Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiologická analýza a identifikace organismů v produktech z mladého kokosu
Palyzová, Andrea ; Marešová, Helena
Spolupráce byla zaměřena na izolaci a identifikaci bakteriálních kmenů v produktech z mladých kokosů, porovnání jejich mikrobiálních profilů a sledování stability v průběhu doby spotřeby. Výrobky z řady Yoguardů a Keefirů obsahují vysoce funkční probiotické bakterie a probiotické kvasinky. Mezi hlavní v jogurtech a keefirech obsažené mikroorganismy patří Lactobacillus, Streptococcus, Enterococcus, Lactococcus, Leuconococcus, Saccharomyces
Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků
BRDÍČKOVÁ, Klára
V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metod
Základní aspekty konzervace kukuřice silážováním
BRABENEC, Petr
Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál výroby kukuřičných siláží jako nejčastěji zastoupeného objemného krmiva pro skot. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace o kukuřici, na původ kukuřice, význam kukuřice a popis rostliny. Další část se zabývá procesem silážování se zaměřením na mikroorganismy a proces fermentace. V práci jsou také rozepsány tyto organismy jak pozitivně ovlivňující proces fermentace tak organismy mající negativní dopad na průběh fermentace s možným využitím různých aditivních doplňků. Zajímavou kapitolou je zhodnocení pěstovaných hybridů, jejich výhody a nevýhody se zaměřením na kvalitativní a kvantitativní hodnoty. Jednou z nejdůležitějších částí práce je technologický popis výroby kukuřičné siláže. V této části práce jsou uvedené jednotlivé úseky postupu technologického zpracování hmoty, různé metody zpracování rostliny do siláží a některá doporučení, která by se měla dodržovat. V této rešerši byly použity informace získané z publikací českých i zahraničních autorů a snažil jsem se zpracovat celou problematiku týkající se tématu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.