|
Mlýny dynamické
Pokluda, Petr ; Frühbauer, Jiří (oponent) ; Malášek, Jiří (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá dynamickými mlýny, tedy zařízeními určenými pro zdrobňování materiálů. Obsahuje teoretickou část pojednávající o jejich rozdělení, konstrukci, principu funkce a oblasti použití. Na teoretickou navazuje rešeršní část popisující světové výrobce dynamických mlýnů a parametry strojů jimi nabízených. Následuje praktická část, kde byly vypracovány diagramy integrující celý postup volby mlýna z pohledu zákazníka. Konečná část práce je věnována simulaci mletí. Je zde popsána podstata fungování konkrétního softwaru a také praktické zrealizování simulace na konkrétním stroji.
|
|
Vliv mletí na vlastnosti vápence
Pavlík, Tomáš ; Bednárek, Jan (oponent) ; Šiler, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá suchým mletím vápence ve vibračním a v kulovém mlýnu. Pro mletí byly použity tři rozdílné vzorky vápenců. Vápence byly mlety ve mlýnech bez přídavku povrchově aktivních látek. Ve vibračním mlýnu bylo provedeno několik způsobů mletí. Nejprve byla stejná navážka vápence mleta po různou dobu mletí bez přerušování a u jednoho vzorku bylo provedeno mletí s přestávkami na chlazení mlecí tablety. Dalším způsobem bylo mletí různých navážek stejného vápence. Posledním způsobem bylo mletí stejné navážky různých vápenců. V kulovém mlýnu byl mlet jeden druh vápence po různou dobu mletí. U pomletých vzorků byly sledovány vlastnosti jako velikost a tvar částic, chemické složení, fázové složení a velikost krystalitů. Ke stanovení těchto vlastností bylo využito metod sítové analýzy, laserové difrakční analýzy, rastrovací elektronové mikroskopie, práškové rentgenové difrakční analýzy a rentgenové fluorescenční analýzy. Pro každý mlýn bylo vypočítáno množství energie spotřebované k pomletí vápence.
|
| |
| |
|
Vliv mletí na vlastnosti vápence
Pavlík, Tomáš ; Bednárek, Jan (oponent) ; Šiler, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá suchým mletím vápence ve vibračním a v kulovém mlýnu. Pro mletí byly použity tři rozdílné vzorky vápenců. Vápence byly mlety ve mlýnech bez přídavku povrchově aktivních látek. Ve vibračním mlýnu bylo provedeno několik způsobů mletí. Nejprve byla stejná navážka vápence mleta po různou dobu mletí bez přerušování a u jednoho vzorku bylo provedeno mletí s přestávkami na chlazení mlecí tablety. Dalším způsobem bylo mletí různých navážek stejného vápence. Posledním způsobem bylo mletí stejné navážky různých vápenců. V kulovém mlýnu byl mlet jeden druh vápence po různou dobu mletí. U pomletých vzorků byly sledovány vlastnosti jako velikost a tvar částic, chemické složení, fázové složení a velikost krystalitů. Ke stanovení těchto vlastností bylo využito metod sítové analýzy, laserové difrakční analýzy, rastrovací elektronové mikroskopie, práškové rentgenové difrakční analýzy a rentgenové fluorescenční analýzy. Pro každý mlýn bylo vypočítáno množství energie spotřebované k pomletí vápence.
|
| |
| |