Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 27 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Tools for identity management in information systems
Fúdor, František ; Hynek, Jiří (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Integration between midPoint and KeyCloak using OpenID Connect. Providing single sign-on, single logout and session control. Implementation of two Spring Boot applications using the OIDC client. The first application demonstrates ID token consumption and calling the userinfo endpoint and demonstrates single sign-on and sign logout functionality. The second application demonstrates an authorized call to the midPoint API endpoint which initiates a leave request that creates an approval process on a given user’s manager towards the midPoint. This environment provides central identity management.
Tool for Dynamic Analysis of Web Applications
Píš, Patrik ; Martinásek, Zdeněk (oponent) ; Ilgner, Petr (vedoucí práce)
This master's thesis presents matters of penetration testing of web applications with the primary focus on the use of dynamic analysis. The thesis analyzes the current state of the art of web application security and focuses on both individual vulnerabilities and the protection mechanisms implemented by web applications. The main objective of the thesis is to design and implement an automated offensive tool that tests the resilience of a~web application to cyber threats. Compared to other available tools and their limitations, the proposed solution enables efficient rate limiting testing while also allowing testing of HTTP headers, cookie attributes, and content security policy directives. To validate its effectiveness in supporting manual penetration testing of web applications, a sandbox environment was created where experimental testing was conducted. The tool was also tested in a real production environment during penetration tests for real clients with positive feedback from professional penetration testers, demonstrating its practicality and usability in web application penetration testing.
Využití jedlých a léčivých hub v potravinářství
LÁTALOVÁ, Tereza
Bezlepkový jídelníček může být často velmi ochuzený. Jedlé a léčivé houby se jeví jako atraktivní komodita pro rozšíření jeho diverzity, díky rychlému růstu, snadné distribuci a dobrým nutričním vlastnostem. Cílem práce bylo navrhnout bezlepkový produkt s obohacující houbovou složkou, který bude pro hodnotitele zajímavý senzoricky i nutričně, a zároveň bude sledovat trendy v potravinářství. Základem u všech vzorků byla rýžová a čiroková mouka a máslo. Variabilní složku tvořily mouky kukuřičná a pohanková a houba shiitake. V senzorickém hodnocení byly celkově lépe hodnoceny sušenky s obohacující složkou než bez ní.
Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí
Petráňová, Jana ; Bednář, Martin (oponent) ; Polčák, Libor (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá představením a porovnáním dostupných seznamů sledovacích prvků a webových rozšíření zaměřených na bezpečnost. Dále pojednává o nebezpečí, kterému je uživatel každodenním prohlížením internetu vystaven a před kterým jej rozšíření chrání. Součástí práce je návrh a implementace testovacího prostředí zaměřeného na porovnání služeb poskytnutých rozšířením. Cílem práce je porovnat na trhu dostupná rozšíření se zaměřením na bezpečnost a soukromí, nastínit všednímu uživateli rizika související s pohybem po internetu a doporučit mu konkrétní rozšíření v závislosti na jeho potřebách.
Webové aplikace pro autentizaci uživatelů
Vybíral, Petr ; Dzurenda, Petr (oponent) ; Hajný, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se věnuje problematice autentizace uživatelů. V první kapitole je rozebrán problém autentizace, její metody a využití. Druhá kapitola představuje jednotlivé možnosti zabezpečení komunikace. Popisuje zabezpečovací, komunikační a autentizační protokoly. Na závěr kapitoly je popsán čárový 2D QR kód. Třetí kapitola se věnuje technologii ASP.NET, jejímu vývoji a možnosti využití. Pozornost je zaměřena na webové formuláře a serverové ovládací prvky. Poté jsou analyzovány prvky cookies a jejich možnost využití. Poslední kapitolu tvoří praktická část, ve které je popsán vývoj webové aplikace. Následuje popis částí aplikace, jako je např. databáze, navigace po webu, vzorové stránky a další. Stěžejní část kapitoly tvoří rozbor a implementace formulářové autentizace, atributové autentizace a autentizace pomocí QR kódu. Následně je popsán způsob zabezpečení komunikace pomocí certifikátu.
Databázový systém pro oční optiky
Dlouhý, Lukáš ; Borská, Eva (oponent) ; Kříž, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá vytvořením vhodného databázového systému pro konkrétní společnost, která prodává a vyrábí brýle. Soustřeďuje se na popis vývoje v jazyce SQL, HTML, PHP a také na strukturování databáze. Cílem práce je vytvořit databázový systém, který bude splňovat požadavky společnosti.
Personal data protection and cookies
Svetlík, Adam ; Stupka, Václav (oponent) ; Míšek, Jakub (vedoucí práce)
This thesis deals with an analysis of cookies, a specific field of personal data protection. In particular, the thesis examines the legal aspects of the technology, as well as their insufficiencies. Besides that, it provides an analysis of several examples of privacy violations caused by cookies.
Influence of different buckwheat flours on selected qualitative parameters of cookies
EZE, LILIAN ADAEZE
common buckwheat (fagopyrum esculentum Monech) consumption has many of the health benefits due to its high levels of phenolic compounds in groats and high antioxidant activity. The aim of the work was to test the possibility of cookies production with graduated proportion of different buckwheat flours from sprouts and evaluate their selected qualitative properties. Blends of wheat flours and buckwheat sprout flours containing 0%,5%, 10%,and 20%buckwheat sprouts , on a replacement basis , were prepared .flour characteristics as water absorption capacity , bulk density forming capacity , swelling capacity were determined .Physical ( diameter ,thickness, spread ratio, spread factor, weight hardness and colour)and sensory characteristics of cookies ( colour and appearance , flavour, taste texture and overall acceptability ) were also determined .The addition of buckwheat sprout mainly affected the colour properties of the cookies .. of the properties of flour enriched with buckwheat sprouts, water absorption capacity was affected only by the addition of 20% buckwheat sprout and swelling capacity by the addition of 15 and 20% sprouts .of the sensory properties of the cookies , the taste and flavour of the cookies was negatively affected only by 20% share of buckwheat sprout in flour ,therefore , we can recommend the addition of buckwheat sprouts to wheat flour up to 15% for the production of cookies .
Porovnání webových rozšíření zaměřených na bezpečnost a soukromí
Petráňová, Jana ; Bednář, Martin (oponent) ; Polčák, Libor (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá představením a porovnáním dostupných seznamů sledovacích prvků a webových rozšíření zaměřených na bezpečnost. Dále pojednává o nebezpečí, kterému je uživatel každodenním prohlížením internetu vystaven a před kterým jej rozšíření chrání. Součástí práce je návrh a implementace testovacího prostředí zaměřeného na porovnání služeb poskytnutých rozšířením. Cílem práce je porovnat na trhu dostupná rozšíření se zaměřením na bezpečnost a soukromí, nastínit všednímu uživateli rizika související s pohybem po internetu a doporučit mu konkrétní rozšíření v závislosti na jeho potřebách.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 27 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.