Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 24 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí
Petráňová, Jana ; Bednář, Martin (oponent) ; Polčák, Libor (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá představením a porovnáním dostupných seznamů sledovacích prvků a webových rozšíření zaměřených na bezpečnost. Dále pojednává o nebezpečí, kterému je uživatel každodenním prohlížením internetu vystaven a před kterým jej rozšíření chrání. Součástí práce je návrh a implementace testovacího prostředí zaměřeného na porovnání služeb poskytnutých rozšířením. Cílem práce je porovnat na trhu dostupná rozšíření se zaměřením na bezpečnost a soukromí, nastínit všednímu uživateli rizika související s pohybem po internetu a doporučit mu konkrétní rozšíření v závislosti na jeho potřebách.
Webové aplikace pro autentizaci uživatelů
Vybíral, Petr ; Dzurenda, Petr (oponent) ; Hajný, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se věnuje problematice autentizace uživatelů. V první kapitole je rozebrán problém autentizace, její metody a využití. Druhá kapitola představuje jednotlivé možnosti zabezpečení komunikace. Popisuje zabezpečovací, komunikační a autentizační protokoly. Na závěr kapitoly je popsán čárový 2D QR kód. Třetí kapitola se věnuje technologii ASP.NET, jejímu vývoji a možnosti využití. Pozornost je zaměřena na webové formuláře a serverové ovládací prvky. Poté jsou analyzovány prvky cookies a jejich možnost využití. Poslední kapitolu tvoří praktická část, ve které je popsán vývoj webové aplikace. Následuje popis částí aplikace, jako je např. databáze, navigace po webu, vzorové stránky a další. Stěžejní část kapitoly tvoří rozbor a implementace formulářové autentizace, atributové autentizace a autentizace pomocí QR kódu. Následně je popsán způsob zabezpečení komunikace pomocí certifikátu.
Databázový systém pro oční optiky
Dlouhý, Lukáš ; Borská, Eva (oponent) ; Kříž, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá vytvořením vhodného databázového systému pro konkrétní společnost, která prodává a vyrábí brýle. Soustřeďuje se na popis vývoje v jazyce SQL, HTML, PHP a také na strukturování databáze. Cílem práce je vytvořit databázový systém, který bude splňovat požadavky společnosti.
Personal data protection and cookies
Svetlík, Adam ; Stupka, Václav (oponent) ; Míšek, Jakub (vedoucí práce)
This thesis deals with an analysis of cookies, a specific field of personal data protection. In particular, the thesis examines the legal aspects of the technology, as well as their insufficiencies. Besides that, it provides an analysis of several examples of privacy violations caused by cookies.
Influence of different buckwheat flours on selected qualitative parameters of cookies
EZE, LILIAN ADAEZE
common buckwheat (fagopyrum esculentum Monech) consumption has many of the health benefits due to its high levels of phenolic compounds in groats and high antioxidant activity. The aim of the work was to test the possibility of cookies production with graduated proportion of different buckwheat flours from sprouts and evaluate their selected qualitative properties. Blends of wheat flours and buckwheat sprout flours containing 0%,5%, 10%,and 20%buckwheat sprouts , on a replacement basis , were prepared .flour characteristics as water absorption capacity , bulk density forming capacity , swelling capacity were determined .Physical ( diameter ,thickness, spread ratio, spread factor, weight hardness and colour)and sensory characteristics of cookies ( colour and appearance , flavour, taste texture and overall acceptability ) were also determined .The addition of buckwheat sprout mainly affected the colour properties of the cookies .. of the properties of flour enriched with buckwheat sprouts, water absorption capacity was affected only by the addition of 20% buckwheat sprout and swelling capacity by the addition of 15 and 20% sprouts .of the sensory properties of the cookies , the taste and flavour of the cookies was negatively affected only by 20% share of buckwheat sprout in flour ,therefore , we can recommend the addition of buckwheat sprouts to wheat flour up to 15% for the production of cookies .
Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí
Petráňová, Jana ; Bednář, Martin (oponent) ; Polčák, Libor (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá představením a porovnáním dostupných seznamů sledovacích prvků a webových rozšíření zaměřených na bezpečnost. Dále pojednává o nebezpečí, kterému je uživatel každodenním prohlížením internetu vystaven a před kterým jej rozšíření chrání. Součástí práce je návrh a implementace testovacího prostředí zaměřeného na porovnání služeb poskytnutých rozšířením. Cílem práce je porovnat na trhu dostupná rozšíření se zaměřením na bezpečnost a soukromí, nastínit všednímu uživateli rizika související s pohybem po internetu a doporučit mu konkrétní rozšíření v závislosti na jeho potřebách.
The Protection of Privacy on the Internet: a Law and Economics Perspective
Blatt, Patrik ; Dušek, Libor (vedoucí práce) ; Montag, Josef (oponent)
Ochrana súkromia na internete pohľadom práva a ekonómie Abstrakt Témou diplomovej práce je ochrana súkromia na internete, ktorá sa následne bližšie špecializuje na problematiku udelenia súhlasu so zhromažďovaním a spracúvaním cookies so zreteľom na ekonomickú a právnu stránku. Cieľom tejto práce je zodpovedať otázku, či súčasná právna úprava udelenia súhlasu so spracúvaním cookies je dostačujúca a používateľsky prívetivá. Diplomová práca na zodpovedanie tejto otázky vychádzala z interpretácie výsledkov prieskumu používania cookies na vybraných českých webových stránkach v kategóriách ako ústredné štátne orgány Českej republiky, české spravodajské portály a české internetové obchody. Zároveň práca navrhujte konkrétne zmeny v súčasnej právnej úprave spracúvania cookies. Vďaka transpozícii smernice o súkromí a elektronických komunikáciách do českého právneho poriadku sa zmenil režim udeľovania súhlasu so zhromažďovaním a spracúvaním osobných údajov z pôvodného režimu opt-out na režim opt-in. Súčasný režim opt-in si vyžaduje predchádzajúci súhlas používateľa. V diplomovej práci dochádzam k záveru, že aplikovaním režimu opt-in sa znížilo užívateľsky prívetivé nastavenie a taktiež k tomu, že nedošlo k zvýšeniu ochrany súkromia. Jedným kliknutím, či zotrvaním na webovej stránke môže síce používateľ udeliť súhlas,...
Personal data protection and cookies
Svetlík, Adam ; Stupka, Václav (oponent) ; Míšek, Jakub (vedoucí práce)
This thesis deals with an analysis of cookies, a specific field of personal data protection. In particular, the thesis examines the legal aspects of the technology, as well as their insufficiencies. Besides that, it provides an analysis of several examples of privacy violations caused by cookies.
Naše digitální stopa na počítači a na Internetu
Charvát, Daniel ; Halbich, Čestmír (vedoucí práce) ; Očenášek, Vladimír (oponent)
Cílem bakalářské práce je charakterizování jednotlivých typů digitální stopy. Dále představit metody ochrany osobních dat. Dílčím cílem je srovnání nástrojů k ochraně dat, a zjistit, zda lze naši digitální stopu odstranit. Pokud ne, navrhnout vhodné řešení ochrany dat pro běžného uživatele. Na začátku je řečeno, co je pojem digitální stopa a na jaké druhy se dělí. Následně jsou popsány rizika zneužití digitálních stop. V dalších kapitolách je rozebíráno její hlídání a poté možnosti její minimalizace. V praktické části, která navazuje na kapitolu mi-nimalizace, jsou porovnávány nástroje na ochranu soukromí.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 24 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.