Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 360 záznamů.  začátekpředchozí250 - 259dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Simulační model skladu
Klán, Vojtěch ; Dlouhý, Martin (vedoucí práce) ; Kuncová, Martina (oponent)
Problematika práce je využití simulačních metod v podnikové praxi. Nejprve jsou vysvětleny skladové a simulační technologie použité v práci. Následně je převeden reálný podnikový sklad materiálu na počítačový simulační model. Hlavní část práce je věnována provádění experimentů na tomto modelu, které řeší reálné problémy ve skladu. V 1. experimentu se pomocí modelu hledá řešení, jak zkrátit čekání nákladních vozů na vyložení. Je provedena série experimentů, které jsou porovnány, a je určeno nejlepší řešení. Další tři experimenty se zabývají hypotetickou nebo budoucí situací ve skladu a na základě výsledků simulace je navrhován postup, jak se s nadcházející situací vyrovnat nebo jak se na ni připravit.
Ochrana zboží v logistickém řetězci
Mizuňová, Michaela ; Cimler, Petr (vedoucí práce) ; Hommerová, Dita (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou důsledků působení vnějších vlivů prostředí na zboží s ohledem na jeho vlastnosti, délku a složitost přepravního řetězce během vnitrostátní a mezinárodní přepravy. Dále zkoumá způsoby ochrany zboží včetně postupů nakládky, překládky, vykládky, označení a balení zboží a jeho zajištění a uložení pro potřeby přepravy, skladování a manipulace. Nakonec se práce věnuje průběhu logistického řetězce na příkladu vybrané komodity, čokolády a surovin pro její výrobu, se zaměřením na rizika namáhání zboží vnějšími vlivy a způsob jeho ochrany. První kapitola se zaměřuje na význam mezinárodní přepravy, definuje vlastnosti zboží, vnější vlivy prostředí a přepravní řetězce. Druhá kapitola se věnuje klasickým logistickým technologiím. Třetí a čtvrtá kapitola podrobně zkoumá obaly a další prvky systému ochrany zboží. Pátá kapitola obsahuje informace o uložení a fixaci zboží v dopravním prostředku. Poslední, šestá kapitola se zabývá logistickým řetězcem čokolády včetně kakaových surovin pro její výrobu, a to od pěstování kakaových bobů v Africe až po prodej čokolády v českém maloobchodě.
Import vína z Itálie
Krausová, Iveta ; Vinš, Marek (vedoucí práce) ; Pelichovská, Hana (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá importem vína z Itálie. Je zde popsán celý průběh dovozu od výběru dodavatele, dopravy vína z Itálie, skladování, závozů k potenciálním odběratelům až po vyřízení potřebných náležitostí ze strany Celní správy. V další části práce bude zvážena i možnost outsourcingu dopravy, skladování, závozů k zákazníkům a vyřízení náležitostí ze strany Celní správy s využitím logistické firmy. Cílem práce je představení průběhu celého importu a následný výběr a vyhodnocení nejvhodnější varianty.
Analýza požadavků na skladování nebezpečných látek v ČR pro mezinárodního poskytovatele logistických služeb
Potančoková, Petra ; Jirsák, Petr (vedoucí práce) ; Karban, Jan (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na procesy skladování nebezpečných látek v České republice mezinárodního poskytovatele logistických služeb. Cílem diplomové práce je zanalyzovat legislativní a bezpečnostní požadavky na skladování nebezpečných látek v České republice. Na základě zjištěných informací je proveden audit skladu, v rámci kterého je stanovena správnost skladování a navrhnuty rady a připomínky nejen k vybavenosti skladů, ale také k celkovému procesu skladování zboží. V první části práce jsou popsány legislativní prameny dané problematiky a bezpečnostní požadavky na výkon práce s chemikáliemi. Druhá část je věnována samotnému auditu, v rámci kterého byla zjištěna rizika vyskytujících se na pracovišti a navrhnuta opatření pro jejich eliminaci. Závěr praktické části je věnován zlepšení bezpečnosti ve skladu.
Analýza logistického řetězce FrostFood a.s.
Vlček, Jakub ; Vinš, Marek (vedoucí práce) ; Machová, Jana (oponent)
Diplomová práce popisuje analýzu logistického řetězce ve společnosti FrostFood a.s..Cílem práce je popsat logistický řetězec, vyjma výroby, a navrhnout řešení stávající situace. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části popisuji základní pojmy jako je logistika, skladování, distribuce atd. V praktické části představuji společnost a její působení na různých trzích. Nejdůležitější částí je potom analýza samotného logistické řetězce, najití slabých míst a navrhnutí jejich řešení.
Řízení zásob společnosti Pramet Tools, s.r.o.
Kufová, Zuzana
Kufová, Z. Řízení zásob společnosti Pramet Tools, s.r.o. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2015. Bakalářská práce se zaměřuje na zásoby a jejich řízení. Cílem bakalářské práce je navrhnout vhodný způsob řízení zásob v podniku Pramet Tools, s.r.o. Práce je tvořena dvěma částmi. V literární rešerši budou vymezeny teoretické pojmy z oblasti držení zásob, klasifikace zásob, nákladů na zásoby, řízení zásob a hodnocení řízení zásob. V praktické části bude provedena analýza současného stavu řízení zásob a následně budou vymezeny problematické oblasti. V závěru bakalářské práce budou navrhnuta opatření pro zlepšení současného stavu.
Hodnocení kvality přikrmování spárkaté zvěře na základě obsahu aflatoxinů
Kohoutová, Petra
Diplomová práce se zabývá problematikou aflatoxinu, ve vybraných orgánech zvěře dančí, srnčí a pro porovnání u druhu zvěře drobné, se zajícem polním. Cílem bylo vyhodnotit volné a oborní chovy u dostatečného množství vzorků a posoudit vhodnost přikrmování. Hodnoceny byly parenchymové tkáně a to ledviny a játra. Bylo vyhodnoceno 244 odebraných biologických tkání, z toho 150 z volnosti a 94 vzorků z oborních chovů. Po použití screeningové metody RIA doplněné plynovou chromatografií, byly vyhodnoceny koncentrace aflatoxinu B1. Na základě vzniklých vyhodnocení, byla posouzena odlišnost v rámci přikrmování v oborních chovech a ve volnosti. Následně byla rozebrána problematika předkládání krmiv, a zhotoven manuál pro předkládání krmiv zvěři.
Možnosti využití plodů druhů čeledi Cucurbitaceae pro zpracovatelské účely
Viktoříková, Lucie
Tématem bakalářské práce bylo zhodnocení vybraných sterilovaných okurek jak po stránce laboratorní tak i senzorické a zhodnocení salátových okurek a melounu vodního po stránce jakostní. V literární části bylo popisováno rozdělení a způsob pěstování jednotlivých druhů čeledi Cucurbitaceae, jejich látkové složení, jednotlivé normy pro jakost, způsoby skladování, obecný přehled konzervárenského zpracování a obeznámení s možností zpracování jednotlivých druhů. Pro vlastní práci bylo vybráno pět různých vzorků sterilovaných okurků. Po stránce laboratorní se hodnotil podíl nálevu a pevný podíl, jakostní měření, obsah kyselin titračně, rozpustná sušina refraktometricky a obsah soli titračně. Senzorickou analýzou se hodnotila barva a tvar plodu, vzhled nálevu, konzistence, vůně, chuť a celkový charakter. Po stránce kontroly jakosti dle norem se hodnotila délka a hmotnost jednotlivých plodů.
Způsoby a metody zpomalování zralosti jablek
Majorová, Anežka
Byly sledovány tři odrůdy jablek ( Idared, Prima, Golida) sklizené ve třech stádiích zra-losti (nezralé, zralé, přezrálé), které byly v průběhu 30 dnů skladovány ve dvou teplotách 2 °C a 20 °C. Na všech odrůdách byly v průběhu skladování sledovány hlediska zralosti, které vycházeli z objektivních měření. Provedená měření umožňovala stanovit 3 základní kritéria (penetrační napětí, rozpustnou sušinu, titrační kyselost). Ze skladovaných odrůd byla Prima v období měření již dostatečně zralá, u odrůd Idared a Golida byly v uvedených parametrech si podobné stanovené hodnoty, které jsou uvedeny v průměru se směrodatnou odchylkou. Předmětem bylo zjistit optimální zralosti jablek, zejména na dlouhodobé sklado-vání. Pro sledování zralostních procesů bylo důležité znát látkové složení během sklizně. Pozorují se jejich změny a hodnoty, které se zaznamenávají. Podle těchto hodnot se určují podmínky pro každou odrůdu jablek pro dlouhodobé skladování a udržení jablek v optimální zralosti.
Možnosti skladování a zpracování méně známých druhů zeleniny
Nedoma, Ondřej
V diplomové práci byly popsány některé méně známé druhy zelenin. V praktickém pokusu byly skladovány plody tykve muškátové, mochyně peruánské a nepravé cibule fenyklu sladkého. Tyto rostlinné části byly také konzervárensky zpracovány. U fenyklu byla skladovatelnost 2-3 týdny při teplotě 5 °C. U mochyně byla prokázána skladovatelnost bez poklesu nutriční kvality 3-4 týdny při teplotě 5 °C. U tykve byla zjištěna skladovatelnost 18 týdnů při teplotě 18 °C. Jako konzervárenský výrobek z fenyklu bylo vyrobeno a senzoricky vyhodnoceno fenyklové čatní k masu ve dvou variantách. Výrobkem z tykve muškátové byla kandovaná tykev dvou varintách. Z plodů mochyně byly navrženy a vyrobeny dva výrobky: kompotovaná a lyofilizováná mochyně. Lyofilizovaný výrobek byl navržen jako součást pro müsli směsi.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 360 záznamů.   začátekpředchozí250 - 259dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.