Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Obnova bývalé rychty v Hodíškově
Centner, Václav ; Špiller, Martin (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo rozvinout koncept ateliérové práce z prvního semestru třetího ročníku, který jsme původně dovedli od konceptu k dokumentaci pro stavební povolení v části B. Dále byl návrh dotažen v dokumentaci C pro provádění stavby. Vlastním tématem bylo obnovení rychty v Hodíškově, která už dávno nemá svou původní náplň a je nyní používána jako obecní byty pro nemovité místní obyvatele. Rychta také prodělala několik přestaveb, které se jí snažily přinést nové kvality, jež dopadly spíš rozporuplně. Rychta se nachází v Hodíškově, který je malou vesničkou mezi kopci Vysočiny. Na místo jsme jeli klikatými cestičkami širokými sotva na jeden automobil. Kolem cest byly vzrostlé domy a vlastně jsme se po příjezdu z Brna cítili trochu jako v jiném světě. Rychta stojí na kopci, odděluje bývalý cukrovar od zbytku vesnice. Z kopce rychta shlíží na vesnici a působí majestátně jako patronka místa. Ve vesnici je i malý rybník, který zpříjemňuje místní klima a dává domov nejrůznějším živočichům a rostlinám. Hodíškov má 150 obyvatel, takže rychta s jejím hospodářským křídlem převyšuje svou kapacitou nároky místních na prostory, kde se mohou potkávat a pořádat veřejná setkání. Proto mě napadlo ve spojitosti s romantičností místa, že by rychta s jejím hospodářským křídlem mohla sloužit jako prostředí pro pořádání svateb a společenských akcí většího typu. Díky tomu budu moci přinést velkorysejší prostorové zážitky ze zaklenutých prostorů v hospodářském křídle a obnovení ducha vnitřních prostorů, který byl ztracen během přestaveb v uplynulých letech. V přístupu k památkovým hodnotám rychty se snažím obnovit její důstojnost a pompéznost na druhou stranu nezapomínám a nezapírám její historii, která je tak pošramocená. Pro hospodářské křídlo platí jiné parametry. Během přestaveb proběhly snahy je přiblížit rychtě různými fasádními prvky a podobně. V práci s těmito dvěma objekty se snažím pevně stanovit, kde si který stojí a jaká je a byla jeho role. Svatební program si žádá navýšenou kapacitu ubytování, kterou jsem vyřešil přistavěním „stodoly“ do zadního prostoru dvora.
BŘECLAV - REVITALIZACE AREÁLU BÝVALÉHO CUKROVARU
Baťková, Kateřina ; Hýlová, Adéla (oponent) ; Havliš, Karel (vedoucí práce)
Cílem práce je vytvořit strategii pro pozvolnou integraci chátrajícího areálu do organismu města. Úsilí se soustředí na zužitkování lukrativní pozice cukrovaru ve středu města a snaží se zde vytvořit ideální podmínky pro vznik městského prostředí. Areál má potenciál vytvořit chybějící městské centrum - lokace je příhodná a existence monumentálních budov skladovacích hal, které se řadí mezi nejstarší stavby ve městě, by podtrhovala průmyslovou podstatu Břeclavi. Revitalizace tak může zhodnotit jak území areálu, tak i jeho blízké okolí, v širším důsledku dokonce i image celého města. Úkolem práce není stanovení konečné podoby prostoru, ale spíše stanovení směru, jakým by se mohla revitalizace ubírat. Důraz je kladem na proces a metodiku obnovy.
Vývoj komoditní vertikály cukrové řepy v českém agrárním sektoru
Vaněk, Martin
Diplomová práce se zabývá vymezením a charakteristikou rozhodujících faktorů, které ovlivňovaly produkční i ekonomické souvislosti vývoje jednotlivých fází komoditní vertikály cukr – cukrová řepa v podmínkách ČR a v rámci společného trhu EU. Podrobněji vymezuje rozhodující změny ovlivňující podnikatelské prostředí související s produkcí cukrové řepy a cukru. Charakterizuje dopady konkrétních opatření na jednotlivé fáze komoditní vertikály. U zemědělských výrobců zkoumá vývoj osevních ploch, hektarového výnosu a cukernatost cukrové řepy. V rámci navazujícího průmyslu popisuje vývoj našeho cukrovarnictví a porovnává současné zpracovatelské kapacity s vybranými státy EU. V závěru se práce zabývá bilancí dovozu a vývozu cukru a cukrovinek, jakož i analýzou vztahů mezi cenou a spotřebou cukru i reakce na pohyb ceny v jednotlivých fázích komoditní vertikály.
Nymburk, rozkvět jednoho města
Kolbaba, Lukáš ; Dvořáková, Michaela (vedoucí práce) ; Samek, Tomáš (oponent)
bakalářské práce 19. století charakteristické svojí průmyslovou revolucí, přineslo mnoho změn do života lidí. Nymburk, jakožto jedno z center středního Polabí, je příkladem, kdy průmysl, v Nymburce především železnice, změnil každodenní život obyvatel města. Úkolem práce je popsat klíčová odvětví a s tím i související události, které měly dopad na život místních obyvatel a zároveň stály za změnou dosud po staletí spíše venkovského městečka v moderní město. Práce začíná od nejstarších počátků města, aby mohla lépe ilustrovat doby rozmachu a období pádu města. Důraz je kladen tedy především na to, co se odehrálo v samotném Nymburce, byť to velmi často byly historické milníky pro celou zemi. Práce bude vycházet především z regionální historické a odborné literatury.
BŘECLAV - REVITALIZACE AREÁLU BÝVALÉHO CUKROVARU
Baťková, Kateřina ; Hýlová, Adéla (oponent) ; Havliš, Karel (vedoucí práce)
Cílem práce je vytvořit strategii pro pozvolnou integraci chátrajícího areálu do organismu města. Úsilí se soustředí na zužitkování lukrativní pozice cukrovaru ve středu města a snaží se zde vytvořit ideální podmínky pro vznik městského prostředí. Areál má potenciál vytvořit chybějící městské centrum - lokace je příhodná a existence monumentálních budov skladovacích hal, které se řadí mezi nejstarší stavby ve městě, by podtrhovala průmyslovou podstatu Břeclavi. Revitalizace tak může zhodnotit jak území areálu, tak i jeho blízké okolí, v širším důsledku dokonce i image celého města. Úkolem práce není stanovení konečné podoby prostoru, ale spíše stanovení směru, jakým by se mohla revitalizace ubírat. Důraz je kladem na proces a metodiku obnovy.
Systém pro sběr dat a monitoring procesů v analytických laboratořích cukrovarů.
Mashera, Anton ; Pour, Jan (vedoucí práce) ; Fortinová, Jana (oponent)
Tato práce je věnována procesům v oblasti cukrovarnictví. Konkrétně se jedná o procesy nákupu surovin, jejich následného zpracování a analýzy v cukrovarech. Hlavním cílem této práce je podrobný popis informačního systému, který se nachází ve fázi vývoje, jenž umožní jeho uživateli kontrolovat tyto procesy, mít po ruce důležité informace v režimu on-line a také plánovat zdroje na základě výpočtů, které daný informační systém bude poskytovat. Budou zde také představeny důvody, proč je potřeba takovýto systém vyvíjet a jaké přínosy bude mít cukrovar z jeho zavedení. Při popisu zmíněného systému bylo využito jak mých vlastních znalostí z oblasti procesní analýzy a návrhu informačních systémů, stejně tak i pomoci mých kolegů ze společnosti OOO "NPF "Labimpex Plus", kteří se bezprostředně zabývají vývojem tohoto systému. Všechny informace, týkající se procesů probíhajících v cukrovaru, stejně jako ostatní informace spojené s cukrovarnickým průmyslem jsem získal díky komunikaci se zaměstnanci cukrovaru OAO "Gorodejsky Sacharnyj Kombinat", na jehož příkladu budou sestaveny a popsány všechny tyto postupy. Za klad své práce považuji sestavení kompletního popisu zmíněného informačního systému, včetně jeho funkčních možností a jasně definovaných přínosů, a dále pak uvedení důvodů, proč by potřebovaly cukrovary tento systém zavést. Takového popisu a odůvodnění se pak dá využít při prezentaci tohoto systému zákazníkovi. Práce má následující strukturu: - Úvod - Teoretická část - Procesy na cukrovaru - Systém pro sběr dat a monitoring procesů - Závěr
Vliv zemědělství a navazujících odvětví na rozvoj obce - případová studie
Řehulková, Nikola
Téma bakalářské práce je vliv zemědělství a navazujících odvětví na rozvoj obce -- případová studie. Jedná se o vypracování návrhu strategického plánu pro obec Prostějov a zhodnocení vlivu vybraného odvětví zemědělství na danou obec v minulosti a předpokládaný vliv do budoucna. Teoretická část popisuje pozici odvětví zemědělství v České republice, výrobu cukru a cukrovarnictví na Moravě. V praktické části je provedena analýza obce Prostějov a posouzení vlivu cukrovaru Vrbátky a.s. na danou obec. V závěru bakalářské práce jsou zhodnoceny dosažené výsledky, vliv podniku na cukrovar a navržena doporučení pro zlepšení situace podniku.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.