Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 141 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Aplikační limity pro sublingvální podání léčiv. 1
Turnerová, Lenka ; Doležal, Pavel (vedoucí práce) ; Vachek, Josef (oponent)
Práce v teoretické části přináší souhrn základních informací o sublingválním podání léčiv, popisuje základní fakta o medikovaných membránách k orální systémové aplikaci a o dextranech jako farmaceutických látkách. Experimentální část je zaměřena na in vitro hodnocení transmukozální permeaci třech dextranů o rozdílné molekulové hmotnosti z vodného prostředí sublingvální membránou. K vyhodnocení integrity membrány využívá v prvním úseku permeačního pokusu jako markeru měření hodnot fluxů kofeinu. Akceptorovou fází byl vždy fosfátový pufr o pH 7,4. Stanovení kofeinu bylo provedeno pomocí HPLC, stanovení dextranů spektrofluorimetricky. Průměrná hodnota fluxů kofeinu činila J = 1370 µg/cm2 .h-1 při směrodatné odchylce SEM = 100,8 (n = 17). Testování permeability sublingvální membrány přineslo průkaz průchodu fluorescenčně značených dextranů. Překvapivým je zjištění o pomalejší permeaci dextranu o molekulové hmotnosti 4 000 (J = 28,1 µg/cm2 .h-1 ; SEM = 21,4) ve srovnání s dextranem 20 000 (J = 42,0 µg/cm2 .h-1 ; SEM = 11,8).
Aplikační limity pro sublingvální podání léčiv. 1
Turnerová, Lenka ; Doležal, Pavel (vedoucí práce) ; Vachek, Josef (oponent)
Práce v teoretické části přináší souhrn základních informací o sublingválním podání léčiv, popisuje základní fakta o medikovaných membránách k orální systémové aplikaci a o dextranech jako farmaceutických látkách. Experimentální část je zaměřena na in vitro hodnocení transmukozální permeaci třech dextranů o rozdílné molekulové hmotnosti z vodného prostředí sublingvální membránou. K vyhodnocení integrity membrány využívá v prvním úseku permeačního pokusu jako markeru měření hodnot fluxů kofeinu. Akceptorovou fází byl vždy fosfátový pufr o pH 7,4. Stanovení kofeinu bylo provedeno pomocí HPLC, stanovení dextranů spektrofluorimetricky. Průměrná hodnota fluxů kofeinu činila J = 1370 µg/cm2 .h-1 při směrodatné odchylce SEM = 100,8 (n = 17). Testování permeability sublingvální membrány přineslo průkaz průchodu fluorescenčně značených dextranů. Překvapivým je zjištění o pomalejší permeaci dextranu o molekulové hmotnosti 4 000 (J = 28,1 µg/cm2 .h-1 ; SEM = 21,4) ve srovnání s dextranem 20 000 (J = 42,0 µg/cm2 .h-1 ; SEM = 11,8).
Vegetariánství jako spotřebitelský trend
Dvořáková, Anna ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Cílem diplomové práce je kompletní analýza vegetariánství, jakožto spotřebitelského trendu, včetně prognózy dalšího potenciálu tohoto trendu pro oblast retailingu v České republice. Práce se zabývá vlivem různých aspektů vegetariánství na trh v České republice. V práci je nejdříve charakterizováno vegetariánství jako takové. Následně je popsána strana nabídky vegetariánských produktů na českém trhu, značení vegetariánských potravin a jejich dostupnost. Poté se práce zabývá spotřebitelem, jeho nákupním rozhodovacím procesem ve vztahu k vegetariánským výrobkům a marketingovými strategiemi, které se v souvislosti s vegetariánskými výrobky používají. Práce je doplněná dotazníkovým šetřením a závěrečnou SWOT analýzou. V práci byl identifikován tržní potenciál vegetariánských výrobků s jedním konkrétním druhem positioningu.
Podnikání na českém trhu ve formě franchisingu
Hrubcová, Veronika ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Tato bakalářská práce zpracovává téma "Podnikání na českém trhu ve formě franchisingu". Je rozdělena na tři hlavní kapitoly. V první části se zabývá teoretickou stránkou věci, výhodami a nevýhodami franchisingu, definuje hlavní pojmy a druhy franchisingu, jeho používané definice a zároveň popisuje stručnou historii. Druhá kapitola popisuje vývoj franchisingu v České republice, vyjmenovává organizace zastřešující franchising a uvádí největší franchisové systémy fungující na našem území. Třetí a poslední kapitola se věnuje samotnému procesu zavádění franchisingu ve firmě a pomocí SWOT analýzy porovnává silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby konceptu, v tomto případě firmy CrossCafe Original s.r.o.
Analýza franchisingu na příkladu společnosti Benzina s.r.o.
Tajzlerová, Nikola ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Tato bakalářská práce se věnuje podnikání formou franchisingu. První část vymezuje franchising teoreticky, přičemž zmiňuje základní pilíře franchisové smlouvy a výhody i nevýhody pro franchisora/franchisanta. Druhá část, rozložená do dvou kapitol, zpracovává franchising na příkladu společnosti Benzina a na konkrétní čerpací stanici Benzina-Přelouč. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na koncept této společnosti a zhodnocení, zda je pro franchisanta dostatečně výhodný. Za účelem správného zhodnocení je provedena analýza konkurence, SWOT analýza a analýza příjmových a výdajových položek.
Biopotraviny v prostředí současného retailingu
Horká, Jana ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Hlavním cílem práce je analýza nabídky biopotravin ve vybraných maloobchodních řetězcích zastoupených na českém trhu. Na začátku práce jsou vysvětleny pojmy maloobchod, retailing a je stručně nastíněn vývoj retailu v České republice. Ve druhé kapitole je představeno ekologické zemědělství, jeho definice, cíle a jeho současný stav ve světě a v České republice. Je zde definováno, co je to bioprodukt a biopotravina, jak jsou biopotraviny označovány a které organizace se této činnosti v ČR věnují. Ve třetí kapitole je analyzována situace na trhu biopotravin v ČR a jsou zde představeny určité marketingové projekty a akce pořádané za účelem propagace biopotravin. Čtvrtá kapitola analyzuje současný stav maloobchodní sítě v ČR a v následující kapitole jsou představeny maloobchodní řetězce vybrané za účelem analýzy jejich sortimentu biopotravin. Poslední kapitola se zabývá analýzou nabídky biopotravin ve vybraných retailových řetězcích.
Franchising jako forma vstupu na trh
El Gindy, Rasia ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Má bakalářská práce zpracovává téma "Franchising jako forma vstupu na trh". Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola se zabývá teoretickým vymezením franchisingu, jeho charakteristickými znaky, výhodami a nevýhodami. Druhá kapitola se týká procesu vedoucího k aplikaci franchisingu v praxi. Třetí kapitola mapuje situaci franchisingu v ČR od minulosti po současnot. Poslední kapitola je zaměřená na franchisový koncept SUBWAY.
Obchod s potravinovými doplňky a jejich důvěryhodnost
Hroudová, Martina ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Bakalářská práce se zabývá obchodem s potravinovými doplňky a jejich důvěryhodností. Cílem práce je informovat o současném postavení obchodu s potravinovými doplňky na českém i zahraničním trhu, poukázat na důležitost užívání potravinových doplňků a prezentovat závěry na základě vlastního dotazníkového šetření. Práci lze rozdělit do dvou částí, přičemž první část je teoretická a druhá pak praktická. Záměrem první části je především úvod do problematiky potravinových doplňků a zprostředkování informací o obchodu s potravinovými doplňky i o potravinových doplňcích samotných. Praktická část podává informace o nákupním chování a znalostech spotřebitele.
Marketing franchisingového řetězce Švejk restaurant
Sochor, Radovan ; Filipová, Vladimíra (vedoucí práce) ; Turnerová, Lenka (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingem franchisingového řetězce Švejk restaurant. Cílem této práce je analýza konceptu Švejk restaurant z teoretického i praktického hlediska. První kapitola se zabývá obecnými znalostmi o franchisingu. Druhá kapitola je zaměřena na základní teoretické znalosti marketingu. Ve třetí kapitole popisuji základní charakteristiky konceptu Švejk restaurant. Čtvrtá kapitola se pak zabývá marketingovými aktivitami konceptu. Pátá kapitola je zaměřena na vlastní průzkum. Poslední kapitola je výslednou částí práce, kde je navržen marketingový plán konceptu.
Spotřebitelský úvěr jako nástroj získávání nových zákaznických segmentů
Holubinková, Hana ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce)
Podle údajů České Národní banky má zadlužování českých domácností stoupající trend. V květnu jejich dluhy u bank a finančních institucí vzrostly o 11,16 miliardy korun na 456,5 miliardy. Za minulý rok 2005 vzrostly dluhy domácností o více než 100 miliard korun. ČNB poskytuje tuto statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu, který je odvozen z bilancí měnových finančních institucí. Za posledních 12 měsíců už dluhy domácností vzrostly o necelých 112 miliard korun, to je nárůst o 32.5%. Česká republika přebírá model západoevropských domácností, které využívají úvěrů k financování svých potřeb. Část těchto úvěrů jsou hypotéky, které nepatří mezi rizikové, protože jsou kryty nemovitostmi, ale tempo růstu zadlužení domácností spotřebitelskými úvěry se při stávajícím dynamice může stát rizikové. Podle pana Racocha z České národní banky jsou problémem převážně některé spotřebitelské půjčky pocházející zejména z nebankovního sektoru. Jedná se o to, že úvěry jsou teď dostupné pro každého, kdo má stálý příjem. Ne každý si je schopen propočítat, zda si úvěr může dovolit, zda břemeno splácení unese a zda se nedostane do spirály zadlužování. Reklama lákající spotřebitele je velmi sugestivní. Jaké vlivy působí na zákazníka během nákupu, jaký rozhodovací proces se v něm odehrává bych ráda rozebrala v mé práci. Chci také zjistit, proč je nyní jednoduché získat úvěr a proč se finanční instituce rozhodly, že nalákají nové zákazníky právě na spotřebitelské úvěry? Jaké segmenty zákazníku jsou majoritní a jak je tyto instituce přesvědčily k větší spotřebě a následnému zadlužení? Jedním z dalších podstatných problémů je to, že některé nebankovní subjekty nabízejí u spotřebitelských úvěrů nepřiměřeně vysoké úroky. To se zdá býti na první pohled nezákonné, ale jelikož tyto subjekty na trhu stále působí, asi tak jednoduché to nebude říci, že jednají proti zákonu. Dívám se proto na spotřebitelské úvěry i z legislativního hlediska, na to, jak je o nich pojednáno v zákoně a kdo je reguluje. Slovo lichva již znali i staří Římané, zná ji tedy i český?

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 141 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.