Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Písecku
KONFRŠTOVÁ, Jarmila
Jídelní postoje u žáků na druhém stupni základních škol a u studentů na středních školách je obsahem mé bakalářské práce V teoretické části se zabývám zdravým životní stylem, životním stylem rodiny a vlivem rodiny na stravování dětí. Dále je pak rozpracován "fenomén" poruch příjmu potravy, běžně se označujících jako PPP, jejich výskytem a příčinami, které tyto nemoci vyvolávají. Nejčastěji se mluví o módním diktátu, nesprávných stravovacích návycích, přesněji řečeno držením redukčních diet, ale v poslední době se rozmohl i vliv sociálních sítí v první řadě Facebook, následovaný Instagramem. Dále jsem rozvedla nejčastější typy poruch příjmu potravy a věnovala jsem se nejnovějším "trendům" v této oblasti. V praktické části jsem popsala dotazníkové šetření na vybraných základních a středních školách na Písecku, jeho metodiku a vyhodnocení.
Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku
Brabcová, Věra ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
Název: Česky: Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku Autor: Věra Brabcová Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANOTACE: Cílem bakalářské práce, která je rozdělena na dvě části, je zjistit, zda existují rozdílné přístupy ke stravování u žáků II. stupně základní školy. Práce porovnává chlapce a dívky ve věku 11 - 16 let. Teoretická část se zabývá faktory, jež ovlivňují stravování, definuje období staršího školního věku, sleduje výživová doporučení v tomto období a popisuje oblasti, kde genderové rozdíly lze vysledovat. Objasňuje pojmy, které souvisí s touto problematikou a také je zde popsána důležitost dodržování stravovacích návyků od dětství v souvislosti s poruchami příjmu potravy a obezitou v dalším životě jedince. Empirická část mapuje, zda žáci II. stupně základní školy mají znalosti o správném stravování a jídelníčku. Cílem práce je vysledovat, zda již v tomto období existují rozdíly v přístupu k životnímu stylu u děvčat a chlapců. Data byla získána dotazníkovým šetřením u jedinců vybraných základních škol 6. -9. ročníku. klíčová slova: stravování, jídelní návyky, zdravá strava, poruchy výživy, starší školní věk
Mentální anorexie v České republice
HEJNOVÁ, Jana
Práce se zabývá mentální anorexií od možných začátků nemoci až po možnosti jejího vyléčení v České republice. Teoretická část nabízí definici mentální anorexie, náhled na možné rizikové faktory a situace, které ji mohou vyvolat. Popisuje základní přehled vyvážené výživy, možnosti využití sociální práce při prevenci a následné péči. Následně se zabývá přehledem lékařské péče a terapií využívaných při léčbě nemoci. Praktická část obsahuje případové studie 3 respondentů, kterým byla diagnostikovaná mentální anorexie. Případové studie obsahují oblast rodinnou, oblast vniku nemoci, léčbu a jejich aktuální stav.
Onemocnění trávicího aparátu seniorů ve vztahu k životnímu stylu
TICHÁ, Anděla
Základní myšlenkou mé práce je průzkum onemocnění trávicího aparátu seniorů ve vztahu k životnímu stylu. Úvodem objasňuji základní pojmy související s výživou, zdravím, nemocí a prevencí. V další kapitole se věnuji zjištění zdravotního stavu a signálům, které nám tělo dává, když nedostává vše potřebné. Obsahovou stránku zaměřuji na determinanty působící na naše zdraví. Důraz kladu na komplexnost. Dozvíme se jaký je optimální pitný režim, jaké makroživiny a mikroživiny tělo potřebuje, jaké je jejich dělení a z jakých potravin je získáváme. Rozebírám i potřeby pohybu, odpočinku, spánku a duševní hygieny. Tento materiál zobecňuje aktuální požadavky zdravého životního stylu, podle kterých se mohou řídit, budovat a dlouhodobě upevňovat správné návyky pro zdraví a vitalitu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.