|
Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku
Červená, Nikola ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá riziky řízení průběhu zakázky v podniku. Jedná se o společnost DIPO, která se zabývá výrobou zakázkových pracovních oděvů. Práce je rozdělena do tří částí. V teoretické části jsou na základě odborné literatury popsané základní pojmy, které souvisejí s vybraným tématem. Další částí diplomové práce je analýza současného stavu. Tato část práce je zaměřena na charakteristiku vybraného podniku, popis průběhu zakázky podnikem a na všechna možná rizika, která mohou při realizování zakázky nastat. Návrhová část má za úkol navrhnout taková opatření, která by minimalizovala či úplně eliminovala nejrizikovější faktory zakázky, a tím zlepšila celé zakázkové řízení.
|
|
Marketingový mix v cukrářském podniku
Procházková, Anna ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na marketingový mix podniku Mlsná Holka. Teoretická část obsahuje definice základních pojmů marketingu a marketingového mixu. Analytická část obsahuje analýzy vnitřního a vnějšího prostředí podniku, analýzu současného stavu podniku a také výzkumnou část práce. Na závěr práce jsou na zjištěné nedostatky navrhnuty návrhy na zlepšení.
|
|
Stanovení hodnoty podniku
Malásková, Dominika ; Kuba,, Karel (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty společnosti INTEKA Brno spol. s r.o. Teoretická část práce obsahuje odbornou literární rešerši, která se soustředí na teorii spojenou s oceňováním podniku. Analytická část se skládá z představení společnosti, strategické a finanční analýzy. V návrhové části je na základě předchozích výsledků analýz vybrána metoda oceňování a dále je tato metoda vypracována pro společnost INTEKA Brno spol. s r.o.
|
|
Studie průběhu zakázky vybraným podnikem
Vondálová, Marcela ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá studiem průběhu zakázky vybraným podnikem. Analytická část se věnuje analýze současného stavu průběhu zakázky, která vychází ze zkoumání jednotlivých procesů s pomocí výzkumných metod. Výstupem práce jsou tři navržená řešení pro optimalizaci procesu vychystávání materiálu, které pomohou zlepšit celkový průběh zakázky.
|
|
Optimalizace průběhu zakázky ve výrobním podniku
Sayfutdinova, Tatiana ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je analýza chodu zakázky v nejmenovaném podniku, který působí ve strojírenství a zaměřuje se na výrobu kvalitních tvářecích strojů, kovacích lisů a dalších zařízení na zpracování kovu. Práce je rozdělena na tři části – teoretickou, analytickou a návrhovou. Teoretická část se zaměřuje na definování důležitých pojmů pro lepší pochopení tématu a zakládá se na odborné literatuře. Analytická část se soustředí na analýzu všeobecného chodu zakázky pomocí vybraných metod a následnou identifikaci rizikových procesů neboli úzkých míst negativně ovlivňujících fungování podniku. Návrhová část představuje návrhy optimalizace rizikových procesů, které případně mohou přispět k zefektivnění chodu zakázky ve vybraném podniku.
|
|
Podnikatelský plán pro založení cukrárny
Malásková, Dominika ; Kuba,, Karel (oponent) ; Hornungová, Jana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na podnikatelský plán pro založení cukrárny v Brně. V první části jsou položeny teoretické základy podnikatelského plánu. Analytická část této práce se zabývá analýzami souvisejícími s podnikatelským plánem, dále obsahuje marketingový průzkum. Poznatky z teoretické a analytické části jsou zpracovány v návrhové části, kde je vypracován samotný podnikatelský plán na cukrárnu. Tento plán zobrazuje reálnou situaci začínajícího podnikání.
|
|
Rizika řízení průběhu zakázky v cukrářském provozu
Procházková, Anna ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na rizika řízení v průběhu zakázky ve vybraném cukrářském podniku. Zakázka je realizována v podniku MLSNÁ HOLKA, který je zaměřen na výrobu cukrářských produktů, jako jsou donuty a makronky. První část této práce je zaměřena na teoretická východiska, v druhé části bude představen podnik a jeho sortiment, zanalyzován průběh zakázky, a to od přijetí poptávky od zákazníka přes výrobu až po předání hotových produktů. Poslední část bude obsahovat návrhy pro zlepšení průběhu zakázky podnikem.
|
|
Návrh řízení bezpečnosti práce ve vybraném úseku podniku
Kubisová, Iveta ; Kuba, Karel (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezpečnosti práce a ochrany zdraví ve výrobním úseku daného podniku. Práce poskytuje teoretická východiska, zaměřuje se na vyhodnocení rizik bezpečnosti při vstupu nových pracovníků či návštěvníků na pracoviště a zhodnocuje současnou situaci v dané výrobní firmě. Na základě provedené analýzy bude navrženo řešení pro zlepšení nynějšího stavu bezpečnosti.
|
|
Reverzní logistika ve vybraném podniku
Burešová, Petra ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá reverzní logistikou ve vybrané společnosti. Na základě teoretických východisek provádí výzkum a analýzu činností podniku z pohledu logistiky. Jednak zkoumá činnosti zpětné reverzní logistiky, jako jsou reklamace a vrácení zboží, jednak činnosti klasické dopředné logistiky od nákupu po prodej. Cílem bakalářské práce je navrhnout nápravné opatření, které zajistí efektivnější průběh činností reverzní logistiky.
|
|
Reverzní logistika ve zvoleném podniku
Staňková, Anežka ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá reverzní logistikou ve vybraném podniku. Na základě východisek v teoretické části provádím analýzu současného stavu činností reverzní logistiky v rámci podniku. V rámci práce zkoumám logistické řetězce v podniku, nadále se zabývám problematikou odpadového hospodářství. Cílem práce je navrhnout nápravná opatření, která optimalizují množství odpadového materiálu a zajistí efektivnější průběh činností reverzní logistiky.
|