Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Systém kontroly kvality a bezpečnosti potravin v České republice
Krauz, Kamil ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Diplomová práce popisuje způsob zajištění bezpečnosti a kvality potravin v České republice, potažmo v Evropské unii. V práci je vysvětleno, jak je z pohledu práva nahlíženo na potravinu v průběhu celého potravinového řetězce. Práce popisuje všechny druhy potravin a zaměřuje se na požadavky na bezpečnost a kvalitu, které jsou v české a evropské legislativě stanoveny na provozovatele potravinářských podniků. Pojem potravina je zde zpracován z obou hledisek, a to bezpečnosti - hodnocení kontaminace - i kvality - výživová hodnota a značky kvality. Součástí práce je také kapitola pojednávající o certifikaci systémů řízení jakosti výroby potravin a kapitola o aktuálních potravinových kauzách (Metanol, polská technická sůl, koňské lasagne).
Možnosti uplatnění českých firem na čínském trhu
Krauz, Kamil ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Zamykalová, Miroslava (oponent)
Práce pojednává o možnostech českých firem uplatnit se na čínském trhu. Cílem práce je nabídnout pokud možno ucelený přehled důležitých informací, které by pomohly podnikateli z České republiky vstoupit na trh Čínské lidové republiky, nebo kterými by se mohl v této oblasti inspirovat. Jsou zde uvedeny perspektivní obory, u kterých se očekává pozitivní vývoj. Dále pak formy vstupu na čínský trh a statistiky přímých zahraničních investic za posledních dvacet let. Další informace se týkají státní i nestátní podpory pro podnikatelské subjekty s úmyslem vstoupit na čínský trh. Součástí je také seznam úspěšných českých podnikatelů, kteří se na čínském trhu již prosadili.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.