Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 93 záznamů.  začátekpředchozí74 - 83další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití konzervačních technologií při zpracování masa a masných výrobků
KUBECOVÁ, Dagmar
Tato bakalářská práce se zabývá využitím konzervačních technologií při zpracování masa a výrobě masných výrobků. Cílem práce je shromáždit dostupné informace o problematice metod prodloužení trvanlivosti masa a masných výrobků. V jejím rešeršním charakteru jsou nejprve obecně zmiňovány významy konzervačních technologií a popisovány zásady konzervace, ochranná opatření a legislativní předpisy s ní spojené. Dále jsou zde popsány jednotlivé metody konzervace masa a masných výrobků a jejich problematika včetně nejmodernějších způsobů, které doposud nejsou například pro svoji vysokou finanční náročnost komerčně využívány. Zhodnocením účinku metod zmenšením nebo plným potlačením činnost mikrobů. Následuje zpracování problematiky mezní technologie a v neposlední řadě je zde zmínka o aditivních látkách masa a masných výrobků, antimikrobních látkách a antioxidantech. Dále jsou zde uvedeny moderní trendy v současné konzervaci a závěr je věnován balení masa a masných výrobků kde jsou sledovány způsoby dlouhodobého skladování. Na konec je zde vysvětlen princip vakuového balení.
Ochrana zboží v logistickém řetězci
Mizuňová, Michaela ; Cimler, Petr (vedoucí práce) ; Hommerová, Dita (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou důsledků působení vnějších vlivů prostředí na zboží s ohledem na jeho vlastnosti, délku a složitost přepravního řetězce během vnitrostátní a mezinárodní přepravy. Dále zkoumá způsoby ochrany zboží včetně postupů nakládky, překládky, vykládky, označení a balení zboží a jeho zajištění a uložení pro potřeby přepravy, skladování a manipulace. Nakonec se práce věnuje průběhu logistického řetězce na příkladu vybrané komodity, čokolády a surovin pro její výrobu, se zaměřením na rizika namáhání zboží vnějšími vlivy a způsob jeho ochrany. První kapitola se zaměřuje na význam mezinárodní přepravy, definuje vlastnosti zboží, vnější vlivy prostředí a přepravní řetězce. Druhá kapitola se věnuje klasickým logistickým technologiím. Třetí a čtvrtá kapitola podrobně zkoumá obaly a další prvky systému ochrany zboží. Pátá kapitola obsahuje informace o uložení a fixaci zboží v dopravním prostředku. Poslední, šestá kapitola se zabývá logistickým řetězcem čokolády včetně kakaových surovin pro její výrobu, a to od pěstování kakaových bobů v Africe až po prodej čokolády v českém maloobchodě.
Inovativní metody balení masa
KUBEŠOVÁ, Hana
Balená masa tvoří převážnou část expedovaného sortimentu masa ve zpracovatelských závodech v České republice. Cílem práce Inovativní metody balení masa bylo zpracovat literární přehled, v němž bude uveden postup zpracování masa, dále změny v mase po porážce a během skladování, včetně inovativních způsobů jeho spotřebitelského balení, kde jsou detailně popsané způsoby zpracování jednotlivých druhů balení masa.
Nadměrné obaly
PÍŠKOVÁ, Gabriela
Tématem této bakalářské práce jsou nadměrné obaly. Cílem je analytické šetření zaměřené na aktuální problematiku těchto neadekvátních obalů produktů. Literární přehled této práce se nejdříve zabývá obecným pojetím obalů, zejména z hlediska environmentálního, legislativního a spotřebitelského. Následně je pozornost zaměřena přímo na problematiku nadměrných obalů. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkových šetření - analýzy povědomí spotřebitelů o NO v ČR a analýzy nadměrnosti obalů u kojeneckých mlék. Dále jsou zde shrnuty reakce kompetentních organizací získané dotazováním pomocí e-mailové korespondence. Tato část práce se také zaměřuje na šetření na úrovni vybraných komodit, které jsou nadměrně zabalené. V závěru jsou shrnuty zjištěné výsledky, a popsány možné způsoby k zajištění eliminace nadměrných obalů.
Využití manipulačních zařízení ve skladovém hospodářství vybrané firmy.
ZELENKA, Martin
Práce se zabývá dopravní a manipulační technikou ve společnosti PROSTOR-design s.r.o., kterou lze použít, nebo je používána. Vzhledem k charakteristice práce ve společnosti je zde obsažena i problematika skladování a paletizace materiálu. Práce seznamuje s různými druhy dopravní a manipulační techniky, možnostmi manipulace, sladování a paletizace materiálu. Společně s prostředky k tomu potřebnými. Jednotlivé kapitoly popisují různé druhy této techniky a jejich možnosti efektivního využití místa pro skladování matriálu. Avšak nepopisují jejich vnitřní konstrukci a technické řešení. Závěr práce je shrnut aktuální stav ve firmě PROSTOR-design s.r.o. a doporučené změny, ke zlepšení manipulace a skladování materiálu.
Vliv obalů na mikrobiální stav výsekového masa
KOURKOVÁ, Dita
Diplomová práce se zabývá vlivem obalů na mikrobiální stav výsekového hovězího masa. Hovězí maso - Muscullus semimembranosus - bylo sledováno v nezabaleném stavu a dále v obalech z průtažné mikrotenové fólie, ve vícevrstvé polyamid - polyetylenové (PA/PE) fólii za použití ochranné atmosféry a při použití 80% vakua do sáčku z vícevrstvé PA/PE fólie. Hovězí maso bylo skladováno při chladírenské teplotě +5 °C. Celkový počet mikroorganismů (CPM) byl sledován po dobu 27 dní. Z porovnávaných vzorků vyplývá, že rychlost množení se mikroorganizmů je závislá na způsobu balení. Nejlepší výsledky vykazuje podle sledovaných průměrů maso balené do modifikované atmosféry a vakuového balení, které v porovnání nevykazovaly žádné podstatné rozdíly. U sledovaných typu balení nebyly zaznamenány žádné statisticky významné rozdíly. Balení v mikrotenové fólii snížilo mikrobiální kontaminaci masa oproti masu nebalenému, ale s vakuovým balením a modifikovanou atmosférou se nemohlo rovnat.
Provozní podmínky strojů, jejich údržba, efektivita a analýza oprav se zaměřením na provoz balících strojů
HRON, Milan
Úvod bakalářské práce obsahuje základní pojmy o technické dokumentaci, její hlavní členění a smysl. Příklad použití technické dokumentace je zobrazen na balicím stroji Multivac R 240. V praktické části práce je zjišťován stav technické dokumentace na balicím stroji a zároveň jsou navrhována řešení pro optimalizace zjištěného stavu. Praktická část je věnována technickému stavu stroje, kde je mj. kladen důraz na údržbu, analýzu, návodu na opravu, motivaci lidí a bezpečnosti práce. Poslední část práce se věnuje postupu k vytvoření technické dokumentace a instrukci jak ji provést při školeních či pedagogických činnostech.
Role obalů v nákupním rozhodování spotřebitelů
BÍNOVÁ, Zuzana
Obsahem této práce: Role obalu v nákupním rozhodování spotřebitelů bylo zjistit, jaký vliv má obal na vnímání hodnoty a vytváření představ o výrobku, potažmo na nákupní rozhodování spotřebitelů. Zhodnotit současný stav obalové politiky vybraného podniku a jeho vliv na vnímání produktu zákazníky. Na základě analýzy navrhnout vhodná zlepšující opatření.
Změna vzhledu obalu vybraného produktu
GAHUTOVÁ, Šárka
Úspěšnost produktu neurčuje pouze kvalita výrobku samotného, ale také kvalita obalu. Obal by měl zákazníka zaujmout na první pohled; logem, výrazným písmem nebo celkovým designem a tím přispět k jeho rozhodnutí o koupi. Primární cíl této bakalářské práce je porovnávání obalů a to z několika hledisek. Cílem praktické části byl výzkum vlivu nového obalu společnosti Europasta SE na vnímání produktu zákazníky a doporučení pro podnik v oblasti obalu.
Potenciál pro úsporu nákladů v balení díky automatizaci u potenciálních partnerů společnosti Logtech
Koreneková, Petra ; Pernica, Petr (vedoucí práce) ; Kuk, Milan (oponent)
Cílem této diplomové práce je nastínit rozhodovací proces v malém a středním podnikání týkající se investice do automatizovaného řešení balení za pomocí metody vícekriteriálního rozhodování. Snahou také je upozornit na některé kritické body, ve kterých by mohlo dojít k chybě v rozhodování. Rozhodování o investici je ukázáno na posouzení variant automatizace balení od společnosti Savoye, kterou v České republice zastupuje společnost Logtech, a konkurenčních řešení od společností Lantech a NeoPack Solutions, zastoupenou e3neo.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 93 záznamů.   začátekpředchozí74 - 83další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.