Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Monitoring anorganických kontaminantů v moravských bílých vínech
Šebek, Richard ; Slavíková, Zuzana (oponent) ; Pořízka, Jaromír (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá monitoringem vybraných anorganických kontaminantů, zejména kovových prvků a makroprvků, v moravských bílých vínech. Cílem práce bylo porovnat prvkové složení vín podle původu geografického, rozdílného produkčního systému a odrůdy révy vinné. Pro prvkovou analýzu vzorků byly využity dvě spektrometrické techniky: Indukčně vázané plazma s hmotnostním spektrometrem a indukčně vázané plazma s optickým spektrometrem (ICP–MS a ICP–OES). Vyhodnocení výsledků bylo provedeno pomocí statistické metody analýzy rozptylu (ANOVA). Statisticky významné odchylky byly nalezeny při porovnání moravských podoblastí. Jako statisticky významné alespoň v jedné moravské podoblasti byly vyhodnoceny prvky vanad, měď, olovo a hořčík. Dle dalších porovnání nebyly nalezeny žádné statisticky významné výsledky.
Nákupní chování spotřebitele na trhu s bio vínem
Muchová, Miloslava
Muchová, M. Nákupní chování spotřebitele na trhu biovína. Bakalářská práce. Br-no: Mendelova univerzita v Brně, 2017. Tato bakalářská práce se zabývá spotřebitelským chováním na trhu biovína. Na základě provedeného dotazníkového šetření popisuje preference spotřebitelů, frekvenci spotřeby biovína a důvody, které je vedou ke konzumaci. Identifikuje také faktory, které spotřebitele ovlivňují při nákupu biovína. Na základě těchto dat jsou navrhnuty doporučení pro subjekty působící na tomto trhu.
Ekovinařství a ekologicky šetrné ubytování v regionu Pálava
Němečková, Vladislava
Tato diplomová práce se zabývá existencí a zájmem návštěvníků o ekovinařství a environmentálně šetrné ubytování v regionu Pálava. Kromě samotných pojmů ekovinařství a environmentálně šetrného ubytování jsou zde vymezeny také dotační možnosti a způsoby certifikace. Dále je zde charakterizován trh vína a biopotravin v České republice, a s tím související marketing a fungování vinařského podniku. Součástí je zpracování dotazníkového šetření a jeho statistické vyhodnocení s vazbou na základní i specifická kritéria. Výstupem práce je identifikace environmentálně šetrných ubytování a ekologických vinařství, poznání zájmů a názorů návštěvníků na tyto subjekty, jejich fungování a výstupy.
Vývoj a význam ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji
Klenková, Tereza
Cílem je vyhodnotit vývoj a význam ekologického zemědělství a biopotravin v Jihomoravském kraji. Zjištěná data pak porovnat s ostatními kraji ČR, popřípadě s celou ČR. Jihomoravský kraj vzhledem ke své poloze patří k oblastem s nízkým zastoupením ekologických ploch, od roku 2008 zde jsou ale absolutně největší plochy orné půdy a trvalých kultur (nachází se zde více jak 95 % z celkové rozlohy vinic), naopak nejmenší plochy trvalých travních porostů. Pěstuje se zde až 85 % veškeré ekologicky pěstované zeleniny v ČR. V živočišné výrobě dominuje chov ovcí, následovaný chovem skotu. Typické pro Jihomoravský kraj jsou vinohrady a vinařství, proto i nedílnou součástí je zhodnocení produkce vína, především tedy bio vína v tomto kraji.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.