně byla prokázána skladovatelnost bez poklesu nutriční kvality 3-4 týdny při teplotě 5 °C. U tykve byla zjištěna skladovatelnost 18 týdnů při teplotě 18 °C. Jako konzervárenský výrobek z fenyklu bylo vyrobeno a senzoricky vyhodnoceno fenyklové čatní k masu ve dvou variantách. Výrobkem z tykve muškátové byla kandovaná tykev dvou varintách. Z plodů mochyně byly navrženy a vyrobeny dva výrobky: kompotovaná a lyofilizováná mochyně. Lyofilizovaný výrobek byl navržen jako součást pro müsli směsi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.