Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Založení franšízové restaurace VAPIANO
Holeček, Václav ; Cejthamr, Václav (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského záměru na založení franchisové restaurace Vapiano v ČR. Teoretická část této práce se bude věnovat podnikání obecně, kde se seznámíme se základními definicemi a pojmy. V další části si ukážeme, jak by měl vypadat podnikatelský plán a jaké by měl mít náležitosti. Ve třetí kapitole si představíme vybrané legislativní aspekty, které se týkají podnikání v České republice. Půjde především o podmínky nutné k provozování živnosti a volbu právní formy podnikání. V kapitole čtvrté si pak ukážeme, jaké jsou možnosti financování podnikatelského záměru. Pátá kapitola je věnována franchisingu jako specifické formě podnikání. Praktická část této práce bude samotný podnikatelský plán společnosti Norwega, s.r.o., jejímž záměrem je založení restaurace Vapiano v Praze.
Jak si založit podnik
Antošová, Vlasta ; Čapková, Tereza (vedoucí práce) ; Dvořáček, Jiří (oponent)
Moje bakalářská práce se skládá z části teoretické a části praktické. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy: podnik, podnikatel a podnikání. Dále jsou zde rozebrány faktory vedoucí k rozhodnutí stát se podnikatelem, druhy právních forem podnikání a aspekty jejich volby. Na konci této části zmiňuji základní legislativu a podnikatelský plán. V praktické části založím fiktivní podnik, kterým je fitness centrum ve formě společnosti s ručením omezeným. Je zde uveden podnikatelský plán, marketingový, organizační a finanční plán, hodnocení rizik a na konci je postup při zakládání společnosti s ručením omezeným.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.