Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 54 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výpočet destilační kolony
Bytešník, Jan ; Jecha, David (oponent) ; Jícha, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce je rozdělena na tři hlavní části. První část se zabývá principem a teoretickým základem pro pochopení problematiky destilace. Podstatná část práce je věnována podrobnému řešení elementárních mezikroků, které vedou k výsledným parametrům destilační kolony. Tyto parametry mohou sloužit jako výchozí k dalším výpočtům, jenž směřují k efektivnímu nadimenzování destilační kolony v praxi. Poslední část bakalářské práce porovnává hodnoty získané výpočtem s výsledky, které jsou generovány programem ChemCAD na základě identického schématu a parametrů destilační kolony.
Výživa koz
Kopecká, Michaela
Cílem práce je seznámit s hlavními zásadami a druhy krmiv ve výživě koz. Práce se zaměřuje především na výživu mléčných koz a vlivy působící na produkci mléka. Kozí mléko je surovina, jejíž kvalita je závislá na výživě. Kromě mléčných koz se práce také zabývá složením krmiv a jednotlivými krmnými dávkami. Výsledkem této práce jsou utříděné informace o existujících plemenech koz, krmivech vhodných i nevhodných pro výživu koz a krmných dávkách. Složení krmných dávek je závislé na několika faktorech. Hlavním rozlišením je věk zvířete. Kůzlata jsou krmena jinak než dospělé kozy. Dalším klíčovým faktorem je fyziologický stav koz. Z ostatních faktorů ovlivňujících výživu koz lze zmínit roční období, podle něhož se určuje letní a zimní krmná dávka. Aby výživa byla komplexní a dosahovala požadovaných výsledků, je zapotřebí zohledňovat všechny faktory.
Hodnocení mikrobiologických rizik jedlého hmyzu
Hedvičáková, Adéla
Konzumace jedlého hmyzu je činnost, která v poslední době nabývá na významu. Pro bezpečné využití jedlého hmyzu je nutné mimo jiné provést hodnocení rizik spojených s konzumací. Tato práce byla zaměřena na hodnocení mikrobiologických rizik jedlého hmyzu. Teoretické část práce podává informace o nutričních vlastnostech jedlého hmyzu a rizicích spojených s konzumací hmyzu. Dále zmiňuje legislativu, které souvisí se zařazováním hmyzu do potravin. Práce popisuje vliv hmyzu a jeho konzumaci na životní prostředí a předkládá faktory, na které je nutné se do budoucna dále zaměřit. Práce podává výčet významných patogenních mikroorganismů. V praktické části je možné nalézt statistické vyhodnocení naměřených hodnot obsahu patogenů, které byly přítomny u hmyzu a v krmivech. Byly stanoveny celkové počty mikroroganismů, Escherichia coli, enterobakterie, plísně, Staphylococcus aureus a bakterie mléčného kvašení. Výsledky byly porovnány s výsledky studií na podobné téma.
Výživa vysokoprodukčních dojnic v podmínkách farmy na Písecku
Molková, Tereza
Hlavním tématem bakalářské práce je zhodnocení kvality a úrovně výživy vysokopro-dukčních dojnic. Tato závěrečná práce je rozčleněna do dvou částí. K uvedenému té-matu je zpracována literární rešerše, v níž je blíže specifikována výživa jednotlivých kategorií dojnic a popsána témata s tímto související. Na literární rešerši navazuje zhodnocení krmivové základy v části praktické. Jsou zanalyzovány dvě krmné dávka aplikovány konkrétním podnikem z pohledu obsahu živin a jsou porovnány s vypočte-nými krmnými normami pro sledované kategorie dojnic. Závěrem práce je zhodnocení vhodnosti krmné dávky jednotlivých kategorií plemenic.
Výživa březích klisen
Strnadíková, Veronika
Bakalářská práce se zaobírá problematikou výživy březích klisen a je zpracovaná formou literární rešerše. Na začátku práce je úvod do problematiky, který se věnuje charakteristice koňského pohlavního cyklu a březosti. Jsou zde popsané aspekty, které je ovlivňují, jako i pohlavní a trávicí orgány, vývoj hříběte v těle matky a popis tělesné kondice koní. Následně jsou dvě kapitoly věnované nutričním požadavkům klisen v raném a pozdním stadiu březosti a rozdíly mezi nimi. Poslední kapitola popisuje konkrétní druhy krmiv a jejich vhodnost pro chovné klisny. Jsou zde zahrnuty též vybrané kompletní krmné směsi - granule a müsli, přičemž jsou popsané jejich složení, doporučené dávkování a v tabulkách je uveden obsah nejdůležitějších základních živin - stravitelné energie, škrobu, dusíkatých látek, tuku, vlákniny, vápníku, fosforu, vitamínů A a E a lyzinu.
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Pešková, Barbora
Pešková, B. Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2023. Hlavním cílem práce je navrhnout a finančně vyčíslit marketingovou strategii pro krmiva drůbeže obsahující proteiny získané z povolených druhů hmyzu. Vedlejším cílem je kalkulace jejich ceny a srovnání se standardně používanými druhy krmiv. V literární rešerši je popsána problematika krmiv pro drůbež s obsahem hmyzího proteinu. Pro potenciální krmiva je vytvořena kalkulace jejich ceny. Práce také obsahuje dotazníkové výzkumy napříč třemi skupinami – výrobci krmiv pro drůbež, chovatelé drůbeže a koneční spotřebitelé drůbežího masa/vajec. Na konci je návrh marketingové strategie vč. jejího finančního odhadu.
Analýza úrovně výživy a vybraných kvalitativních ukazatelů produkce mléka
KAZDA, Miloslav
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu úrovně výživy dojnic a její vliv na vybrané kvalitativní ukazatele produkce mléka. Cílem práce je provést komplexní hodnocení vlivu krmné dávky a její složení na kvalitu a kvantitu produkce mléka, s důrazem na identifikaci optimálních podmínek výživy pro dosažení co nejvyšší užitkovosti a zajištění dobrých zdravotních a životních podmínek dojnic. V první části práce byla provedena teoretická rešerše současných poznatků o výživě dojnic a kvalitě mléka, která se zaměřila na energetické a živinové potřeby dojnic, kvalitu a optimální zastoupení krmiv, jednotlivé fáze laktace, jakost mléka, mikrobiologickou a hygienickou hodnotu mléka a faktory ovlivňující jeho jakost. V druhé části práce byla provedena analýza úrovně výživy ve vybraném chovu. Byly zde hodnoceny směsné krmné dávky a jednotlivé komponenty v nich obsažené. Dále byla hodnocena užitkovost a kvalitativní ukazatele mléka (obsah tuku, bílkovin, laktózy, somatických buněk a celkový počet mikroorganismů).
Vliv výživy a prostředí na masnou užitkovost kuřecích brojlerů
HOUSKOVÁ, Lucie
Výživa kuřecích hybridů se těší velké oblibě. Již jsou predikce, že se kuřecí maso stane jedním z nejkonzumovanějších. Důvody mohou být cena, chutnost nebo složení a lehká stravitelnost kuřecího masa. Pro chovatele je nespornou výhodou krátký výkrm kuřecích brojlerů a nízkých nároků na prostor. Práce je zaměřená na základní stavební prvky důležité pro výkrm kuřecích hybridů. Praktická část se zabývá výkrmem dvou skupin brojlerů v domácím prostředí, pokaždé ve stejném pro-středí ale v odlišným ročním období. Tyto výsledky byly porovnány se srovnávací-mi skupinami v konvenčním chovu. Při pokusu bylo zjištěno, že při výkrmu v teplém ročním období s přístupem do venkovního výběhu lze dosáhnout i vyšších výsledků než v konvenčním chovu. Naopak bylo prokázáno, že skupina v chladnějším období, která neměla možnost pobytu ve venkovním výběhu nedosáhla ani průměrných přírůstků.
Potřeba dusíkatých látek ve výživě koní
Červínová, Monika
Bakalářská práce je zaměřena na dusíkaté látky ve výživě koní. Práce je rozdělena do dvou částí, které se navzájem prolínají. První část se týká trávení koní, významu bílkovinných a nebílkovinných dusíkatých látek a jejich vlivu na organismus koně. Jsou zde zmíněny i konkrétní požadavky dusíkatých látek u různých kategorií koní. Součástí práce je souhrn krmiv, ve kterém jsou uvedena i speciální bílkovinná krmiva, mezi které patří například spirulina, kokosová moučka nebo konopná semínka. V práci se pojednává také o možných problémech při zvýšeném či sníženém příjmu dusíkatých látek. Druhá část obsahuje vlastní práci, jejíž cílem bylo sledování a vyhodnocení denního příjmu dusíkatých látek u starších koní, kteří nevykonávají fyzickou zátěž. Pro vyhodnocení byly odebrány vzorky zkrmovaných krmiv, které byly podrobeny chemické analýze za předepsaných podmínek ke zjištění obsažených živin. Výsledné hodnoty z laboratoře byly přepočítány a porovnány s doporučenými potřebami. Na základě práce se dá říci, že koně přijímají dusíkaté látky nad doporučené hodnoty.
Metodika výuky ručního programování v řídicím systému HEIDENHAIN se zaměřením pro frézování
BETLACH, Pavel
Cílem bakalářské práce je vytvořit výukový text, pro výuku programování a seřízení CNC frézovacího stroje vybaveného systémem Heidenhain. Teoretická část má za cíl úvod do CNC strojů - frézování. Praktická část má za cíl vysvětlit základní programování v HEIDENHAIN iTNC640 programování na výukových panelech od firmy HEIDENHAIN. Součástí této práce jsou vzorové technické výkresy, ke kterým jsou přiděleny výrobní programy s komentovaným řešením na CNC frézku. Doufám a pevně věřím, že tato bakalářská práce se bude hodit samoukům, účastníkům rekvalifikačních kurzů a také učitelům odborných škol a jejich studentům, budoucím programátorům, obsluze CNC techniky a také studujícím oborům všeobecné strojírenské výroby.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 54 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.