Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Srovnání metod stanovení výživové hodnoty masných výrobků a její uvádění na obale
Podbřecká, Žaneta
Diplomová práce Srovnání metod stanovení výživové hodnoty masných výrobků a její uvádění na obale se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá chemickým složením masa, popisem a dělením masných výrobků podle aktuální legislativy, balením a označováním potravin a výživovou hodnotou. Poslední kapitola je zaměřena na laboratorní metody analýzy základních složek masných výrobků. Praktická část obsahuje fyzikálně-chemickou a senzorickou analýzu. Fyzikálně-chemická analýza popisuje provedená laboratorní stanovení obsahu sušiny, tuku, bílkovin a soli u vybraných masných výrobků, vyrobených ve zpracovatelském masném podniku Hadač a Zapletal s.r.o., a rozdíly mezi výsledky získanými použitými metodami a značením na spotřebitelském obale. Senzorická analýza se zabývá hodnocením vybraných deskriptorů masných výrobků a porovnáním výsledků.
Úroveň technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku
Podbřecká, Žaneta
Bakalářská práce se zabývá Úrovní technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku. První část je zaměřena na evropskou a národní legislativu a popisuje konkrétní požadavky na provozovatele masozpracujícího podniku. Hlavní část popisuje hygienu při porážce, následném upravení a zpracování těl jatečných zvířat a výrobě masných výrobků. Dále se zabývá nejčastěji používanými technologickými procesy při jatečnictví, bourání jatečně upraveného těla a masné výrobě. Závěrečná část se zabývá metodami, které se používají při hodnocení jakosti masa a masných výrobků. Praktická část se zaměřuje na technologii a hygienu masné výroby v menším podniku Řeznictví a uzenářství Jan Pavlíček, s.r.o., které se nachází v Náměšti nad Oslavou.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.