Název:
Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Písecku
Překlad názvu:
Food Position and habits in the group of second grade students and students of high school in Písecku.
Autoři:
KONFRŠTOVÁ, Jarmila Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Jídelní postoje u žáků na druhém stupni základních škol a u studentů na středních školách je obsahem mé bakalářské práce V teoretické části se zabývám zdravým životní stylem, životním stylem rodiny a vlivem rodiny na stravování dětí. Dále je pak rozpracován "fenomén" poruch příjmu potravy, běžně se označujících jako PPP, jejich výskytem a příčinami, které tyto nemoci vyvolávají. Nejčastěji se mluví o módním diktátu, nesprávných stravovacích návycích, přesněji řečeno držením redukčních diet, ale v poslední době se rozmohl i vliv sociálních sítí v první řadě Facebook, následovaný Instagramem. Dále jsem rozvedla nejčastější typy poruch příjmu potravy a věnovala jsem se nejnovějším "trendům" v této oblasti. V praktické části jsem popsala dotazníkové šetření na vybraných základních a středních školách na Písecku, jeho metodiku a vyhodnocení. This bachelor's thesis looks into eating habits of pupils of second stage of elementary school and secondary school students. In the theoretical part, I deal with a healthy lifestyle, a family lifestyle and a family impact on children's eating habits. Furthermore, I discuss a phenomenon of food intake disorders, their occurrence and the causes behind them. It is believed that the most common cause of eating disorders lies in the way media portray fashion and how they persuade people to go on a reducing diet. Moreover, an influence of social media has risen in last years Facebook brings about the major effect and is followed by Instagram. I have also expanded on particular types of eating disorders and the newest "trends" in this area. In the practical part, I have described the questionnaire survey I had carried out at the chosen elementary and secondary schools in the "Písecko" region. I have covered its methodology and assessment.
Klíčová slova:
jídelní návyky; Poruchy příjmu potravy; redukční diety; stravovací návyky; výživa; zdravé stravování; životní styl; eating disorders; eating habits; Food intake disorders; healthy diet; healthy lifestyle; nutrition; reducing diet Citace: KONFRŠTOVÁ, Jarmila. Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Písecku. České Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/47998