Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Příprava novodobých knihovních fondů na hromadné odkyselování a kontrola kvality odkyselení - kritéria výběru a proces zpracování
Vávrová, Petra ; Neoralová, Jitka ; Mračková, Lucie ; Kašťáková, Tereza
Cílem metodiky je návodný popis přípravy novodobých (resp. knihovních fondů vyrobených po roce 1845 z dřevitého papíru) knihovních fondů na hromadné odkyselování a kontrola kvality odkyselení, popis kritérií výběru knih pro odkyselování a popis procesu zpracování v průběhu celé realizace odkyselování.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Možnosti získávání biopaliv
Fodor, Gabriel
Tato bakalářská práce pojednává o využití biopaliv jako pohonných hmot v dopravě. První část práce je věnována základnímu rozdělení biopaliv a rozdělení biomasy pro jejich výrobu. Hlavní část práce je zaměřena na jednotlivé biopaliva a možnosti získávání těchto paliv. Práce podrobněji popisuje technologické procesy a trendy při výrobě biopaliv, jako MTBE, ETBE, bioethanol, bionafta, butanol, dále globální využití biopaliv pro dopravu, jejich vlastnosti v motorových vozidlech, jejich výrobní a spotřební ceny. V práci jsou uvedeny základní statistické údaje některých významných zemí a ČR o celkové produkci biomasy, o rozloze pěstovaných plodin určených pro výrobu bioetanolu a bionafty, jejich ceny. V závěru je věnována pozornost hodnocení kladných a záporných vlastností biopaliv, a jejich vlivu v současné době
Úroveň technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku
Podbřecká, Žaneta
Bakalářská práce se zabývá Úrovní technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku. První část je zaměřena na evropskou a národní legislativu a popisuje konkrétní požadavky na provozovatele masozpracujícího podniku. Hlavní část popisuje hygienu při porážce, následném upravení a zpracování těl jatečných zvířat a výrobě masných výrobků. Dále se zabývá nejčastěji používanými technologickými procesy při jatečnictví, bourání jatečně upraveného těla a masné výrobě. Závěrečná část se zabývá metodami, které se používají při hodnocení jakosti masa a masných výrobků. Praktická část se zaměřuje na technologii a hygienu masné výroby v menším podniku Řeznictví a uzenářství Jan Pavlíček, s.r.o., které se nachází v Náměšti nad Oslavou.
Lean management production– moderní systémové řízení výrobní firmy s mezinárodní účastí
Dvořák, Martin ; Štůsek, Jaromír (vedoucí práce) ; Ladislav , Ladislav (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou řízení výrobních procesů ve vybrané společnosti s využitím metodických principů Lean production, řízením procesů a dalších. Cílovým řešením bude vypracování návrhů k posílení řízení a zefektivnění výroby v sektoru svařovacích robotů. Teoretická část se zabývá definováním základních pojmů procesního řízení a vlastní praktická část konkrétní analýzou činností práce seřizovačů na strojích v oblasti svařování robotů ve vybrané společnosti.
Technologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobků
BORKOVCOVÁ, Alena
Bakalářská práce se zabývá zpracováním literární rešerše na téma - Technologické procesy používané při výrobě trvanlivých masných výrobků. Technologické postupy trvanlivých masných výrobků se skládají z 5 základních operací: výběr a ošetření suroviny, mělnění a míchání, plnění, zrání, balení. Tyto operace na sebe plynule navazují a jsou velmi důležité. Během procesu výroby působí na výrobek celá řada vlivů. Je to především vstupní surovina, která ovlivňuje nejen proces zpracování, ale i jakost finálního výrobku. Kromě toho, že zpracovatel potřebuje k výrobě kvalitních trvanlivých masných výrobků jakostní suroviny, potřebuje také dobré strojní vybavení, dostatek znalostí a zkušeností. Již při procesu mělnění a míchání je důležitá správná teplota. Při nedodržení by došlo k znehodnocení suroviny. Aditiva zase pomáhají pro dosažení údržnosti, podílí se na vytvoření struktury masných výrobků, zajišťují vybarvení, vzhled, zvýrazňují chuť a mají účinky konzervační. Důležité jsou rovněž vhodné technologické obaly, ve kterých se výrobky tepelně opracovávají, chladí, udí, suší, zrají a zároveň chrání při přepravě a další manipulaci s nimi. Je samozřejmé, že v průběhu celé výroby trvanlivých masných výrobků se musí dodržovat hygienické normy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.