Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 47 záznamů.  začátekpředchozí27 - 36dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stravovací a pitný režim všeobecných sester na vybraných pracovištích
Neradová, Anna ; Lukášová Jeřábková, Lenka (vedoucí práce) ; Kulhavá, Miluše (oponent)
Tato bakalařska přace se zabýva střavovacím a pitným řezimem vseobecných sesteř na výbřaných přacovistích. Toto tema jsem si zvolila, přoto ze si mýslím, ze je aktualní a ze je dulezite abý se setřý více zajímalý o svuj střavovací a pitný řezim. Přace vseobecne sestřý, je povolaní nařocne a to hned v mnoha ohledech. Přace ve smennem přovozu je zatezující a muze výřazne zasahovat do kvalitý zivota sesteř. Nařusení ciřkadianí řýtmicitý muze výustit ve spankove pořuchý a mnoha zavazna onemocnení. Velmi casto k temto obtízím přispíva přave nevhodna výziva a střavovací řezim. Oslovený býlý vseobecne sestřý přacující ve dvousmennem přovozu. Hlavním cílem teto přace býlo zmapovat střavovací a pitný řezim vseobecných sesteř ve smennem přovozu. Mezi dílcí cíle tohoto výzkumu patřilo zmapovat střavovací podmínký vseobecných sesteř ve dvousmennem přovozu, zjistit zda u sesteř ve dvousmennem přovozu doslo k výřaznemu zvýsení / snízení telesne hmotnosti (více nez 5kg) od nastupu do soucasneho zamestnaní, jestli se sestřý ve dvousmennem přovozu střavují přavidelne v peti dopořucených davkach. Dale pak zjistit kolik řespondentu z výzkumneho vzořku třpí zazívacími a dýspeptickými obtízemi a zdasestřý v přacovní smene pijí dopořucene mnozství tekutin. Výzkum býl uskutecnen v řamci nejmenovane fakultní nemocnice v...
Specifika výživy při sportovní přípravě chodce na 50km
Schrom, Pavel ; Engelthalerová, Zdeňka (vedoucí práce) ; Kašpar, Ladislav (oponent)
Diplomová práce nejprve přiblíží sportovní chůzí jako disciplínou, dozvíme se zajímavosti z historie, dále nás seznámí se svými specifiky a odlišnostmi. Posléze se práce věnuje struktuře výkonu a sportovní přípravě ve sportovní chůzi. V práci jsem se hlavně zaměřil na téma výživy, která má nezastupitelné místo v celkovém výkonu. Popisuji zde všechny nezbytné složky stravy, jež by neměly chybět ve správně nastavené a kvalitní předzávodní přípravě. Ústředním tématem je doplňování zásob glykogenu, který potřebujeme pro kvalitní svalovou práci a s tím spojeným využitím superkompenzační sacharidové diety. Popíši její formu, pravidla a způsob držení na konkrétních případech a v neposlední řadě přiblížím důležitost pitného režimu.
Stravovací a pitný režim všeobecných sester na vybraných pracovištích
Neradová, Anna ; Marková, Eva (vedoucí práce) ; Lukášová Jeřábková, Lenka (oponent)
v českém jazyce: Tato bakalářská práce se zabývá stravovacím a pitným režimem všeobecných sester na vybraných pracovištích. Osloveny byly všeobecné sestry pracující v třísměnném provozu. Cílem této práce bylo zmapovat stravovací a pitný režim všeobecných sester ve směnném provozu, zjistit jejich stravovací podmínky, vliv stravovacích návyků na jejich zdraví a do jaké míry jsou spokojeny se svým stravovacím režimem. Výzkum byl uskutečněn v rámci Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Sběr dat byl realizován pomocí nestandardizovaného anonymního dotazníku vlastní konstrukce. Hlavní vlastnosti získaných dat popisuje deskriptivní statistika a pro lepší přehlednost jsou matematické údaje uvedeny v grafech a tabulkách. Z výsledků bylo zjištěno, že stravovací režim všeobecných sester je nepravidlený. Více než polovina sester snídá až na oddělení. Více než polovina respondetů uvedla, že nemá čas na pravidelný oběd. Podobné množství sester večeří až na noční směně. Téměř polovina sester ze zkoumaného souboru má možnost přestávky na jídlo podle zákoníku práce. Všeobecné sestry ze zkoumaného vzorku se nejčastěji stravují v místním stravovacím zařízení a tekutiny si na směnu nosí. Více než polovina sester je buď úplně nebo částečně nespokojena se svým dosavadním stravovacím režimem. Sestry mají z větší části...
Porovnání pitného režimu u žáků 2. stupně ZŠ a u žáků střední školy
Plachá, Barbora ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Dohnal, Karel (oponent)
Diplomová práce se zabývá studiem pitného režimu u žáků 2. stupně ZŠ a u žáků SŠ se zaměřením na problematiku dodržování pitného režimu ve škole. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V úvodu teoretické části je charakterizována cílová skupina. Dále je uveden význam vody pro lidský organismus, vodní bilance, zásady pitného režimu a konkrétní doporučení pro cílovou skupinu. Následně je provedena rešerše z několika různých zdrojů týkající se jednotlivých nealkoholických nápojů. V závěru je pozornost věnována rizikům, která mohou nastat při nesprávném příjmu tekutin, a rovněž zajištění pitného režimu ve škole. Praktická část práce popisuje výzkumné šetření, které probíhalo mezi žáky a učiteli. Ke sběru dat bylo užito dotazníků. Jednotlivé výsledky jsou představeny a diskutovány v závěru práce. Z výsledků dotazníkového šetření je sice patrná určitá informovanost sledované skupiny žáků, ale dodržování pitného režimu je však již nevyhovující. Na základě provedeného výzkumu a informací z dostupné literatury je formulováno doporučení pro pedagogickou praxi.
Stravovací zvyklosti českých sportovců se zaměřením na užívání doplňků stravy
Ticháček, Jiří ; Coufalová, Klára (vedoucí práce) ; Petr, Miroslav (oponent)
Název: Výživové zvyklosti českých sportovců se zaměřením na užívání doplňků stravy. Cíle: Cílem této práce je zmapování stravovacích zvyklostí a užívání doplňků stravy u sportovců v České republice. Metody: V práci jsme použili metodu anketního dotazování. Anketa byla distribuována řadě sportovních center a středisek po celé České republice. Otevřeno bylo 1 373 anket, z nichž se vrátilo 1 064 vyplněných. Následně proběhla revize vrácených anket s výběrem pouze řádně vyplněných, které poskytly požadované informace pro další analýzy. K analýzám bylo použito 1 027 anket od sportovců ze 75 měst České republiky. Šetření se zúčastnilo 752 mužů a 275 žen (ve věku 7 až 45 let) v rámci sportů: atletika, basketbal, fotbal, házená, judo, plavání, taekwondo, triatlon a volejbal. Výsledky: Zjistili jsme, že přibližně 79 % českých sportovců se zajímá o svou stravu a dodržuje konzumaci 4 až 6 jídel za den. Zřídkakdy zařazovaným jídlem je 2. večeře, kterou konzumuje jen přibližně 30 % respondentů. Různé "dietní programy" někdy vyzkoušely zejména ženy, kdy četnost roste se zvyšujícím se věkem. Tyto "diety" však v průběhu života vyzkoušelo jen přibližně 26 % sportovců. Naprostá většina z dotazovaných sportovců (okolo 94 %) dodržuje pitný režim, což potvrzuje jeho důležitost ve sportovním výkonu. Co se týče doplňků...
Životospráva dětí mladšího školního věku na vybrané základní škole
Šuranská, Karolina ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část empirickou. Teoretická část diplomové práce se zabývá životosprávou žáků mladšího školního věku. Popisuje vývoj dítěte mladšího školního věku, správnou výživu, vývoj stravovacích návyků od útlého dětství, dětskou obezitu, prevenci obezity v primární škole a výchovou ke zdraví realizovanou na prvním stupni základní školy. Empirická část diplomové práce obsahuje výsledky výzkumného šetření a projekt zaměřený na správnou životosprávu, který jsem realizovala na vybrané základní škole. Cílem výzkumného šetření je zjistit aktuální stav stravovacích návyků dětí na prvním stupni vybrané základní školy a jaký postoj mají vybraní rodiče ke stravování, které poskytuje škola jejich dětem.
Analýza složení pitného režimu studentů středních škol ČR
STAROBA, Zdeněk
This thesis examines drinking regimes of high school students in the Czech Republic. The paper is divided into the theoretical and practical part. Firstly, the theoretical part highlights the importance of water in a human body. It also deals with the main principles of drinking regime within high school students. Secondly, the deep analysis of relevant literary sources is introduced. The final part monitors the possible implementation of drinking regime principles in high school environment. The practical part is focused on the research which was applied with high school students. The data were gained through a questionnaire survey methodology. The results are characterised and discussed in the conclusion of this thesis.
Pitný režim u dětí mladšího školního věku v Jihočeském kraji
SOBÍŠKOVÁ, Pavla
Tato bakalářská práce je založena na poznatcích o pitném režimu u dětí mladšího školního věku. V teoretické části se pojednává o funkci a složení vody a o vodě jako takové, která patří k nejdůležitějším součástem života a výživy. Je zde doporučeno, jaké množství tekutin by měly děti za den vypít. Pozornost je věnována i dehydrataci. V praktické části je provedena analýza stanovených předpokladů prostřednictvím dotazníkového šetření. Hlavním cílem je zjistit, jaký mají děti pitný režim, zda dávají přednost sladkým nápojům před vodou či co vědí o dehydrataci.
Problematika fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky u studentů gymnázií
KOŠÍKOVÁ, Jana
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky studentů gymnázií. V teoretické části diplomové práce jsou shrnuty informace o faktorech ovlivňujících výživové návyky, zdravé výživě, specifikách výživy mladistvých a pitném režimu. Dále je zde nastíněna problematika fastfoodů, kvality fastfood pokrmů a nutričních hodnot fastfood pokrmů ve dvou největších fastfood řetězcích v České republice. V praktické části jsou prostřednictvím tabulek a grafů zobrazeny a zhodnoceny výsledky šetření. Pro výzkum byla zvolena kvantitativní metoda.
Pitný režim u studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích
KUBEŠOVÁ, Nikol
Bakalářská práce se zabývá pitným režimem studentů Jihočeské university. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V části teoretické zpracovávám literární rešerše dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Popisuji zde, jak lidský organismus hospodaří s vodou, dále jsem podrobněji zpracovala jednotlivé nápoje. V praktické části se věnuji svému výzkumu. Cílem je zjistit, jak studenti vysoké školy dbají na svůj pitný režim, zda kladou důraz na vhodné tekutiny a změřit se na aspekt, jak často pijí alkohol, kávu a jiné nevhodné tekutiny. Pro svůj výzkum jsem si vybrala tři výzkumné předpoklady. V prvním předpokládám, že respondenti, kteří přijímají méně tekutin, nežli je denní doporučované množství (2-3l), trpí častěji projevy dehydratace. Druhý předpoklad se týká alkoholu, předpokládám, že studenti konzumují alkohol častěji než studentky. Ve třetím předpokladu jsem se zaměřila na konzumaci kávy, zda studentky konzumují kávu ve větším množství než muži. Vybrala jsem si metodu dotazování, dotazník jsem vytvořila sama, odpovědi zpracovala do grafů. Dotazníkovou metodu jsem aplikovala na studentech Jihočeské university v Českých Budějovicích, celkem na 7 fakultách. Věk studentů se pohybuje od 19 do 23 let.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 47 záznamů.   začátekpředchozí27 - 36dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.