Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Posuzování životního cyklu komunálního odpadu
Vlach, Josef ; Slavík, Jan (oponent) ; Jícha, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je ukázat metodiku životního cyklu a životní cyklus zneškodňování komunálního odpadu. V první a druhé části je pojednáno o postupu při tvorbě LCA studií dle ČSN EN ISO 14 040 a ČSN EN ISO 14 044. V třetí části jsou popsány již vytvořené LCA. Čtvrtá popisuje software GEMIS (Global Emission Model for Integrated System). Počítačový model GEMIS byl v této práci použit jako výpočtový nástroj. Pátá část ukazuje nakládání s odpadem a rozdílné způsoby zneškodňování komunálního odpadu.V této části jsou popsány základní údaje o skládkování a spalování. Šestá část ukazuje analýzu zneškodňování komunálního odpadu. Zpracování bylo provedeno softwarem GEMIS 4.3. Výsledky byly vyhodnoceny pro spalování a skládkování. Pro úplnost jsou zde také uvedeny výsledky pro výrobu 1 TJ elektrické energie z rozdílných zdrojů.
Posuzování životního cyklu komunálního odpadu
Vlach, Josef ; Slavík, Jan (oponent) ; Jícha, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je ukázat metodiku životního cyklu a životní cyklus zneškodňování komunálního odpadu. V první a druhé části je pojednáno o postupu při tvorbě LCA studií dle ČSN EN ISO 14 040 a ČSN EN ISO 14 044. V třetí části jsou popsány již vytvořené LCA. Čtvrtá popisuje software GEMIS (Global Emission Model for Integrated System). Počítačový model GEMIS byl v této práci použit jako výpočtový nástroj. Pátá část ukazuje nakládání s odpadem a rozdílné způsoby zneškodňování komunálního odpadu.V této části jsou popsány základní údaje o skládkování a spalování. Šestá část ukazuje analýzu zneškodňování komunálního odpadu. Zpracování bylo provedeno softwarem GEMIS 4.3. Výsledky byly vyhodnoceny pro spalování a skládkování. Pro úplnost jsou zde také uvedeny výsledky pro výrobu 1 TJ elektrické energie z rozdílných zdrojů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.