Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analysis of the importance of enoturism for viticulture and winemaking in Slovakia
Dobošová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou významu vinařské turistiky - enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. Základním cílem práce je zjistit, jaký význam a důležitost má tato forma cestovního ruchu pro producenty a výrobce vína. Teoretická část práce uvádí východiska pro návrh výzkumného šetření a je úvodem do samotné vinařské turistiky. Přináší také bližší informace o současném stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku a jako i informace o odvětví cestovního ruchu a jeho výkonech na Slovensku. Výzkumná (analytická) část práce se zabývá hodnocením současného stavu vinařské turistiky na Slovensku a předpoklady jejího rozvoje. Jádrem analytické části práce je dotazníkové šetření, které mapuje postoje a názory na problematiku vinohradnictví, vinařství a vinařské turistiky z pohledu samotných producentů vína. Závěrečná část práce analyzuje vlastní dotazníkové šetření podložené teoretickými základy z první části práce a přináší vyhodnocení významu enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. V závěru práce jsou zapracovány také návrhy pro zlepšení mezisektorového propojení turismu s vinohradnictvím a vinařstvím na Slovensku s cílem dalšího rozvoje této formy cestovního ruchu.
Analýza trhu vína v České republice
Belicová, Martina ; Hrčková, Lena (vedoucí práce)
Počátky vinařství v České republice. Vývoj vinařské legislativy. Rozšířené odrůdy révy vinné. Vinařské oblasti České republiky. Klasifikace o označování vín. Základní informace o stavu trhu vína v České republice. Současný český konzument vína. Potenciál pro rozvoj enoturistiky v České republice. Propagace vína a enoturistiky - podpůrné projekty. Výsledky výzkumného šetření zaměřeného na odhalení základních charakteristik spotřebního chování v oblasti konzumace vína a produktů spojených s nabídkou vína.
Modifikace produktu ubytovacího zařízení v návaznosti na segmenty klientely
Mazalovská, Markéta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Práce se zabývá možnostmi modifikace produktu hotelu specializovaného na víno. Jejím cílem je návrh provozních a marketingových opatření vedoucích k větší spokojenosti hostů a vyšší ziskovosti hotelu. Teoretická část objasňuje specifika ubytovacích služeb a jejich marketingu. Charakterizuje také enoturistiku spolu s konzumenty vína a enoturisty jako potenciální zákazníky ubytovacího zařízení. Praktická část se zaměřuje na pražský vinařský hotel Merlot. Hlavní součástí práce je vlastní průzkum spotřebního chování klientů hotelu, který je založen na dotazníkovém šetření. Je zde uvedena i analýza konkurence, SWOT analýza a analýza plnění požadavků k oficiální klasifikaci.
Wine in gastronomy and tourism in Slovakia
Dobošová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Nosným tématem této bakalářské práce je víno jako jeden z motivů účasti na cestovním ruchu Slovenska a také pozice vína ve slovenské gastronomii. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část se zabývá vínem ve spojení s kulturou a jeho historií. Druhá část práce je věnována současnému stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku, třetí část pak popisuje současný stav vinařské turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovním ruchu a gastronomii této země.
Enoturistika ve vybraných státech Evropy
Synková, Veronika ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Bakalářská práce se věnuje analýze cestovního ruchu v Rakousku a Německu se zaměřením na enoturistiku. Charakterizuje obě země z pohledu předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu, popisuje vinařské oblasti, vinné cesty a vinařské akce na jejich územích. Cílem práce je srovnání nabídky Rakouska a Německa pro vinařskou turistiku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.