Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Systém kontroly kvality a bezpečnosti potravin v České republice
Krauz, Kamil ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Diplomová práce popisuje způsob zajištění bezpečnosti a kvality potravin v České republice, potažmo v Evropské unii. V práci je vysvětleno, jak je z pohledu práva nahlíženo na potravinu v průběhu celého potravinového řetězce. Práce popisuje všechny druhy potravin a zaměřuje se na požadavky na bezpečnost a kvalitu, které jsou v české a evropské legislativě stanoveny na provozovatele potravinářských podniků. Pojem potravina je zde zpracován z obou hledisek, a to bezpečnosti - hodnocení kontaminace - i kvality - výživová hodnota a značky kvality. Součástí práce je také kapitola pojednávající o certifikaci systémů řízení jakosti výroby potravin a kapitola o aktuálních potravinových kauzách (Metanol, polská technická sůl, koňské lasagne).
Ochrana spotřebitele na trhu vína v ČR
Simajchlová, Petra ; Hykš, Ondřej (vedoucí práce) ; Plášková, Alena (oponent)
Cílem této práce je identifikovat rizika, kterým čelí spotřebitel na trhu s vínem v České republice. Dále pak určit existující opatření na ochranu spotřebitele a navrhnout možné řešení tam, kde opatření chybí. Identifikace rizik je provedena pomocí analýzy sekundárních dat dostupných především na internetu a dále prostřednictvím dotazování odborníku ze sféry vinařství. Aktuálnost nejzávažnějších identifikovaných rizik je dále ověřena prostřednictvím spotřebitelského šetření. V další části práce jsou analyzována ochranná opatření, která v současné době fungují na našem trhu. Toto je provedeno opět pomocí analýzy sekundárních i primárních dat. V závěru práce jsou sumarizovány výsledky analýzy a nastíněna možná řešení tam, kde v současné době systém selhává.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.