Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
TOMÁŠEK, David
: Tématem předkládané diplomové práce je Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů. Úkolem této diplomové práce je zjistit, jestli školní jídelny zvládají úspěšně plnit normu spotřebního koše a výživových norem pro školní stravování v komoditě zeleniny a jaké druhy zeleniny školní jídelny nejvíce využívají. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou popsány témata týkající se systému školního stravování od historie až po současnost, dále legislativy školního stravování, výživové hodnoty stravování v rámci celé naší republiky a stručné charakteristiky zeleniny. Kapitola Spotřební koš seznamuje s výživovými normami školního stravování, finančními limity pro nákup potravin, plněním spotřebního koše nutričního doporučení a s metodami pro sestavení spotřebního koše. Poslední kapitola teoretické části se zabývá různými specifiky zeleniny a jaké obsahuje vitamíny a minerální látky. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky plnění spotřebního koše v komoditě zeleniny dle normy o školním stravování. Také jsou zde vyhodnoceny výsledky průměrného obsahu zeleniny v rámci jednoho oběda. Ve výsledcích je vyhodnocena skutečná a průměrná denní spotřeba zeleniny.
Zelenina a možnosti zvyšování její spotřeby
PEŠKOVÁ, Jitka
Teoretická část bakalářské práce je rozdělena do třech základních částí. První pojednává o základním členění tržních druhů zeleniny, s popisem významných zástupců. Druhá část pojednává o nutričních vlastnostech zeleniny a její význam pro zdraví. Třetí pak popisuje současnou situaci v produkci a zásobování zeleniny v České republice. Metodická část se zabývá tvorbou a způsobem zadávání a zpracování dotazníku pro zjišťování informací o oblibě a spotřebě zeleniny u vybraného vzorku 220 respondentů, kterými jsou žáci 6.a 8. tříd čtyř základních škol. V praktické části jsou uvedeny výsledky grafického zpracování sběru údajů ze zadaných 220 dotazníků. Celkem je v této části uvedeno 10 výsečových grafů s procentuálním hodnocením dat a 10 sloupcových grafů s číselným hodnocením dat. Praktická část je dále doplněna informacemi zpracovaných dat. V části diskuse a výsledky jsou analyzovány zjištěné výsledky hodnocení dotazníků, z kterých je možné posoudit aktuální informaci ve spotřebě a oblibě zeleniny u mládeže. Z této analýzy jsou odvozeny závěry a doporučení způsobů a možností, jak spotřebu zeleniny u mládeže zvýšit.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.