Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Životospráva dětí mladšího školního věku na vybrané základní škole
Šuranská, Karolina ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část empirickou. Teoretická část diplomové práce se zabývá životosprávou žáků mladšího školního věku. Popisuje vývoj dítěte mladšího školního věku, správnou výživu, vývoj stravovacích návyků od útlého dětství, dětskou obezitu, prevenci obezity v primární škole a výchovou ke zdraví realizovanou na prvním stupni základní školy. Empirická část diplomové práce obsahuje výsledky výzkumného šetření a projekt zaměřený na správnou životosprávu, který jsem realizovala na vybrané základní škole. Cílem výzkumného šetření je zjistit aktuální stav stravovacích návyků dětí na prvním stupni vybrané základní školy a jaký postoj mají vybraní rodiče ke stravování, které poskytuje škola jejich dětem.
Analýza školní jídelny ve vybraném zařízení
Martinásková, Marie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Jarolímková, Liběna (oponent)
Školní stravování, jakožto jedna z forem účelového stravování, navazuje v České republice na dlouholetou tradici. Při přípravě pokrmů se řídí zdravou výživou a dodržuje přísná pravidla, jako doporučené denní dávky a hygienické předpisy. Školní stravování plní významnou výchovnou funkci. Děti se ve školní jídelně učí správně stolovat a jsou vedeny ke zdravému životnímu stylu. Tato funkce školní jídelny by neměla být podceňována. Návštěva jídelny je ale pro každé dítě dobrou zkušeností do života. Součástí práce bylo dotazníkové šetření, které ukázalo, že školní jídelna ve FZŠ Barrandov II je špičkovým, profesionálním pracovištěm. Výsledky dotazníkového šetření dopadly dle mého názoru pozitivně, jídelně se nedá nic vážnějšího vytknout. Můj průzkum (v rozpracovanější verzi) bude vedení jídelny brzy předán a jsem si jistá, že své služby ještě vylepší.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.