Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
The efficient approaches for enzymatic digestion of plant proteins
Dyčka, Filip ; Bobáľ, P. ; Bobálová, Janette
In this work the fast and efficient methods applying ultrasound and infrared radiation were employed for in-gel digestion of proteins extracted from Hordeum vulgare. These techniques can be used instead of time consuming conventional protocol prior mass spectrometry analysis. The comparative study indicates that the examined protocols are able to enhance digestion efficiency and protein identification.
Sledování kvalitativních a kvantitativních změn proteomu ječmene na úrovni odrůdových rozdílů a změn v důsledku sladování
Flodrová, Dana ; Benkovská, Dagmar ; Bobálová, Janette
V této práci bylo analyzováno několik sladovnických odrůd ječmene jarního, které mají široké uplatnění ve sladovnictví a pivovarnictví a patří mezi doporučené odrůdy vhodné pro výrobu „Českého piva“. Relativní kvantifikace vybraných proteinů a jejich porovnání bylo realizováno pomocí kombinace isotopového značení peptidů (iTRAQ) a hmotnostní spektrometrie. Proteiny obilky ječmene byly separovány pomocí HPLC na koloně SEC-3 a vybrané identifikované proteinové frakce (beta-glukosidasa a beta-amylasa) byly následně použity pro isotopové značení. V obou případech lze sledovat značný nárůst zastoupení daného proteinu v důsledku sladování.
Changes of protein profile during the brewing process
Benkovská, Dagmar ; Flodrová, Dana ; Bobálová, Janette
Our work was focused on the protein identification in individual stages of brewing process. The greatest attention was paid to the proteins that resist the harsh conditions applied during brewing and therefore may influence various beer properties. These proteins (nsLTPs, protein Z and group of protease/alpha-amylase inhibitors) belong to the group of PRs.
Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení
Sigler, Karel ; Matoulková, D. ; Kosař, K.
Metodika je určena pro laboratorní stanovení odpovědi provozních kmenů pivovarských kvasinek na osmotický stres při používání technologie HGB (high gravity brewing). Metodika je určena pro pivovarské laboratoře s dobrým instrumentálním zázemím, jejichž náplní je charakterizace provozních kmenů pivovarských kvasinek a posouzení jejich použitelnosti pro nové technologie. Aplikace metodiky rozšíří spektrum metod používaných k popisu produkčních kmenů kvasinek
Proteomická identifikace posttranslačních modifikací bílkovin v průběhu sladování
Bobálová, Janette ; Chmelík, Josef
Proteomickou analýzou extraktu sladu byly identifikovány bílkoviny nespecifický lipid-transfer protein 1, nespecifický lipid-transfer protein 2 a protein Z (major endosperm albumin) a studovány jejich posttranslační modifikace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.