Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Implementace komunikace IEC 61850 v demonstračním DCS systému ABB
Kozák, Ondřej ; Arm, Jakub (oponent) ; Fiedler, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou komunikace ochran standardem IEC 61850 a vyčítáním, ovládáním a vizualizací ochran pomocí DCS systémem 800xA a PLC AC 500 od firmy ABB a rozšířen vizualizací pomocí cloudové služby Grafana. V rámci práce byl popsán standard IEC 61850, jeho používané protokoly a používané topologie. Dále byly popsány základní funkce používaných přístrojů. V hlavní časti je popsán postup vytvoření SCD souboru pro konfiguraci komunikace a následné nahrání do jednotlivých systémů, vytvořena vizualizace v DCS systému 800xA, nastavení komunikace mezi ochranami a vyčítání pomocí PLC AC 500. Pro cloudovou službu je popsána implementace MQTT brokera pro získání dat z PLC a implementace databáze Influxdb která ukládá přijatá data a předává vizualizačnímu prostředí Grafana.
Využití neuronových sítí pro klasifikaci alternací vlny T
Procházka, Tomáš ; Harabiš, Vratislav (oponent) ; Hrubeš, Jan (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá analýzou pravidelných změn vlny T v EKG signálu nazývaných TWA. Přítomnost těchto alternací může znamenat zvýšené riziko náhlé srdeční smrti. K analýze TWA je zde využito algoritmů trénování neuronových sítí, konkrétně pak samoorganizujících se map. Výstupem této práce je program, který v testovaném EKG signálu nejprve detekuje QRS komplexy a získané referenční body následně využije k detekci T-vln. Vektor specifických bodů reprezentujících nalezené T-vlny je potom analyzován pomocí neuronové sítě. Výsledkem je rozhodnutí o míře přítomnosti TWA v analyzovaném signálu.
Vliv polymorfismu kandidátního lokusu na technologické vlastnosti mléka
MIJAILOVIĆ, Angelina
Cílem diplomové práce je provést analýzu vlivu polymorfních variant zvoleného lokusu (SCD) na technologickou jakost mléka. Na začátku je popsána mléčná užitkovost společně s mléčnou žlázou její struktura, onemocnění s ní spojená a její produkce mleziva a mléka. Dále je popsáno složení mléka, tedy obsah tuků včetně mastných kyselin, sacharidů, minerálních látek, vitaminů, bílkovin syrovátkové bílkoviny (-laktoglobulin, -laktalbumin), kaseiny (-kasein, -kasein, -kasein). Práce se dále zabývá genomem skotu, genetickými markery, kandidátními lokusy. V metodice je popsána izolace DNA, PCR, včetně metodiky PCR pro SCD, dále RFLP a stanovení mastných kyselin pomocí spektrofotometrie. V závěru práce jsou výsledky, které hodnotí četnosti genotypů a alel, ukazatele mléčné užitkovosti v závislosti na genotypu pro SCD a hodnocení vlivu genotypu SCD na spektrum mastných kyselin.
Genetické markery pro kvalitu hovězího masa
Darkwahová, Nicola
Bakalářská práce se zaměřuje na geny asociované se znaky ovlivňující kvalitu hovězího masa. V první části této práce jsou popsány intravitální faktory ovlivňující kvalitu masa u skotu. Druhá část práce pojednává o kandidátních genech s vlivem na kvalitu hovězího masa. Pro křehkost masa to byly geny CAPN1 a CAST, pro složení mastných kyselin gen SCD a FASN a pro mramorování geny TG a LEP. V poslední částí této práce jsou shrnuty poznatky o genu LEP a jeho asociace s marbling hovězího masa a obsahem intramuskulárního tuku.
Využití neuronových sítí pro klasifikaci alternací vlny T
Procházka, Tomáš ; Harabiš, Vratislav (oponent) ; Hrubeš, Jan (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá analýzou pravidelných změn vlny T v EKG signálu nazývaných TWA. Přítomnost těchto alternací může znamenat zvýšené riziko náhlé srdeční smrti. K analýze TWA je zde využito algoritmů trénování neuronových sítí, konkrétně pak samoorganizujících se map. Výstupem této práce je program, který v testovaném EKG signálu nejprve detekuje QRS komplexy a získané referenční body následně využije k detekci T-vln. Vektor specifických bodů reprezentujících nalezené T-vlny je potom analyzován pomocí neuronové sítě. Výsledkem je rozhodnutí o míře přítomnosti TWA v analyzovaném signálu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.