Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Gastronomie Argentiny
Cypriánová, Michaela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat argentinskou gastronomii s vyzdvihnutím regionálních rozdílů a také zjistit situaci zastoupení argentinské gastronomie v Praze. Práce je rozdělena do šesti kapitol, přičemž první dvě kapitoly se zabývají teoretickými východisky, a to konkrétně významem cestovního ruchu a gastronomie a jejich vzájemným vztahem, a dále charakteristikou lokality Argentiny z geografického, demografického, historického a ekonomického hlediska. Třetí kapitola je již věnována argentinské gastronomii: obsahuje charakteristiku argentinské kuchyně, popis způsobu stravovaní Argentinců, výčet nejtypičtějších argentinských pokrmů a nápojů a také přehled vybraných kulturně gastronomických atraktivit v zemi. Následující kapitola charakterizuje argentinské gastronomické regiony s důrazem na jejich geografické a gastronomické odlišnosti. Pátá kapitola analyzuje zastoupení argentinské gastronomie v Praze a detailně porovnává pět vybraných pražských provozoven zaměřujících se na argentinskou gastronomii. Poslední část shrnuje zjištění, vyvozuje závěry a dává doporučení na vylepšení dané situace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.