Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 77 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Consumers Use and Understanding of Food Label Information and Effect on their Purchase Decision: Case Study in Accra, Ghana
Rahman, Ghartey Abdul
Tento výzkum měl za úkol prověřit vliv, který mají informace uváděné na obalech potravin na rozhodování spotřebitelů během nákupu ve městě Accra v Ghaně. Na vzorku 150 náhodně vybraných zákazníků bylo za pomocí strukturovaného dotazníku zjišťováno, na jaké informace se během nákupu zaměří a které jsou tedy relevantní pro jejich rozhodování. Dle výsledků je patrná snaha spotřebitelů o informovanost, detaily uvedené na obalech potravin jsou stěžejním zdrojem informací které velkou měrou ovlivňují rozhodnutí o koupi
Biodegradabilní obalové materiály
Smutný, Roman
Tato bakalářská práce je zaměřená na problematiku biodegradabilních materiálů, především se zaměřením na obalové materiály. Snaží se přiblížit tuto problematiku a ucelit informace o těchto materiálech. V této práci nalezneme rozdělení a historii klasických obalových materiálů a také rozčlenění biodegradabilních materiálů. Pro lepší představení obalů jsou v práci začleněny fotografie.
Použití obalů v masné výrobě
Pavlíková, Martina
Tato bakalářská práce na téma Použití obalů v masné výrobě se zabývá problematikou obalů používaných v masné výrobě. Popisuje sortiment masných výrobků dle platné legislativy, zpracovává legislativní předpisy týkající se obalů. Popisuje jednotlivé kroky výroby masných výrobků a techniku, která se při výrobě používá. Definuje obal a jeho funkce, které jsou důležité z technologického, senzorického a hygienického hlediska. Dále popisuje obaly z vyrobené z jednotlivých materiálu a historii výroby obalů. Práce se zaměřuje i na jednotlivé způsoby balení masa a masných výrobků a možnostmi prodloužení trvanlivosti masných výrobků. Také se zabývá problematikou vad u masných výrobků se zaměřením na vady, které se týkají obalů a popisuje migraci látek z obalů do masných výrobků.
Balení potravin v ochranné atmosféře
Stachovcová, Kamila
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou balení potravin v ochranné atmosféře a migrací složek z obalu do potraviny. Práce shromažďuje informace o nejvyužívanějších obalových materiálech, jejich aplikacích v praxi, či o legislativních požadavcích, které jsou jejich nedílnou součástí. Obecně lze o obalech říci, že by měly výrobek chránit před vnějšími vlivy. Informace na obalu výrobku musí být uvedeny jednoznačně a v souladu s platnou legislativou, zároveň nesmí jejich interpretace uvádět spotřebitele v omyl. Práce se dále zabývá ochrannou atmosférou. Za ochrannou atmosféru se považuje směs plynů dusíku, kyslíku a oxidu uhličitého, které nahrazují vzduch v obalu. Vakuové balení a řízená atmosféra patří k dalším využívaným metodám při balení výrobku do ochranného obalu. Část práce je věnována migraci složek z obalu do potraviny a problematice výskytu ftalátů v obalových materiálech.
Typy obalů a jejich zastoupení v komunálních odpadech
Kostková, Kateřina ; Kropáč, Jiří (oponent) ; Pavlas, Martin (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá typy obalových materiálů, související legislativou a využitím obalů v praxi. Rešeršní část práce představuje jednotlivé typy materiálů a jejich charakteristiky. Významnou součástí zpracovávání odpadu je recyklace a využití obalového odpadu. Práce představuje odlišné recyklační principy pro jednotlivé materiály. Praktická část analyzuje jednotlivé zastoupení materiálů obalů vybraných spotřebních výrobků.
Bezobalové (Zero-waste) obchody v podmínkách českého trhu
LENGEROVÁ, Lenka
Cílem diplomové práce je analýza bezobalových obchodů v podmínkách českého trhu, a to z pohledu spotřebitelů a vybraných bezobalových prodejen. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. V teoretické části je zpracována literární rešerše, kde je popsána problematika týkající se tématu diplomové práce. Praktická část je založena na dvou kvantitativních výzkumech metodou dotazníkového šetření. První dotazníkové šetření je na úrovni spotřebitelů, druhé na úrovni zvolených bezobalových obchodů. Cílem výzkumů je potvrdit či zamítnout předem stanovené pracovní hypotézy. V závěru práce je celá situace v českém prostředí vzhledem k získaným informacím shrnuta a zhodnocena.
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
BURIANOVÁ, Michaela
Cílem této bakalářské práce je porovnat vliv různých typů balení (průtažná fólie, modifikovaná atmosféra, vakuové balení) masných výrobků na jejich zdravotní nezávadnost z pohledu norem, které určují specifické požadavky na zdravotní nezávadnost masných výrobků. První část této práce popisuje vývoj a různé typy uzenářských obalů a obalových materiálů masných výrobků. Druhá část zachycuje provádění vlastního testování a měření výskytu mikroorganismů a koliformních bakterií od vlastního výběru vhodných typů masných výrobků, typů balení, přípravy vzorků až po vyhodnocení naměřených hodnot. Výsledky ukázaly, že typ balení, není to jediné kritérium, které ovlivňuje trvanlivost zvolených masných výrobků.
Řízení odpadového hospodářství v podniku
Mlejnek, Tomáš ; Ing.Zapletalová Zuzana (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
Cílem mé bakalářské práce je analyzováním současného stavu odpadového hospodářství navrhnout vhodné postupy pro odstranění, likvidaci a využití odpadů s cílem minimalizovat náklady na jednotlivé odpady. V první časti je vysvětleno odpadové hospodářství, jak se dělí jednotlivé druhy odpadů, jejich zpracování, nakládání s nimi a využívání. Další část analyzuje stav odpadů a produkci v podniku a na základě informací pak v poslední části je navrhnuté řešení pro zlepšení životního prostředí.
Obal jako socha
Šťastníková, Magdalena ; Velíšek, Martin (vedoucí práce) ; Pfeiffer, Jan (oponent)
Bakalářská práce se zabývá pojmy obal a socha a uvažuje nad ideou balení. Zamýšlí se nad propojením obou pojmů i hledáním kontrastů mezi nimi, dotýká se zmíněných pojmů z hlediska historického i současného a zmiňuje různé přístupy k nim. Nosnými tématy práce se stává prostor, tvar, materiál a měřítko. Důležitou roli hraje také obalový design, v rámci nějž se práce zaměřuje na současné přístupy a uvažuje o estetických i funkčních aspektech obalu. Významným prvkem je potom proekologická stránka celé problematiky. Všechna klíčová témata vycházející z teoretické části navazují na část didaktickou, přičemž se stávají východisky pro návrh výtvarných úkolů. V praktické části poté dochází ke shrnutí myšlenek a poznatků z celé práce, kdy výsledkem jsou tři volnoumělecké konceptuální výstupy. KLÍČOVÁ SLOVA: obal, socha, prostor, tvar, materiál, měřítko, obalový design, ekologie,
Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou
Zedníčková, Martina
Diplomová práce Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou je zaměřena především na paštiky. Teoretická část práce je nejprve věnována obecným věcem, jako je rozdělení masných výrobků dle vyhlášky, či spotřeba masa v České republice. Dále je popsána technologie výroby játrových paštik a složení masných výrobků. Poslední část teorie je zaměřena na hodnocení kvality masných výrobků, tedy na posuzování masných výrobků se zlepšenou recepturou, na metody stanovení základních složek masných výrobků a také na hodnocení jejich barvy. Jsou popsány také metody senzorické analýzy potravin. Praktická část hodnotí jakost paštik ve třech úrovních. V první je zkoumán vliv výměny koření na kvalitu konečného výrobku. Ve druhé je sledován vliv přídavku rostlinných surovin do paštiky. Jako poslední úrovní je sledování vlivu obalu na kvalitu paštiky. Pro hodnocení jakosti paštik je využito metod senzorické, chemické, fyzikální a mikrobiologické analýzy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 77 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.