Název:
Výroba domácích vín z netradičních surovin
Autoři:
Mertová, Monika Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce na téma „Výroba domácích vín z netradičních surovin“ pojednává o postupech výroby domácích vín se zaměřením na netradiční domácí vína. Byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě v Lednici v letech 2017/2018. V experimentální části byly vyrobeny mikro vzorky vín z netradičních surovin, které byly následně analyticky a senzoricky vyhodnoceny a porovnány s komerčně vyrobeným vínem z maloobchodní sítě. Jostové víno a jahodové víno bylo na základě senzorického hodnocení ceněno výše než zakoupené víno aróniové.The thesis "Production of domestic wines from non-traditional raw materials" deals with the procedures for the production of domestic wines with a focus on non-traditional domestic wines. It was prepared at the Institute of Postharvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticultural Products in Lednice in 2017/2018. In the experimental part were produced microscopes of wines from non-traditional raw materials, which were subsequently analytically and sensitively evaluated and compared with commercially produced wine from the retail network. Jostaberry wine and strawberry wine were valued higher on the basis of sensory evaluation than purchased chokeberry wine.
Klíčová slova:
aróniové víno; domácí výroba vína; jahodové víno; jostové víno; kvašený nápoj; netradiční suroviny; senzorická analýza