Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Valentová, Natalie
Literární část diplomové práce se zabývá tradičními surovinami, speciálními slady a netradičními surovinami pro výrobu piva a výrobou piva. Dále pak výrobou piv z netradičních surovin ve světě. Experimentální část je věnována popisu výroby vlastních piv z netradičních sladů (amarant, cizrna, čirok, pohanka, quinoa), dále jejich chemické analýze pomocí HPLC a přístroje FermentoFlash. V další části byl popsán způsob provedení senzorické analýzy a následně výsledky znázorněny pomocí paprskových grafů. V části výsledky a diskuse jsou tyto analýzy statisticky zpracovány a vyhodnoceny vzájemné závislosti obsahových látek z chemické analýzy na senzorickém vlastnostech jednotlivých výrobků.
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Valentová, Natalie
V bakalářské práci je popsána anatomická stavba a chemické složení ječného zrna, postup sladování ječmene, který zahrnuje příjem, čištění, třídění a skladování, máčení, klíčení, hvozdění. Další část práce se zabývá druhy běžných a speciálních sladů, kde jsou popsány technologické postupy výroby a jejich využití. Poslední část zahrnuje slady z jiných plodin, možnosti sladování a jejich uplatnění při výrobě potravin.

Viz též: podobná jména autorů
1 Valentová, Natália
3 Valentová, Nela
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.