Název:
Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků
Autoři:
BRDÍČKOVÁ, Klára Typ dokumentu: Rigorózní práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metodIn this study described the prevalence and concentration of Encephalitozoon cuniculi spores in pork meat. Moreover, the effect of sausage fermentation on E. cuniculi viability and infectivity for immunodeficient and immunocompetent mice was studied by molecular methods.
Klíčová slova:
Encephalitozoon cuniculi; fermentace; mikrosporidie; Encephalitozoon cuniculi; fermantation; microsporidia Citace: BRDÍČKOVÁ, Klára. Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků. České Budějovice, 2019. rigorózní práce (RNDr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/58287