Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 111 záznamů.  začátekpředchozí92 - 101další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Technologie zpracování plastů
Skácel, Jan ; Sliwková, Petra (oponent) ; Osička, Karel (vedoucí práce)
Práce shrnuje základní body nutné pro prvotní vhled do technologií zpracování plastů. Je proveden důkladný rozbor na makromolekulární úrovni, vypracován přehled technologií a polymery a aditiva jsou jednoznačně rozčleněny a popsány.
Oleje spalovacích motorů
Dzurenda, Ján ; Novotný, Pavel (oponent) ; Maršálek, Ondřej (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá rešerší současného stavu poznání v oblasti mazání spalovacích motorů, tj. systémy mazání, a oleji spalovacích motorů. V úvodu je práce zaměřena na problematiku mazacích systémů, jejich dělení podle způsobu mazání a popisu hlavních částí mazací soustavy. Další část práce je zaměřena na motorové oleje. V této části je uvedeno dělení motorových olejů, požadavky na motorové oleje a vlastnosti motorových olejů. Navazující část práce popisuje problematiku spojenou s mazáním spalovacích motorů. Uvedeny jsou hlavní činitelé, které mají vliv na vlastnosti motorového oleje tj. palivo, voda, glykol a nečistoty. Dále je rozpracována problematika související s provozem motoru tj. teplota, množství a spotřeba oleje. V poslední části je popsána problematika biologické odbouratelnosti a aktuální požadavky na aplikace motorových olejů.
Sledování kvality pšenice pro potravinářské účely.
Slavíčková, Radka ; Hýsková, Eva (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce bylo sledovat kvalitu pšenice obecné (Triticum aestivum), dovážené do laboratoře společnosti MORAGRO ihned po sklizni osmi různými dodavateli, a zhodnotit hlavní jakostní parametry rozhodující o finálním využití této obilné plodiny. Úvod teoretické části byl věnován seznámení se s hospodářským a zemědělským významem pšenice a popisu morfologických a fyziologických vlastností pšeničného zrna. Jádro teoretické části práce bylo zaměřeno na popis a objasnění fyzikálních a chemických vlastností pšeničného zrna, které ve velké míře ovlivňují výslednou jakost pšeničného výrobku. Rovněž zde byly komentovány vnější faktory, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu a výnosy pšenice. Experimentální část byla založena na měření hlavních jakostních parametrů pšenice (vlhkost, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah lepku a dusíkatých látek, sedimentační hodnota, obsah příměsí a nečistot). Měření bylo prováděno ve většině případů pomocí automatických přístrojů a na základě získaných výsledků byla stanovena kvalita pšenice, jež umožnila rozhodnout, zda bude možné příslušnou pšenici použít pro potravinářské účely.
Lubrication of combustion engines in 21st century
Súkeník, Juraj ; Nevrlý, Josef (oponent) ; Křupka, Ivan (vedoucí práce)
Lubrication is inseparable part of internal combustion engines. It primary influences operation, lifetime and efficiency of internal combustion engine. This bachelor`s thesis summarizes present state and future view of internal combustion engine lubrication. The work deals with tribology of several engines sections and composition of present lubricants for internal combustion engines.
Mazání vznětových a zážehových motorů
Krejčí, Tomáš ; Vaverka, Michal (oponent) ; Křupka, Ivan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá rešerší současného stavu poznání v oblasti mazání vznětových a zážehových motorů, maziv a vymezením trendů. V první části naleznete obecné pojednání o principu vnitřního spalování, konstrukci vznětových a zážehových motorů. V dalších částech naleznete popis mazacího systému motorů a jeho částí, dále popis jednotlivých typů mazání a jejich výskyt na součástech motoru a posléze je pozornost zaměřena na motorové oleje a pohled na současný stav.
Maziva v moderních pohonných jednotkách
Čech, Martin ; Svída, David (oponent) ; Dundálek, Radim (vedoucí práce)
Předložená práce obsahuje souhrn informací o mazivech používaných v moderních pohonných jednotkách. Zabývá se motorovými oleji, jejich klasifikací, a to jak viskozitní, tak výkonovou. Součástí práce jsou také speciální motorové oleje pro motocykly. Dále poskytuje informace o převodových olejích, a to jak pro mechanické, tak pro automatické převodovky, a také jejich viskozitní a výkonové klasifikaci. Práce popisuje i problematiku aditivace olejů.
Nestmelené podkladní vrstvy
Simkovič, Lukáš ; Stehlík, Dušan (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce provádí porovnání vhodnosti využití nestmelených podkladních vrstev z materiálu se zrny dvou velikostí. Práce hodnotí vlastnosti směsí a ekonomickou výhodnost.
Ověření kvality povrchové vrstvy betonu pomocí odtrhové zkoušky
Fujačková, Hedvika ; Komárková, Tereza (oponent) ; Kocáb, Dalibor (vedoucí práce)
Teoretická časť tejto bakalárskej práce definuje základné vlastnosti, delenie a použitie jednotlivých zložiek betónu a zaoberá sa vlastnosťami čerstvého a zatvrdnutého betónu, hlavne pevnosťou v ťahu. Ďalej sa venuje problematike hodnotenia trvanlivosti betónu, ktorá je priamo závislá od kvality povrchovej vrstvy. Experimentálna časť práce sa sústreďuje na realizáciu odtrhovej skúšky a pozorovanie ťahových pevností povrchových vrstiev betónov, ktoré boli zhotovené podľa rôznych receptúr. Práca porovnáva ako namerané výsledky korešpondujú s výsledkami z iných publikovaných meraní.
Chování asfaltových směsí za nízkých teplot
Štěpanovský, Vlastimil ; Stehlík, Dušan (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
V této bakalářské práci byla věnována pozornost chování asfaltových směsí za nízkých teplot. Práce je pomyslně dělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá technologiemi snižování pracovních teplot a jejich porovnání. Praktická část pak pojednává o posouzení nízkoteplotních vlastností pomocí zkoušky odolnosti asfaltové směsi proti vzniku mrazových trhlin dle ČSN EN 12697-46. Byly zkoušeny tři směsi. Cílem bylo zjistit, jestli se zhorší nízkoteplotní charakteristiky oproti běžně zkoušeným směsím stejné gradace.
Bezpečnost potravin
Vrabcová, Kateřina ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
V diplomové práci jsem se zabývala problematikou bezpečnosti potravin v České republice a označováním masných výrobků. V rámci praktické části byly uskutečněny dva průzkumy, průzkum veřejného mínění a průzkum řádného označování masných výrobků. Průzkumu veřejného mínění se zúčastnilo 462 spotřebitelů a analýze řádného označování bylo podrobeno 489 masných výrobků ve vybraných pražských maloobchodních řetězcích. Výsledky průzkumu označování masných výrobků nebyly příliš pozitivní, ale lze očekávat jejich zlepšení, stejně tak zvýšení bezpečnosti potravin.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 111 záznamů.   začátekpředchozí92 - 101další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.