Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba domácích vín z netradičních surovin
Mertová, Monika
Diplomová práce na téma „Výroba domácích vín z netradičních surovin“ pojednává o postupech výroby domácích vín se zaměřením na netradiční domácí vína. Byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě v Lednici v letech 2017/2018. V experimentální části byly vyrobeny mikro vzorky vín z netradičních surovin, které byly následně analyticky a senzoricky vyhodnoceny a porovnány s komerčně vyrobeným vínem z maloobchodní sítě. Jostové víno a jahodové víno bylo na základě senzorického hodnocení ceněno výše než zakoupené víno aróniové.
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Valentová, Natalie
Literární část diplomové práce se zabývá tradičními surovinami, speciálními slady a netradičními surovinami pro výrobu piva a výrobou piva. Dále pak výrobou piv z netradičních surovin ve světě. Experimentální část je věnována popisu výroby vlastních piv z netradičních sladů (amarant, cizrna, čirok, pohanka, quinoa), dále jejich chemické analýze pomocí HPLC a přístroje FermentoFlash. V další části byl popsán způsob provedení senzorické analýzy a následně výsledky znázorněny pomocí paprskových grafů. V části výsledky a diskuse jsou tyto analýzy statisticky zpracovány a vyhodnoceny vzájemné závislosti obsahových látek z chemické analýzy na senzorickém vlastnostech jednotlivých výrobků.
Využití netradičních surovin při výrobě chleba a běžného pečiva
Suchánková, Iva
Bakalářská práce se zabývá využitím netradičních surovin pro výrobu chleba a běžného pečiva. Práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou uvedeny základní a pomocné suroviny pro výrobu pekárenských výrobků, samotný postup pečení a legislativní rozdělení. V druhé části práce jsou popsány netradiční suroviny (tritikale, ječmen, slad, sladový květ, vláknina, termicky upravené obiloviny, čirok, laskavec a pohanka) pro výrobu cereálních výrobků, jejich složení a využití v pekárenském průmyslu. Ze zahraničních studií byly zmíněny studie pro přípravu chleba a pečiva z netradičních surovin a hodnocení jejich kvality.
Chleby z netradičních surovin s využitím koření
Svobodová, Radka
Bakalářská práce "Chleby z netradičních surovin s využitím koření" se zaměřuje na složení jednotlivých komponentů potřebných k výrobě chleba a rozdělení chleba dle platné legislativy. Dále se zabývá technologickým postupem pšeničného a žitného chleba, jako je příprava kvasu, zrání, procesy probíhající během pečení nebo chladnutí a balení. Je zde popsána vhodnost chlebového koření od toho více či méně běžného v pekárenském průmyslu a seznámení s netradičními surovinami. Práce je také doplněna o zahraniční vědecké výzkumy. V neposlední řadě je zde uveden sortiment netradičních chlebů dostupný na našem trhu. Bylo vytvořeno deset receptur, dle nichž se pekly chleby. Jako nejlepší byl vyhodnocen chléb složený z: žitné, celozrnné žitné a pohankové mouky, droždí, kvásku, vody, soli, sádla z divočáka, sezamu, slaniny a chilli.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.